Şimdi Ara

2012-15 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz (486. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
88.287
Cevap
298
Favori
4.433.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERG81

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakko35

    quote:

    Orijinalden alıntı: zozolu

    2 gün önce sol farla(sürücü tarafı) tampon arasındaki mesafe sağ farla tampon arasındaki mesafeden daha fazla olduğunu farkettim ... bugün servise gittim serviste diğer araçlardada bu şekkilde olduğunu söylediler hakkatende öyle galeri kısmına baktım 0 araçlardada bu görülüyor sizdede aynı problem oldumu teşekkürler ....
    siyah elegance düz eskişehir


    benimde aynısı 0.2 milim farklı servise gidicektim dışarıda gördüğüm tüm yeni civiclere baktım onlarda öyleydi gitmedim sormadım aırbeg kalkıklığını keşfettikten sonra adım milime çıkar diye formda paylaşmamıştım

    Bugün aracıma baktığımda bende aynı farkı gördüm.
    Düzelttirmezsek bir sıkıntı olur mu?

    düzeltilse bile aynı problemin daha sonra tekrar olacağını söylediler benim arabadaki açıklığı biraz kapattılar dediğim gibi sıfır arabada bile var o yüzden çok sıkıntı değil..foto koyamadım kusura bakmayın.....




  • Keşke herkes aracının resmini daha fazla koysa aynısı bende olmasına rağmen resimlere bakmak hoşuma gidiyor.kartal05 aracın tam arkasından fotoğrafı varmı spoylerin nasıl durduğunu merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atari 800XL

    Keşke herkes aracının resmini daha fazla koysa aynısı bende olmasına rağmen resimlere bakmak hoşuma gidiyor.kartal05 aracın tam arkasından fotoğrafı varmı spoylerin nasıl durduğunu merak ettim.



    yarın ceker atarım kardeş işiklı tıpten frene basınca yanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalakhan


    hOndA_exaltedx memnun oldum aracı daha teslim aladım açıkcası bugün vergi dairesi işlemleri ve yarınki ruhsat işlemlerinden sonra teslim alacağım.

    Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın benimkisi manuel (düz) vites 47500.. İstanbul Çiftekurtlar AOS de aynı fiyatı verdi. Ben Zonguldak Ereğli Ersavaş'ı tercih ettim. Navigasyonda Necvox marka 1600 tl, 4 kapı mavi ışıklı nikelaj 250 ve cam rüzgarlık 100 tl ye geldi. Kasko Anadolu Sigorta 1400 sanırım.

    Pardon bir arkadaş da rengi sormuş BEYAZ..

    Hepinize kazasız yolculuklar..


    Sakın beni yanlış anlamayın;

    Eski Okul Müdürü Çorumdan Corolla almış 2012 model ama 2. el.

    Koltuk arkalarında televizyon bile var.

    Adam aldığı gibi bayiye bırakmış arabayı, kendi harcadığı ile birlikte 13.000 zararına.


    Arabayı yeni aldığında bu tür yüksek harcamalar yapmak doğru mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atari 800XL

    Kılavuz hakkında haklısınız. Bir dönem bende S modunda 4 vites olduğunu kılavuzdada böyle yazdığını söylememe rağmen 5 vites diye diretenler arkadaşlar olmuştu.Bir bilgide ben vereyim aracın sileceklerinin önü ile kaput arasındaki kısım için kılavuzda yıkatırken oraya direk su tutturmayın yazıyor aracta arızaya sebep olabilir diyor. Servise sordum klima ile ilgili aksam var onlara olabilir dedi.

    onun biri bendim hala diretiyorum 5 vites var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratdarı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Atari 800XL

    Kılavuz hakkında haklısınız. Bir dönem bende S modunda 4 vites olduğunu kılavuzdada böyle yazdığını söylememe rağmen 5 vites diye diretenler arkadaşlar olmuştu.Bir bilgide ben vereyim aracın sileceklerinin önü ile kaput arasındaki kısım için kılavuzda yıkatırken oraya direk su tutturmayın yazıyor aracta arızaya sebep olabilir diyor. Servise sordum klima ile ilgili aksam var onlara olabilir dedi.

    onun biri bendim hala diretiyorum 5 vites var.

