Şimdi Ara

2008 Paasat 1.4 TSI-2009 Laguna 3 1.5 dCI ?(Passat tercih edildi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
5.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şu birşey bildiğini sanıp milletin hevesini kursağında bırakmaktan ne zevk alırsınız
    Arkadaşım sana da hayırlı olsun, güle güle, keyifle kullan aracını.Burada yazılanlara da kulak asma...
    Bu arada Doğuş'un nasıl politika izlediğini bilmiyorum ama standart olmamasına rağmen Türkiye'ye gelen son B6 Passat'ların çoğunda Navigasyon vardı(RNS310)
    Üstüne opsiyonel olarak daha gelişmiş olan RNS510 cihazı da alınabiliyordu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdaR^73


    quote:

    Orijinalden alıntı: okanttnc

    Hayirlisi olsun aracinizi kazasiz belasiz kullanirsiniz insallah.

    Tartismaya gerek yok bence laguna 3 de passatta guzel biri daha konforludur digeri benzinlikte o konforu unutturacak kadar az yakit tuketir .




    Teşekkür ederim..Konuyu kısaca özetlemişsiniz..benim zaten ikilemde kalmamın sebebi passat ın konforu laguna nın yakıtı idi...sonuçta yakıttan taviz verdim konforu ve sağlam 2eli olanı seçtim..



    Tercihlere saygı duymak gerekir. İki aracın da artı ve eksileri var. Tercih yapan dostumuz için passatın artıları fazla. Laguna da en az passat kadar konforlu. Bunlar benim görüşlerim. İşin doğrusu passat ve laguna karşılaştırmaları sonucunda yine biz istediğimiz arabayı alacağız. Bunlar benim düşüncelerim. Her iki aracı da saplantı haline getirmek doğru değil diye düşünüyorum. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapursuit

    @denizkubi doğruyu söyle renaulttan ayda ne kadar alıyosun bu reklamlar için


    Denizkubiye Renault 1 tane Laguna Hediye etmis sanirim buna .

    Passat´a Teknoloji gerisinde olan Zihniyete anlam veremiyorum zaten, heryerde ayni seyleri yaziyor.

    Renault Laguna dedigin aracta;

    ACC + FrontAssist ön Takip Sistemi varmi (Acil durumda kendi Fren basiyor) ?
    LaneAssist Serit Takip Asistani varmi ?
    Park Yerine kendi Park edebiliyormu ?
    ESS Sistemi varmi (Ani Frende Flasörleri yakiyor) ?
    Ön Klimali, Masajli ve Isitmali Koltuklar varmi ?

    Bunlar eski Teknoloji gerisinde oldugunu bahsettigin ve hala daha israrla devam ettigin Passat´ta var . Eski Kasada olan özelliklerin devami ve ilerletmisi B7 Kasada bulunuyor !

    Veri varmi elinde Passat´in Teknoloji gerisinde olduguna dair ? Sen Verileri önüme sun ögle konus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 16 Şubat 2011; 20:32:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkubi
    Aracı alan arkadaş için tekrar tekrar söylüyorum aracınız hayırlı olsun...

    Zarar etme riski II el pazarı çabuk satılması vs konularında iyi bir tercih yapmış olabilirsiniz satış koşulları ve piyasa durumları hakkında pek bilgim yok ancaak diğer Laguna yı öldüren arkadaşlar için;


    Tekrar belirtiyorum arkadaşın almak istediği araç lag III idi ve diğer aday ise B6 kasa eski donanım ve teknoloji Passat idi.Passat 'ın donanımı zaten Lagunanın biraz gerisinde kalıyor hele eski kasa eski donanım ve eski teknoloji passat ile içi uzay mekiğini andıran kocaman navigasyon ekranlı Lagunayı ayıp oluyor arkadaşlar ayıp....Bir de yeni teknolojiyle üretilen bir Laguna karşısında eski passat diyorsunuz kusura bakmayın ama buna ben bi tarafımla gülerim artık...
    Bu iki araba arasında kıyaslanmayacak kadar klas farkı vardır.B6 kasa passat tam anlamıyla kalas gibi kütük gibi bir arabadır.Laguna III ise dinamik sürüşü ile yol tutuşu ile konforu ile karakteri olan bir arabadır ve farklıdır.Sürüş kişiliğine ve karakterine sahip bir arabadır ayrı bir karakterdir.
    Çbuk satılması ve otobüs durağında bekleyenlere ''ne araba bee '' dedirtmek için passat diğer tüm teknik konular için Laguna...

