Şimdi Ara

2004-2007 lancer izlenimlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004-2007 lancer
    Merhaba herkese hayırlı günler bugün bu yazımı birilerinin merak ettiklerine cevap olabilirim düşüncesiyle yazıyorum. .
    Bu yazımı bugüne kadar uzun süreli kullandığım araçları hesaba katarak yazıyorum; bu araçlar ( mazda 323 son kasası 100hp, 2005 dizel clio 65hp, 2010 clio hb 1.6 at hp 110hp. Ve birçok kısa süreli lüks diyebileceğim araç.
    Lancerda karar kılmadan önce epey uzun bir süre kendime km, kaporta ve motor yönünden sağlıklı araç aradım çok fazla arabaya baktım ekspertiz parası harcadım.
    2004-2007 Lancer aklıma geldiği zamanlarda pekte umursamamıştım bunun nedeni piyasası değil ancak pek aklıma yatıramıyordum nedense aklım hep 2000-2001 model civiclere gidiyordu. Derken lancer forumlarını okumaya başladım Japon otomobillerine zaten var olan sempatim lancerı sevmeme yardımcı oldu. Biraz araştırdıktan sonra 2000 model civic parasına temiz 2006 2007 model plus lancer alabileceğimi fark ettim ve araştırmalarımı iyice derinleştirdim.
    İlk önce bana yakın olan bir lancer ı incelemeye gittim arabanın içini dışını iyice süzdüm. Koltukları görüş mesafesi direksiyonun kavranışı ilk izlenimde hoşuma giden şeyler olmuştu. Araba alırken her zaman markası modeli ne olursa olsun km sinin düşük bakımlarının serviste yapılması ve değişenin olmaması en önemli kriterlerim. Bu kriterler eşliğinde kendime lancer bakmaya başladım.
    Lancer ararken hp gücünün 98 olması beni biraz üzmüştü ancak forumlardan okuduklarım ve gittiğim araçlarda ki ufak tefek denemelerim aracın performansının aile tipi kullanıcı için ideal olduğu kanısına vardım,
    Evet bu araçların biraz yol sesi yalıtım problemi var hatta kimileri için birazında biraz üstünde olabilir ancak bu segmentteki tüm japon araçları için durum aynı bu yüzden ses sıkıntısına hiç takılmadım. Genel anlamda bazı yerlerde aksi iddia edilse de lancer yol tutuşu konusunda aile tipi kullanıcı için gayet makul ve düzgün.
    2006 lancerin Malzeme kalitesine gelince ben kendi kullandığım diğer araçlarla kıyaslayınca mükemmel kesinlikle değil ancak tatmin edici bir malzeme kalitesi var. Aracın düğmeleri kullanıcı dostu şeklinde tasarlandığını düşünüyorum sürekli kullanabileceğim şeyler elime yakın ayna gibi ayarlar kalabalık yapmamak için biraz daha ayrı tutulmuş hissine kapıldım. Torpido malzemesi bana güvenilir ve sağlamlık hissini verdi. Gösterge panelinin biraz daha aydınlık ya da farklı bir renk ile kullanıcıya sunulması güzel olabilirdi. Kol dayama, el freni konumu bunları gayet başarılı buldum. Arka koltuk diz mesafesi benim gibi 1.90cm boyunda birisi için çok güzel ama keşke arka koltuklarda da kol dayama olsaymış. Aracın içi bu anlamda gayet ferah ve aydınlık geldi bana. Kimilerini muhakkak tatmin etmeye bilir ancak sade oluşu kafamı çok fazla karıştırmayacak şekilde dizay edilmesi beni memnun eden bir yönü
    Aracın ısıtmalı aynalarını başarılı bulmakla beraber keşke ayna için ekstradan bir ısıtma kontrol ünitesi olsaymış, cam rezistansı ile beraber çalışması bazen beni korkutabiliyor.
    2004-2007 lancer in Klima olayında da çok memnunum. araç içinde ki hava sirkülasyonu gayet başarılı ve belli seviyede gayet sessiz ayrıca aracın kliması otomatik elektronik klimadan tek farkı anladığım kadarıyla digital ekranının olmaması. Ama bu benim için sorun değil böyle yuvarlak çevirmeli hal daha hoşuma gidiyor.
    Bu arada ses olayına geri gelmek istiyorum bazen acaba araba çalışıyormu diyorum
    Neyse devam edeyim benim aracım otomatik ve performansından almadan önce çok şüpheliydim aldığım kişi sıkıntı yok 180i çok rahat görürsün dediğinde biraz abarttığını düşünmüştüm ancak geçenlerde yol gerçekten müsait ve hava şartlarıda uygunken kendimce bir deneme yapmak istedim ve aracın çok rahat bir şekilde 180 e tırmandığını gördüm fazlasını denemedim çünkü maksimum 140 a çıkan biriyim sadece deneme amaçlı böyle bir uygulama yaptım.
    Ayrıca bu araçta kullanılan otomatik vitesini çok başarılı buldum inanın çok fazla otomatik araç kullandım ve lancerin otomatik vitesi gerçekten başarılı, kimileri vitesinin 4 ileri olmasından şikayetçi ancak yarı otomatik benim için bela ile eş anlamlı olduğundan 4 ileri sorunsuz otomatik daha iyi geliyor yokuş ta kaydırma konusuna gelince şanzımanı yeterli buluyorum zank diye rampaya yapışmıyor ancak geride jilet gibi kaydırmıyor. Çok ufak bir dokunmayla patinaja düşmeden harekete geçiryor.(çok dik yokuş için) normal yokuşlarda gayet iyi. Ha birde servisin 40binde bir yağ değişecek demesi üzücü biraz servis yanlı buldum. Çok sağlam ve sorunsuz bir şanzımana sahip olduğuna emin olabilirsiniz. 2004-2007 lancer
    Bi kere öğle zırta pırta devreye giren bir abs sistemi yok gerçekten ihtiyacı olduğunda kendini hissettiriyor bu güzel bir şey bence birde frenlerde ebd desteğinin olması da ayrıca güven verici, ancak servisten edindiğim bilgiye göre frenlerinin gayet güvenli olmasıyla birlikte frenlere basarken biraz daha özenli olmak gerekiyor kaliper sorunu çıkarabiliyormuş otomatik için
    Ben daha öncede dediğim gibi aracın yol tutuşunu başarılı buluyorum öntakım sistemi orta seviyede kullanıcı için sağlamlık konusunda gayet başaralı serviste 160bin km’de aynı araçtan gördüm ön takımı orijinaldi. Süspansiyonları sessiz çalışıyor bu beni memnun ediyor ve yumuşak karakterli bir sisteme sahip kasislerden ve çukurlardan geçerken rahat ama ben yine de temkinliyim.
    Gelelim yakıt konusuna bu araç öyle zıppır kullanıma hitap eden bir araç değil aile babaları için sakin kullanımı seven ama ihtiyacınız olduğu zamanda size elinde eteğinde ne varsa sonuna kadar sunan bir araç. Sakin kullanımlarda benzinde kış aylarında 0.40 kuruş yakıyor benim aracım ama zorlarsam soğuk havalarda kısa mesafe yolculuk gibi araç dostu olmayan muamelelerde 0.50 yakıyor. Bunlar şehir içi şehir dışı denemedim daha.
    Görüşme mesafesini ben başarılı buluyorum aracın sanki her yerini oturduğum yerden görebiliyorum koltuk yükseklik ayarının olmasıda cabası bunun faydası özelikle eşim için süper
    Motor ömrü tipik japon yağ su eksiltmez banamısın demezmiş bu konuda benim bir tecrübem yok ama inşallah öyledir.:)

