Şimdi Ara

2001 Renault Clio HB RXT'yi satıp 2005 Peugeot 206 HDİ alsam olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Clio'umu yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Pek bi şikayetim olmasada ufak tefek sorunları ve bakımları için bu sürede 1300 YTL. civarı para harcadım. Artan yakıt fiyatları ile LPG'ye geçeyim dedim ama bi türlü karar veremedim.

    Bikaç gündür ise üstüne 3-4 milyar vereyim LPG masrafına ve riskinede girmeyim, daha genç bir dizel araç alayım fikri oluşmaya başladı. Öteden beri hoşuma giden Peugeot 206'ları araştırmaya başladım. 17-18 bin YTL. aralığında 2005 model dizelleri mevcut. İşin ilginç tarafı aynı yıla ait benzinli modellerle arasında pek fiyat farkı yok.

    Dizelin benzinle arasında fiyat farkı kalmadı farkındayım ama 10 bin km.de benim aracıma göre yaklaşık 900 YTL. daha az yakıt gideri olur diye hesapladım.

    Bu aracı alırsam 1-1,5 yıl civarı binecem ve 10-15 bin km. ancak yapacam. Sizce böyle bir değişim mantıklı olur mu?



  • Temiz bir 206 Hdi bulursan neden olmasın?

    Zaten aracına lpg bağlasan nerden baksan 1.250 ytl daha masraf ediceksin;bu durumda dediğin gibi 3-4 milyar daha verip hem model yükseltmek;hem de dizele binmek daha mantıklı bir seçim olur bence.
  • bucakli arkadaşın da dediği gibi temiz bir 206 dizel blursanız çok da güzel olur bence..
  • 206 alirsaniz iyi arastirin, bazi modellerde umulmadik donanimlar olabiliyor. yani 206 almakla sadece model yukseltip dizel arabaya sahip olmakla kalmayip clio dan daha donanimli arabaya binersiniz.
    dedigim gibi o model 206 larin bazilarinda ekstra donanim var bazilari bos. alirken acele etmeyin donanimlisini bulmaya calisin.
  • 206 hdi XT alırsan abs, kadife doseme, elektrikli ayna, yol bilgisayarı, far yagmur sensoru ve celik jant donanımına sahip olursun. Bir zamanlar cliomuz vardı bence bir çok acıdan 206 cok daha iyidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BlindGuardian

    206 hdi XT alırsan abs, kadife doseme, elektrikli ayna, yol bilgisayarı, far yagmur sensoru ve celik jant donanımına sahip olursun. Bir zamanlar cliomuz vardı bence bir çok acıdan 206 cok daha iyidir.

    Katılıyorum.Full'lerine bakın.
  • Peki kronik sorunları var mıdır 206'ların. Peugeot 307'lerle ilgili çok şikayet okudum da benzer sorunlar 206'da bulunuyor mu?
  • corsa dizel bence daha iyi hem multijet hem alman

     2001 Renault Clio HB RXT'yi satıp 2005 Peugeot 206 HDİ alsam olur mu?
  • 206 yaklasık 60.000 km kullandıktan sonra sattım ve olagan bakımları dısında bir kere otomatik cam tusu arızalandı onuda kendim tamir ettim onun dısında bir sorun yasatmadı.
    Bence;
    - yönleri
    malzeme kalitesi
    arka koltuk mesafesi
    yalıtım
    + yönleri
    yakıtı
    xt nin donanımı
    yol tutusu
    başarılı motoru
    eksisede güzel dizaynı
    cok cok ucuza modlanabilmesi

    quote:

    Orjinalden alıntı: EN.ES

    Peki kronik sorunları var mıdır 206'ların. Peugeot 307'lerle ilgili çok şikayet okudum da benzer sorunlar 206'da bulunuyor mu?
  • Bence 206 için Clio satılmaz. İkisi arasında bariz fark yok. Hatta yedek parça için bile Clio... Ama değiştireceğim diyorsan sırasıyla VW polo, Ford Fiesta, Nissan Micra, Citroen C3 tavsiye ederim. Küçüklerden tabi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.