    Laguna III ile eski kasa donanım ve teknoloji Passatı kıyaslamak Otomobilin O' sundan anlamamaktır.Bu kadar da iddalıyım kimse kusura bakmasın


    Saygılar...



    Vay be sizin yazıları okuduktan sonra gidip bir laguna almak geçiyor içimden arabaların doruk noktası LAGUNA:)

    (tabiki bende passat aldım)




  • Geçen yıl, hatta 2 yıl önce forumda 1.4 TSI Passat aracını satıp 1.5 dCi Laguna alan bir forum üyesi vardı. Hatırladığım kadarı ile memnun olduğu tek husus aracın kilometreye yaktığı 16 kuruştu, ki son zamlarla da bu 24 kuruşa çıkmıştır.

    Hayırlı olsun dedik, başka ne diyebilecektik ki...?

     2008 Paasat 1.4 TSI-2009 Laguna 3 1.5 dCI ?(Passat tercih edildi)
  • Ben ne yazarsam yazayım siz fikirlerinizi değiştirmeyeceksiniz veya siz ne yazarsanız yazın ben de değiştirmeyeceğim öyle bir gayem de yok zaten Lagunamız var akrabamızda passatımız da var...

    Laguna öldürülecek bir araba değil hele vw fanatikleri tarafından boraya jettaya yenilecek bir araç asla değil

    Laguna eksileri sert direksiyon ve amortisörler (çok önemli değil )
    Müzik sistemi(daha iyi olabilirdi)

    Passat ise ne derseniz deyin Laguna III e nazaran kesinliklşe malzeme kalitesi biraz daha düşük
    Yol tutuş kesinlikle daha zayıf bu konuda Laguna sınıfının en iyisi denilebilir.
    Daha yüksek yakıt tüketimi
    Motor ve mekanik aksam yürüyen aksam yani aracın şasesi ve kemik yapısı asla Laguna gibi olamaz Renault bu konuda çok başarılıdır.

    Bunların dışında renault marka imajı türkiye de insanları tatmin etmediği için renault lar önyargılı olarak eleştiriliyor.
    aslında işin aslı;
    Bu reno var ya reno ne kadar adi bir firma yıllarca bizi reno 12 lere kütük reno 9 lara mahkum etti..ne zamanki iç piyasaya avrupa otolar girdi Alllaaa alaaaa ne arabalar varmış ta bu reno bizi nelere muhtaç ediyomuş diyerekten biraz da haklı olarak hepimiz reno düşmanı kesildik.O zaman ne yapmalı bunların intikamını büsbütün olarak Renaulttan almalıyız vuralım öldürelim lagunayı meganeyi renaultu değil mi?Hadi o zaman bütün bunların hırsını intikamını lagunadan alalım bunlar ayyuka bile çıksa adamın düşüncesini okuyyup buna göre hareket eden araç bile yapsalar her sene F1 şampiyonu olsalar bile ,dünyanın en çok satan aracı olsalar bile...


    Asıl mesele bu bence...Bu meseleyi saymazsak Laguna az satmasına rağmen yıllara yollara meydan okuyacak çok daha farklı bir sürüş deneyimi ve keyfine sahip bir araçtır.


    Bunlar benim görüşlerim konuyu kendi adıma burada noktalıyorum .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Geçen yıl, hatta 2 yıl önce forumda 1.4 TSI Passat aracını satıp 1.5 dCi Laguna alan bir forum üyesi vardı. Hatırladığım kadarı ile memnun olduğu tek husus aracın kilometreye yaktığı 16 kuruştu, ki son zamlarla da bu 24 kuruşa çıkmıştır.

    Hayırlı olsun dedik, başka ne diyebilecektik ki...?

