Şimdi Ara

2004 VOLVO S40 1.6 MOTORDAN GELEN GARİP SES ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    2004 model Volvo S40 1.6 classic sahibiyim. Aracımda garip bir sorun var. Yardım ederseniz sevinirim.

    Araç 1 2 3 4 5 ve geri dahil olmak üzere tüm viteslerde , araç geri vitesteyken çıkan şanzıman sesinin biraz daha düşük bir çeşidi olan garip bir ses çıkarıyor.

    Aracın baskı balatası yeni değişmiş özellikle 2000-3000 devir arası 5.vitesteyken ses iyice artıyor. Bir nokta daha bu ses araç yüke binince çıkıyor yani gazı sabit bir noktada tutarsam ses kesiliyor. Ama gazdan çekersem yada gaza yüklenirsem tekrar artarak devam ediyor. Debriyaja bastığım da da herhangi bir ses yok. Araç dururken rölantide de her hangi bir ses yok. Dururken debriyaja bastığım da da ses te bir değişiklik yok. Başına böyle bir durum gelen arkadaşlardan yardım bekliyorum. İyi akşamlar. Teşekkürler.



  • aynı benim aracımda vardı. yeni sattım.

    bence debriyaj değiştirirken ufak bir nüansı usta kaçırmış olmalı. bence debriyaj alt merkez bilyasında problem olabilir. contalarda olabilir. montajla ilgili bir sorun var bence. debriyaj sistemini hangi ustaya değiştirtmiş iseniz oraya götürüp baktırmanızda yarar var diyorum. eğerki bir sorun bulamaz ise ustanız ve sizi başından savarsa, bir sonuca varamaz iseniz, renault yetkili servisinde mekanikçi olarak çalışan biriside bu konuyu rahatça çözebilir. keza aracın şanzıman aksamı rena 9 şanzımanı. ör/ geri vites müşürü aynı.

    saygılar.
  • Cevap için teşekkürler. Aracı yeni aldım bu yüzden taktırılan parça konusunda bilgim yok. Fakat bir ustaya göstermek şart oldu. İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.