Şimdi Ara

2005 Astra H Easytronik Lpgden Sonra...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    1 ay önce 2005 astra h easytronik aldım z16xep motor olandan. benzinli. alırken ekspertis çağırdık bir iki arıza dışında bişeyi yoktu. onları da aldıktan sonra serviste yaptırdım. Dün lpg takılması için servise verdim. prin lpg takıldı araca. Akşam Davutpaşadan İstinyeye Tem yolunda trafikten dur kalk şeklinde ilerliyordum. ilk devir göstergesi 5-6 kere yükselip düştü. araç kendi kendine gazlandı yani. sonra vites göstergesi tamamen gitti. araba gitmeye vites atmaya devam ediyordu. sonra aniden düzeldi. sonra birden vites göstergesi -- şeklinde gösterdi. sonra o da gitti birşey göstermemeye başladı. aracın stop edeceğini hissettim ve sağ şeride yaklaştım. en sağ şeritte uygun yer ararken arıza göstergesi yandı. o anda cıd ekranında KURTAR yazıyordu. gerçi radtonun yazısı mı arabanın ikazı mı anlamadım. önümdeki araçlar durunca durdum birden araba stop etti. kontoğı kapattım açtım ama arabanın marş sesi bile gelmiyordu. vites göstergesi gelmiyordu. 4-5 denemeden sonra indim araçtan iteyim dedim nafile. vitesten kurtulmuyordu. sonra kontağı açtım birden ne olduysa vites göstergesi geldi ve boşa almayı başardım. yalnı gösterge yanıp sönüyordu o anda. sağa çektikten sonra araca bindim kontağı açtım göstergeler normale döndü. tabi lpg nin düğmesine basılı tuttum bi kaç kere öyle çalıştırmaya çalıştım o anda gelmemişti. çalıştırdım ve gittim. benzin dipteydi. 10 km mesafe gösteriyordu. tabi lpg tuşuna basarken kapalı unutmuşum. benzinle şans eseri arena stadından istinye bayırına kadar gittim ve benzin aldım. şuan araba da anormallik yok. dünden bu yana bi kere deneme için çalıştırdım sorun yok. ama az araştırdım arıza kodlarına baktım. var mı bu kodlardan bir yorum yapacak olan değerli üye.

    not: arabayı aldığımda şanzımandan ses geliyordu. çalıştırdığımda ve vites geçişlerinde. hala geliyor. ilk bakıma götürdüğümde usta bilyalar yüzünden dedi. boşver çok acil bişeyi yok dedi o yüzden yapmak istemedi.

    ECN 012005, 020100, 020200, 020300,020400, 022006, 023005, 065070, 111306, 15505A, 15505B, 161300, 170000, 210670, 210870, 213970

    Kodların karşılıkları şöyle;

     2005 Astra H Easytronik Lpgden Sonra...







  • Çok fazla nedeni olabilir aracınızdaki sorunun.Yakın zamanda motor yıkatma yaptıysanız ondan da yapabilir.Ayrıca LPG li araçta en az çeyrek depo benzin olmalı yoksa benzin pompasını yersiniz.
  • Vites göstergesinde A ve N den baska bir harf cikti mi? F gibi mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narec kullanıcısına yanıt
    hayır sadece -- çıktı
  • 3 gün önce ustaya gittim makinayı taktı bi resetledi arızalar silindi. dün bıraktım bugün arabayı servisten aldım sis farı değişti. tam eve dönerken arıza ışığı yandı ve tekrar vites göstergesinde -- çıktı. sonrasında sağa çektim çünkü vites geçmiyordu. arabayı stop ettim sonra tekrar çalıştırdım çalıştı. arıza kodu olarak p1700 arızası vermiş. sizce ne olabilir. ikidir servisten çıkıyorum bu arızayı veriyor. servis mi bişey yapıyor diye insanın aklına geliyor.
  • Sorun çözümü için ustaya gittik baskı balata değişecekmiş. Kömürler değilecek. 1100tl tutuyor. İnşallah sorun kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.