     2008 Paasat 1.4 TSI-2009 Laguna 3 1.5 dCI ?(Passat tercih edildi)


    Hocam saygı duyuyorum ben Laguna önerdikçe pek çok arkadaş dalga geçiyor, alay ediyor Sınıfının en başarılı aracını önermek ne zaman alay konusu oldu ?Bu arkadaşlar Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oto firması Renault mühendistlerinden daha mı iyi anlıyor otomobilden?

    İkisi de elin gavuru işte hatta renaultlar ın önemli bir kısmı Tr de yapılıyor ve türk işçilerine kazandırıyor ...ama bişey diyecektim ya neyse...

    yani bu kin bu önyargı bu düşmanlık neden anlamıyorum ..

    her aracın münferit hataları olabişlir benim şahit olduğum vw arızalarını saysam burdan almanyaya köprü olur...
    krank mili arızası toureg,volan dişlisi dağıtan sıfır passatları bilmiyormuyuz daha köt5üsü vw servislerinin bilemediği çözüm bulamadığı arızaları bilkmiyormuyuz
    ama renault tek bir hata olsun dalga dalga yayılıyor

    arkadaşlar da fazla oluyorlar ama...

    tamam o zaman hepimiz vw alalım passat alalım herkes golf alsın jetta alsın polo alsın trkiyede sadece vw olsun bunu mu istiyor arkadaşlar ?

    Renault 'un en büyük pazarı Almanya iken kendi ülkesi dışında renault almanyaya çalışıyor iken türkiye bile bu listede 6. olabiliyor iken bazı arkadaşları anlamıyorum hocam lafım size değil kusura bakmayın ama sinirlenmemek mümklün değil...Yeni lagunaya bindin mi kardeşim sen kullndın mı ??
    Biz passata bindik her yer passat zaten

    Lagunba III konusu var orada alanların görüşleri var memnuniyetleri var
    laguna III test sürüşü konusu var 10 saayfa test sü
    rüşü yapanların hayran kaldıkları yazılar var hiç mi okunmuyor bu yazılar?

    Lagunayı bora ile kıyaslanan konusu vardı ayıp bu kadarı da yaa ayıp bora ile kıyaslşarklen bişley yok ama başka arabalarla kıyaslanınca alay konusu oluyor bu davranış doğru mudur hocam?
    plastik araba diyorlar yahu kardeşim bu kadar mı anlamıyorsunuız ?Euro n cap ödül veriyor ee onlar yabnlı Renault uluslaraası ödüller alıyor almanyada en menun kalınan d sınıfı laguna seçiliyuor.Renmault otomobillerin güvenlik anlayışını değiştiren devrimler yapıyor ncap ta ilk 5 yıldızları alıyor yani bizler suçlanıyoruz ama nersinden bakarsanız bakın bazı arkdaşların tavrını da anlatacak kelime bulamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 16 Şubat 2011; 22:22:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Geçen yıl, hatta 2 yıl önce forumda 1.4 TSI Passat aracını satıp 1.5 dCi Laguna alan bir forum üyesi vardı. Hatırladığım kadarı ile memnun olduğu tek husus aracın kilometreye yaktığı 16 kuruştu, ki son zamlarla da bu 24 kuruşa çıkmıştır.

    Hayırlı olsun dedik, başka ne diyebilecektik ki...?



    Taner bey siz türkçeyi çok ince ve güzel bir şekilde kullanıyorsunuz. Tabii ki kendi amaçlarınız doğrultusunda. Mesleğinizin size kazandırdığı bir özellik olsa gerek bu.

    Bazıları alenen kırar döker, siz de ince ince yazıp çiziyorsunuz. İkisi de aynı kapıya çıkıyor aslında.
  • denizkubi ve time_keeper arkadaşlar,

    Diğer "PASSAT" ve "VOLKSWAGEN" konuları kitlendiğinden yazacak başka bir yer bulamadım, buraya yazıyorum. Mutlaka sebze-meyve pazarına gitmişsinizdir. Yan yana tezgâhları da görmüşsünüzdür. Adamlar domates, patates, soğan, biber, hıyar, nane, maydanoz, limon, portakal, mandalina, elma, armut, erik, ne varsa satarlar, bol bol da bağırırlar:

    "Domatesin iyisi burada, gel vatandaş, gel... Malın iyisine gel!"

    ve

    "Patates, patates, patates, patateeeeeeeeeeeeeeeesssss......"

    hatta

    "Armudun iyisi burada, ayılar değil sizin yiyin diye getirdik...!"