    Uzun lafın kısası bu araç uzun yıllar size sorunsuz hizmet edecek kullanıcı dostu aile dostu bir otomobil. Benim alırken alınırmı satılır mı diye düşünmedim. Beni saniyelerde süründürecek daha modelli daha ucuz onlarca araba var. Eğer siz sorunsuz, kaliteli ama ucuz bir araba arıyorsanız işte size lancer.







  • kazasız belasız kullanın. sorunsuz araçtır.

    mitsubishinin sitesinde kullanım klavuzu mevcut. faydası olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmosferik 8000rpm -- 18 Aralık 2012; 20:58:18 >
  • 2006-2007 lancer için 21-23 arası fiyat istiyorlar.Bu fiyatlar biraz şişirilmiş değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandora123

    2006-2007 lancer için 21-23 arası fiyat istiyorlar.Bu fiyatlar biraz şişirilmiş değil mi?

    Aynı soruyu ben de merak ediyorum *
  • mal sahibi olunca degil:) bence piyasasi gereginden dusuktu.hep demiyormuyuz az paraya alinacak en iyi araba,belkide piyasasi yukseliyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Gift verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bende bugün 2005 model otomatik bir Lancer plus sahibi oldum .Bu paraya bu arabalara binebilmek keyif verici.
  • Hayirli ugurlu olsun allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.cok iyi bi tercih

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    Hayirli ugurlu olsun allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.cok iyi bi tercih

    Teşekkür ederim.Bugünde Nokian 195 60 15 WR d3 lastiklerimin siparişini verdim Allahü Tealanın izniyle yere sağlam basmak istiyorum.
  • arkadaşlar 2004 lancer nasıldır? 18500 lira isteniyor otomatik vitesine. fiyat iyi mi pahalı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.