Şimdi Ara

2008 Model Volvo S40 1.6D Savrulma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 ay önce 2008 model Volvo s40 1.6D araç satın aldım. Araçtan genel olarak memnunum ancak uzun yolda 80-90 km ile giderken yoldaki herhangi bir bozukluktan dolayı aracın arka tarafında savrulma hissiyatı oluyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Aracı ustaya gösterdim ancak görünürde birşey olmadığını normal olduğunu söyledi. Diğer kullandığım araçlarda böyle bir durum yokken bu araçta bozuk yolda bu tarz savrulma hissiyatı olmasına anlam veremedim ? Bu durum normal midir ?



  • K@M@N kullanıcısına yanıt
    Sert veya serleşmiş lastik, yola iyi tutunamayan lastik, fazla yüksek lastik havası, orjinal olmayan veya patlak amortisör; ilk kontrol edilmesi gerekenler olmalı. Eğer daha önemli bir sorun yoksa.

    Tabi şu husus da önemli. Arka gerçekten savruluyor mu, yoksa sadece sizde mi o his oluşuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan.d kullanıcısına yanıt
    Hepsine tek tek baktırdım. Ayrı ayrı ustalara sordum ama hepsi normal olduğunu söylüyor. Benim daha önce kullandığım araçlara göre biraz arka savruluyor gibi bir hissiyat oluştu. Sanırım ben fazla hassas davranıyorum biraz hızlı araç kullandığım için. Sonuçta bu aile arabası fazla hızlı gitmemek lazım. Teşekkür ederim ilginiz için.
  • Aracınız lift üzerindeyken arka lastiklerinizi elinizle sağa sola oynatabiliyor musunuz? Az olsada bosluk var mi? Bu yüzden aynisi basima gelmisti. Arka tasiyici ve poryalar degisince kendine geldi. Yoksa yol tutusu fazlasiyla güven veriyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • K@M@N kullanıcısına yanıt
    Arka amortisör ve yaylara bakın markaları önemlidir.
    Destek kollarında yıpranma kontrolü yapın.
    Lastik basıncını 32 psi da tutun.
  • Teşekkür ederim önerileriniz için ancak ustalara gösterdim. Aracı kaldırıp lastik yay amortisör vb kontrolleri yapılmasına rağmen herhangi birşey bulunamadı. Herkes normal olduğunu söylüyor. Uzun yolda yamalı yoldan geçtiğim zaman arka tarafta hafif savrulma oluyormuş gibi geliyor. Hala çözemedik sıkıntıyı.
  • Bugun arka amortisorleri değiştirdim sorun çözüldü. Tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.