    Sebze-meyve pazarında satıcılar birbirlerini çok iyi tanırlar! Hem rakiptirler, hem komşu, hem aynı malı satarlar, hem daha fazla satmak için yarışırlar. Ama asla ve asla birbirlerinin malını kötülemezler. Pazarcı kuralı çok basittir:

    ÖV AMA SÖVME!

    Bu çoğu okul bile okumamış, para kazanacağım diye her gün mekân değiştiren zavallılar arasında Türkiye'de hiçbir okulda, hiçbir fakültede, gerek İ.İ.B.F, gerek başka bir yerde öğretilmeyen bir ticari ahlak, işletme zihniyeti vardır. Yan yana iki tezgahta aynı malı iki ayrı pazarcı satsa yine birbirinin malını kötülemezler. Görünen köy kılavuz istemez. Alıcı çok iti bilir neyi alacağını, yeni evliler ilk yıl kazıklanırlar ama 5 yıl sonra evin hanımı dişi aslan olmuş, domatesin hasını, portakalın safını 100 metreden görür, kokusunu alır! Pazarda herkes bütçesine göre ve ihtiyacı kadar sebze-meyve alır, pazar arabasına koyar, evin yolunu tutar.

    Bu forumda da aynısı yapılmalı. Sizler Renault Laguna'nın ne kadar iyi, özellikli ve donanımlı bir otomobil olduğunu müteaddit kerreler ifade ediyorsunuz, bu bitâbî hakkınız, ifade edeceksiniz de, neticede amaç bu, burası forum. Fakat yukarıdaki pazarcı kuralını da hatırlasanız olmaz mı? İllâ LAGUNA PASSAT'TAN HER KONUDA ÜSTÜNDÜR veya PASSAT LAGUNA'NIN YANINDA HAFİF KALIR gibi birbirimizin tezgahındaki malına bu şekilde işaret etmesek olmaz mı?

    Bence olur. Bir deneyin. Bu kurala herkes uyarsa bu forum Şüveyş ya da Panama kanalından rıhtımdaki timsahları uyandırmadan geçen konteyner gemisi gibi muteber olur, itibar kazanır, herkes birbirine daha fazla saygı gösterir, anlayış artar.

    Dün akşam kendimden hiç beklemediğim tarzda yazılar yazmak zorunda kaldım. Fakat bu hiç de hoşuma gitmedi. Biz birbirimize burada DESTEK olmamız gerekirken aramızdaki bazı KÖSTEKLER (kim olduklarını çok çok iyi biliyorlar ve profillerini de bu amaçla gizliyorlar, adınızı ve telefon numaranızı yazın, öyle çıkın ortaya!) bu kuvvetli ilişki ve ciddi yakınlıktan nefret ediyor, herhalde gerçek hayatta arkadaşsız kaldıklarından olsa gerek nefretlerini burada kusuyor, yılanların öcünü burada alıyorlar.

    Neyse, savaş baltalarını gömelim.

    Hepinize selam ve sevgiler, keyifli Renault Laguna'lar, Volkswagen Passat'lar, ve daha niceleri. Hangi otomobili alırsanız alın, ara sıra dolmuşa binin, binin ki unutmayın!

    Taner Göde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    denizkubi ve time_keeper arkadaşlar,

    Diğer "PASSAT" ve "VOLKSWAGEN" konuları kitlendiğinden yazacak başka bir yer bulamadım, buraya yazıyorum. Mutlaka sebze-meyve pazarına gitmişsinizdir. Yan yana tezgâhları da görmüşsünüzdür. Adamlar domates, patates, soğan, biber, hıyar, nane, maydanoz, limon, portakal, mandalina, elma, armut, erik, ne varsa satarlar, bol bol da bağırırlar:

    "Domatesin iyisi burada, gel vatandaş, gel... Malın iyisine gel!"

    ve

    "Patates, patates, patates, patateeeeeeeeeeeeeeeesssss......"

    hatta

    "Armudun iyisi burada, ayılar değil sizin yiyin diye getirdik...!"

