Şimdi Ara

2007 Focus 1.6 TDCi CVT - Uçak konforunda araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    geçen hafta 2007 model dizel-otomatik bir focus aldım. Simsiyah. Araç 115binde. Sürüşü, konforu, rahatı o kadar etkileyici ki. Daha öncede opel meriva vardı, kıyaslanmayacak şekilde güzel bir araç. Alırken fordun CVT vitesleri hakkında pek bilgim yoktu. Ancak forumlarda okuduğum kadarıyla biraz problemli bir vitesmiş. Şu an için bir sıkıntı görünmüyor aracımda. Ancak vites D durumundayken sürüş esnasında 2000 deviri çok nadir görüyor. genelde 1750-1900 arası bir yerlerde dolanıyor. Acaba bu durum normal midir. Yakıt tüketimi aldığımdan beri 200km yaptım, sıfırlayıp bakmıştım 7.5lt gibi duruyor. Manuel kullanınca tüketimi düşer mi, özellikle 2000 devri geçip vites attığımızda?

    Çok düşük devir olduğu için mi tüketimi yüksek. Kullananlar hakkında araç hakkındaki paylaşımları bekliyorum.



  • düşük devirde ve yüksek devirde vites değiştirmenin yakıt tüketimini arttırdığını biliyorum
    aracı serviste bilgisayara bağlatırsan sorun olup olmadığı ortaya çıkar
  • otomatik araba en düşük tüketimi D de ve gazı yeridrerek verdiğinizde sağlar. devir olarak dizelin max torkunun vermeye başladığı yani optimum devirde geçiyor zaten. cvt de vites yok. yani diğer otomatikler gibi değil. kayış sistemi ile sürekli en ideal devirde gitmek için kasnak var ibir sistem var. aracı narin kullanın sıkışık trafikte vs aşır ıdur kalkatan kaçının aşırı gazlamayın o zaman arıza riski düşer. ama düz vites gibi sürmeye kalkarsanız arıza kaçınılmz. bu tüm tam otomatiklerde böyle. aracı tanıyıp dilinden konuşursanız sorun çıkarma riski azalır.
  • lastikleri tam dolu durumuna göre şişirip, depoyu fullettim. ayarları sıfırladım şu an 6lt civarında oynuyor... lastik basıncının ne kadar etkilediğini öğrenmiş olduk. önceden ön-arka 30-29'du. 35-41 yaptım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 16 Ağustos 2011; 12:15:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    otomatik araba en düşük tüketimi D de ve gazı yeridrerek verdiğinizde sağlar. devir olarak dizelin max torkunun vermeye başladığı yani optimum devirde geçiyor zaten. cvt de vites yok. yani diğer otomatikler gibi değil. kayış sistemi ile sürekli en ideal devirde gitmek için kasnak var ibir sistem var. aracı narin kullanın sıkışık trafikte vs aşır ıdur kalkatan kaçının aşırı gazlamayın o zaman arıza riski düşer. ama düz vites gibi sürmeye kalkarsanız arıza kaçınılmz. bu tüm tam otomatiklerde böyle. aracı tanıyıp dilinden konuşursanız sorun çıkarma riski azalır.


    fordun bu motorları için güç-tork eğrisini nereden bulabiliriz acaba?
  • lastikleri olams ıgerekn fazla şişirmişsiiz gibi. 41 hava düzensiz lastik aşınımı fren ve yol tutuşta zafiyet gösterebeilir.
  • merhabalar aracınız hayırlı olsun, ben de 2 ay önce cvt şanzumanlı tdci ghia aldım ve gayet memnunum, fazla yormadan ve ani gazlamalardan kaçınıyorum.. lastik basınçları kaç olmalı? ben önleri 30, arkaları da29 olarak ayarladım.. malüm Kuşadasının ş.içi yolları berbat olunda ön takımı yıpratmaktan ziyade fazla yakmasını göze almayı tercih ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratp87

    lastikleri tam dolu durumuna göre şişirip, depoyu fullettim. ayarları sıfırladım şu an 6lt civarında oynuyor... lastik basıncının ne kadar etkilediğini öğrenmiş olduk. önceden ön-arka 30-29'du. 35-41 yaptım...


    35-41?

    Ön kapıyı aç, kenarda lastik basınçları yazıyor, yüklü durumda otoyolda 33 basın diyor, 41 de ne ola ki?
  • Arkadaşlar 2007 model focus ghia otomatik aldım. 1 ay kullanıp sattım.
    Araç konforlu, donanımlı güzel araç. ancak bana çok hantal geldi.
    Arabamı kullanıyorum gemi mi kullanıyorum belli değil.

    Ayrıca dizeli çok sesli geldi bana. Tabii 2012 honda civic ten inip buna binincede böyle algılanabilir.

    Ayrıca cvt şanzıman sorunlu deniyor, zira alıp sattığım aracın şanzımanı 100.000 km civarında yenilenmiş.
  • Yahu ben bu işi anlamadım kimi cvt şanzıman en sorunsuz olanı diyor kimi de çok sorunlu diyor her kafadan bir ses çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.