Şimdi Ara

2009 A3 değişen şanzumanın tekrar nüksetmesi - ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

    2009 model 1.4 A3 aracım var.
    Aracın 2. sahibiyim. Bugüne kadar aracın bütün bakımları yalnızca yetkili serviste yapıldı. Aracın ilk sahibi 2012 yılında şanzumanını komple değiştirdi. Tabiki garantiden.

    Araç 93bin km'de. Dün yıllık bakımı geldiği için İstanbul Özon Audi servisine götürdüm. Vites geçişlerinde de az da olsa sıkıntı hissettiğimi belirttim ve detaylı bir inceleme rica ettim.

    Bu sabah beni aradılar ve kavramanın değişmesi gerektiğini belirttiler. Fiyatı ise 4000 TL dedi servis danışmanı. Bütün bakımları yetkili serviste yaptırdığımı ve iyi niyet garantisinin devam ediyor olması gerektiğini bu kapsamda da ücretsiz değişimini talep ettim. Doğuş otoya sorup tarafıma dönüş yapılacak. Ancak iyi niyet garantisinin de en fazla 5 yıl olduğu gibi bir şeyler bahsetti arkadaş.

    Ayrıca akünün de zayıf olduğunu ve değişmesi gerektiğini belirtti, 650TL imiş o da. Değişmeyin ben dışarıda değiştiririm dedim.

    Şimdi 2 adet sorum var;

    1. Kavrama iyi niyet kapsamında değişmeli diye düşünüyorum. Olumsuz bir yanıt gelirse ne yapmalı nasıl tavır takınmalıyım.
    Olumlu yanıt gelir de yalnızca işçilik alacağız malzeme ise garanti kapsamında değişecek derlerse kabul etmeli miyim yoksa işçiliğin de garanti kapsamında olması gerektiğini mi söylemeliyim?

    2. Akü nerden bulabilirim. Orijinal olan Varta imiş. Dışarıda fiyatı uygun mudur yoksa dışarıda da 500-550 civarı ise hiç uğraşmaya değmez serviste değişsinler mi?

    S/Hayri.







  • Geçmiş olsun dostum. Aslında kavramı sarf malzemesi gibi kabul ediliyor. İyi niyet garantisinden şanzıman bile değişse kavramının ücretini almaya çalışıyorlar çoğu zaman. Ancak siz aracı aldığınızdan beri bu şanzıman sorunuyla uğraşıyorum falan gibi derdiniz biraz anlatmaya çalışırsanız belki iyi niyet kapsamına sokabilirler. Yalnız benim anlamadığım nokta şu ki kavrama bu kadar tutuyor muydu, ben 1500 TL civarında falan diye duymuştum sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıla kadar destek oluyorlar diye biliyorum, %100 olmayacağı kesin ama bir miktar destek vereceklerdir size mutlaka, en az %50 olur diye düşünüyorum.

    Aracınız start stop olmadığı için o aküyü 250-300 tl ye bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Kavrama Sarf Malzeme olarak kabul ediliyor, Şanzıman'da garantiden değişmiş, O araç için çok fazla bir umut beklemezdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.