    Sebze-meyve pazarında satıcılar birbirlerini çok iyi tanırlar! Hem rakiptirler, hem komşu, hem aynı malı satarlar, hem daha fazla satmak için yarışırlar. Ama asla ve asla birbirlerinin malını kötülemezler. Pazarcı kuralı çok basittir:

    ÖV AMA SÖVME!

    Bu çoğu okul bile okumamış, para kazanacağım diye her gün mekân değiştiren zavallılar arasında Türkiye'de hiçbir okulda, hiçbir fakültede, gerek İ.İ.B.F, gerek başka bir yerde öğretilmeyen bir ticari ahlak, işletme zihniyeti vardır. Yan yana iki tezgahta aynı malı iki ayrı pazarcı satsa yine birbirinin malını kötülemezler. Görünen köy kılavuz istemez. Alıcı çok iti bilir neyi alacağını, yeni evliler ilk yıl kazıklanırlar ama 5 yıl sonra evin hanımı dişi aslan olmuş, domatesin hasını, portakalın safını 100 metreden görür, kokusunu alır! Pazarda herkes bütçesine göre ve ihtiyacı kadar sebze-meyve alır, pazar arabasına koyar, evin yolunu tutar.

    Bu forumda da aynısı yapılmalı. Sizler Renault Laguna'nın ne kadar iyi, özellikli ve donanımlı bir otomobil olduğunu müteaddit kerreler ifade ediyorsunuz, bu bitâbî hakkınız, ifade edeceksiniz de, neticede amaç bu, burası forum. Fakat yukarıdaki pazarcı kuralını da hatırlasanız olmaz mı? İllâ LAGUNA PASSAT'TAN HER KONUDA ÜSTÜNDÜR veya PASSAT LAGUNA'NIN YANINDA HAFİF KALIR gibi birbirimizin tezgahındaki malına bu şekilde işaret etmesek olmaz mı?

    Bence olur. Bir deneyin. Bu kurala herkes uyarsa bu forum Şüveyş ya da Panama kanalından rıhtımdaki timsahları uyandırmadan geçen konteyner gemisi gibi muteber olur, itibar kazanır, herkes birbirine daha fazla saygı gösterir, anlayış artar.

    Dün akşam kendimden hiç beklemediğim tarzda yazılar yazmak zorunda kaldım. Fakat bu hiç de hoşuma gitmedi. Biz birbirimize burada DESTEK olmamız gerekirken aramızdaki bazı KÖSTEKLER (kim olduklarını çok çok iyi biliyorlar ve profillerini de bu amaçla gizliyorlar, adınızı ve telefon numaranızı yazın, öyle çıkın ortaya!) bu kuvvetli ilişki ve ciddi yakınlıktan nefret ediyor, herhalde gerçek hayatta arkadaşsız kaldıklarından olsa gerek nefretlerini burada kusuyor, yılanların öcünü burada alıyorlar.

    Neyse, savaş baltalarını gömelim.

    Hepinize selam ve sevgiler, keyifli Renault Laguna'lar, Volkswagen Passat'lar, ve daha niceleri. Hangi otomobili alırsanız alın, ara sıra dolmuşa binin, binin ki unutmayın!

    Taner Göde

    Hocam evet haklısınız burası neticede bir forumdur ve herkes istediğini yazmakta tabi ki kurallar dahilinde özgürdür ve öyle de olmalıdır.Fakat duruma baktığımızda araç tavsiyesi konularına Renault marka bir aracı tavsiye ettiğimizde hemen bir aşağılama dandik plastik araba 5 para etmez vs tarzında alaycı tavırlarla ve renault almayı düşünenleri bırakın benim gibi renault sahiplerini bile aşağılayıcı bir tavır ile karşılaşıyoruz.

