Şimdi Ara

2001 VVT-i Corolla'sı olanlar buraya Yağ Eksiltme/Problemi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
16.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim araç da 2000 vvt-i Sol Spc. Daha önce eski kasa vardı. Ben de almadan önce bu araçların bazılarında yağ eksiltme olduğunu duymuştum. Araç 15 aydır bende. Aracın ilk zamanlar böyle bir sorunu varmış. Almadan önce servisdeki kayıtlarda bu problemin çözüldüğü öğrendik. Gerçekten de şimdi böyle bir sorun yok.Şu an 5000'i geçti ama yağ eksiltme gibi bir durum yok. Sanırım ilk zamanlar, bu tür sorunu olan araçlar servis tarafından kontrol altına alınmış.
  • Bu sorunun çözümüyle ilgili arkadaşlara sormaköistiyorum. Ne yapmak lazım.
    Hangi parçayı değiştirmek gerekiyor. Özel serviste yaptırmak istiyorum. Masraf ne olur? konuyla ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar iyi günler, internette yaptığım araştırmalarda yurt dışında da bu sorunun fazla olduğu, Bu konuda yurt dışındaki uzman bir motor ustasının, bu şikayetle söktüğü motorlarda çok belirgin bir dizayn farklılığının (hata) olduğunu motorun diğer emsal motorlara göre daha fazla ısındığını, silindir kafalarında soğutma kanallarının daha geniş tutulduğunu yağın da aşırı ısınma sebebi ile fazla buharlaştığını vurgulayarak belirtmiş. Çözüm için önerisi ise sadece ve sadece TAM SENTETİK yağ kullanmakmış. Sentetik yağın ısıya dayanıklılığı daha fazla.
    Arkadaşlar ben denedim Castrol Edge 5-40 tam sentetik yağ aldım ve şimdiye kadar 300 km yol yaptım henüz eksiltme olmadı. Mineral bazlı ve yarı sentetik yağlar da kullanmıştım. Viskozitesi ne olursa olsun kesinlikle daha fazla eksiltiyorlar. Bu model arabası olanlara önemle duyurulur.
  • bizdede aynı araçtan var.malesef o sorun bizdede var.geçen sene 444 motor koruyucu yağ döktüm sorun azaldı.bu aralar tekrar 444 ya da double up almayı düşünüyorum.tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeync

    Bu sorunun çözümüyle ilgili arkadaşlara sormaköistiyorum. Ne yapmak lazım.
    Hangi parçayı değiştirmek gerekiyor. Özel serviste yaptırmak istiyorum. Masraf ne olur? konuyla ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.


    @zeync biraz once pm ini cavapladım.Gördugum kadarıyla sureklı yağ değiştiriyorsun bence bunun da etkisi olabilir..
  • Orjinalden alıntı: dede2552

    Arakadaşlar benimde yaşadığım baskı balata rezaletinin aynını yaşayan arkadaşlar aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz bu firmayı aracı almadan ben de sizin gibi biliyordum reziloldum dizelle yaşadığım bu rezillikleri bilin ve aracı almadan dik yokuşta lütfen kalkın anlarsınız yoksa size sahip çıkan olmaz benim gibi.http://www.toyotaclubtr.com/forum/lofiversion/index.php?t1999.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_13207484/tm.htm
    http://www.autoclubturkey.com/forum/archive/index.php/t-75354.html
    http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--0--0-5-178721-.html
    http://88.255.38.130/svf-sikayet-full--218--0-2-179810-.html
    http://88.255.38.130/svf-sikayet-full-corolla+d4d-0--0--224753-.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_4920724/mpage_19/tm.htm
    http://resim.donanimhaber.com/m_18289404/mpage_5/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_11087532/tm.htm
    http://zipkinci.com/zipkinci-kahvesi/13965-toyotada-basima-gelenler.html

    bu firmayla mücadelem devam edecedk sonsuza kadar nasıl bir firma olduğunu herkese anlatacagım çünkü en uzun corolla topiğinde aracı nasıl adığım 2 yıllık süreçte gayet açıkca belli delim değilim




  • Dun uzun bir yolculuga cikacagim icin yagi kontrol ettigimde motorda hic yag olmadigini farkettim. ki bundan 2 yada 3 ay once arac servise gitmisti. dun 10 40 yag + koruyucu koydurdum. Bugun yol donusu motor kol cikardi. blokta ufak bir delik acilmis. Bir kac arkadas garanti ile blok degisiminden bahsetmis. Eger 2001 model toyota vvti motorlarda bu sorunlar varsa benim arabamin blok degisimi ayni sekilde olur mu?
  • Konu hortlamış ama ben canlandırayım biraz.

    Toyotası olan bunu kesin okumalı ! -http://yilmazayl.blogspot.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEFO

    Arkadaşlar iyi günler, internette yaptığım araştırmalarda yurt dışında da bu sorunun fazla olduğu, Bu konuda yurt dışındaki uzman bir motor ustasının, bu şikayetle söktüğü motorlarda çok belirgin bir dizayn farklılığının (hata) olduğunu motorun diğer emsal motorlara göre daha fazla ısındığını, silindir kafalarında soğutma kanallarının daha geniş tutulduğunu yağın da aşırı ısınma sebebi ile fazla buharlaştığını vurgulayarak belirtmiş. Çözüm için önerisi ise sadece ve sadece TAM SENTETİK yağ kullanmakmış. Sentetik yağın ısıya dayanıklılığı daha fazla.
    Arkadaşlar ben denedim Castrol Edge 5-40 tam sentetik yağ aldım ve şimdiye kadar 300 km yol yaptım henüz eksiltme olmadı. Mineral bazlı ve yarı sentetik yağlar da kullanmıştım. Viskozitesi ne olursa olsun kesinlikle daha fazla eksiltiyorlar. Bu model arabası olanlara önemle duyurulur.

    Selam benim de 2000 vvti var. Soylediginiz yagi kullanmak yakit tuketimini artiriyor mu? Motora bir zarari olmaz mi. ArAbam cok yag yAkiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jacopasor sizin aracınız fabrşkadan çıkışta silindirleri %015 ovallikle çıktığı için yağ ne kullanırsanız kullanın yakmaya devam edecektir.bu seri araçlar garanti süreside iken onarımları yapıldı sizin aracınız onarım görmemiş araclardan bitanesi.mobil 1 in 10 w 60 yağını deneyin eğer sonuç vermezse yapılacak tek şey revizyon yahi motor yenileme
  • sibop lastiklerinin değişmesi çözüm olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.