    Bu durum karşısında nasıl bir cevap hakkı doğuyor bizlere düşünmenizi rica ediyorum.yani aslında tartışmalar etki tepkiden ortaya çıkıyor.Bu bir kişi değil ki bir kaç kişi tarafından sürekli yapılıyor.Ben bu foruma ilk otomobil konularına yazmaya çalıştığımda renault antipatisi hatta düşmanlığı hakkında gerçektenm çok şaşkınlkığa uğramıştım.bana çok gereksiz gelmişti.Sonuçta bizler tüketiciyiz düşününürz taşınırız inceleriz hangisi hesabımıza gelirse onu alırız.Kimsenin bu konuda insanların tercihlerini veya beğenilerini aşağılamaya hakkı yok yanılıyorsam söyleyin lütfen...




  • Denizkubi kardeşim,

    Yazdıklarına tamamen katılıyorum. Sürücü belgesini bir Renault'ta aldım, kızkardeşim ve eniştem Renault Clio kullanıyorlar, 2 hafta önce de LPG takıldı, aracın motoru zaten 1.25 litre ve BVR şanzımanlı, pek bir güzel oldu, motorun uyumu Adanalı bir erkeğin Tarsus'tan kız alması kadar kusursuz ve mükemmel.

    Bizler burada birbirimizin yanında durmalıyız, birbirimizi karşımıza almamalıyız. Ancak bazıları heyecan arıyor, yangına körükle gidiyor, doymuş adama soslu ve pilavlı çift ekmekli 1,5 tavuk döner dürüm ısmarlıyor. Kıraathanelerde gizlice horoz dövüştürürler, maksat ara sıra heyecan olsun diye, zaten doğuştan bol miktarda testosteron var, bir kaşık da adrenalin fena olmaz diye düşünülüyor.

    Bu oyunun içine ne çekilmemiz gerek, ne de seyirci kalmamız gerek. Hiçbir otomobil diğerine üstün veya alçak değildir, lükstür ya da hızlıdır, ucuzdur veya pahalıdır, askerde herkes nöbet tutar, er-albay fark etmez, nöbet tutar, çünkü personeldir, nöbette fark ortadan kalkar, otomobilde de fark A'dan çıkıp B'ye vardığında ortadan kalkar, buradaki parametrelerin sadece rahatlık, hız ve konfor ile ilgili olanlara hükmedebiliriz, yoksa at arabası da, Shinkansen Bullit de bir taşıttır.

    Kimse kimsenin kapısının önünde işemesin, bu yeter.

    Selamlar ve sevgiler,

    Taner Göde


    Not: Kullanılan örneklemeler dramatizasyon efektine yöneliktir, bir gözünüzü kapalı okuyun.

    quote:

    Orijinalden alıntı: denizkubi

    Hocam evet haklısınız burası neticede bir forumdur ve herkes istediğini yazmakta tabi ki kurallar dahilinde özgürdür ve öyle de olmalıdır.Fakat duruma baktığımızda araç tavsiyesi konularına Renault marka bir aracı tavsiye ettiğimizde hemen bir aşağılama dandik plastik araba 5 para etmez vs tarzında alaycı tavırlarla ve renault almayı düşünenleri bırakın benim gibi renault sahiplerini bile aşağılayıcı bir tavır ile karşılaşıyoruz.

    Bu durum karşısında nasıl bir cevap hakkı doğuyor bizlere düşünmenizi rica ediyorum.yani aslında tartışmalar etki tepkiden ortaya çıkıyor.Bu bir kişi değil ki bir kaç kişi tarafından sürekli yapılıyor.Ben bu foruma ilk otomobil konularına yazmaya çalıştığımda renault antipatisi hatta düşmanlığı hakkında gerçektenm çok şaşkınlkığa uğramıştım.bana çok gereksiz gelmişti.Sonuçta bizler tüketiciyiz düşününürz taşınırız inceleriz hangisi hesabımıza gelirse onu alırız.Kimsenin bu konuda insanların tercihlerini veya beğenilerini aşağılamaya hakkı yok yanılıyorsam söyleyin lütfen...





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.