    evet 5 vites var..ama S modunda 4 de kadar kendi çıkıyor....5 e siz isterseniz kulaçıklardan geçirebilirsiniz...
  • arkadaşlar herkese merhaba,
    pazar günü bir arkadşımla ankaradaki EFE'ye gittik.nerdeyse efe'deki bütün arabalar satılmış yani üzerlerinde öyle yazıyordu.birde yan tarafta üzerlerinde isimleri yazılı (alan müşterilerin) arabalar vardı.Satışla alakalı bayan elegance düz için 49.000'den aşağıya inmiyor halbuki geçenlerde gittiğimizde 48.000'e bırakıyorlardı sizce yıl sonuna doğru fiyatlar ne olur ? düşme olurmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: taneresin

    quote:

    Orijinalden alıntı: allmylife

    ankara boradan beyaz eco civic elegance otomatik alarak aranıza katılmış bulunmaktayım, aracımı inşallah bayramın 3. günü teslim alacağım. Pazarlık için çok ısrar etmeme rağmen 51000 den bir kuruş aşağı inmediler ve istanbula gitmeyi de gözüm yemediği için ankaradan almayı tercih ettim. 2360 tl lpg+300 lpg masrafları ve 384 son bandrol ile birlikkte toplamda 54000 e geldi.Bazı sorularım olacak;

    1- Boya koruma vs. için hemen bayinin yanında bulunan car&era dan fiyat aldım.Boya koruma, full kaput filmi, motor koruma ve iç temizlik için 900 tl fiyat verdiler ve bence paket içinde cam filmi olmamasına rağmen fiyat çok fazla geldi. Bu işlemler için Ankarada önerebileceğiniz bir yer var mı?

    2- Lpg işlerini (ruhsata işletme, muayene vs.) takip edecek ne zamanım ne vaktim var. Bunları bayi belli bir ücret karşılığında takip eder mi yoksa illa uğraşacak mıyız?

    3-Işıklı kapı eşiğini sordum, orjinaline 600 tl diyorlar, yan sanayisini ise takmıyorlarmış. Forumda okuduğum kadarıyla 250 tl ye takılabiliyormuş ama bayi bunun su alabildiğini ve elektronik aksama zarar verebildiğini söyledi.Aklım baya bi karıştı bu konuda ;) Rüzgarlık fiyatı ise 175 diyorlar. Ankarada bunlarla ilgili daha iyi bir fiyat alabişir miyiz?


    Hayırlı olsun iyi günlerde güle güle kullan bende 10 gün evvel elagant otomatik aldım lpg ile ilgili bütün işlemleri bayi yapıyor sen sadece binip gidiyorsun sen sadece araç fiyatını ödeyeceksin ayrıca ruhsatla ilgili bir şey yapmıyorsun bende lpg taktırdım ,boya korumaya şimdilik hiç lüzüm yok bence araç yeni sadece yıkama yaparken sünger kullan yeterli oluyor basınçlı sudanda uzak tutmaya bak film olayına gelince ben serviste yaptırdım amerikan malı kullanıyorlar 500 dediler 400 tl ye yaptırdım arka camları 2 numara ön camları 1 numara yaptırdım rüzgarlıgı yine serviste taktırdım 200 tl verdim tayvant malı güzel oldu eksozt susturucu için orjınal uç taktırdım cok yakıştı 150 tl kapı eşigine gelince taktırmanı tavsiye etmem ayak altı kirlenmenin en cok oldugu yer bagaj spoyleri yine taktırdım fiyatı her halde 400 tl verdim serviste taktılar aksesuarlardaki resmden degil daha sade . birde tavsiyem plakayı arkadakini direk kapaga yapıştırsınlar altında siyah parça olmasın kapagı hiç delmesinler yoksa siyah plastik parça ses yapıyor aynı şekilde ön pakayıda tampon üstünde fabrikadan gelen siyah parcanın üstüne yapıştırsınlar.ben bunlar için toplam 53.200 tl verdim.saygılarımla

    http://imageshack.us/a/img171/1176/59399387.jpg
    http://imageshack.us/a/img688/9605/98176298.jpg
    http://imageshack.us/a/img692/3907/68231930.jpg
    http://imageshack.us/a/img441/6407/82574788.jpg
    http://imageshack.us/a/img88/7574/41161322.jpg
    http://imageshack.us/a/img203/4766/22915889.jpg
    http://imageshack.us/a/img855/6918/92346962.jpg
    http://imageshack.us/a/img856/8586/30115289.jpg
    http://imageshack.us/a/img846/3746/32889530.jpg

    Aracın resimlerini yukarıda yayınlıyorum :)

    Arka rüzgarlık orijinal aksesuar listesinde yer alandan farklı, ama çok güzel olmuş.

    Bayi kendisi mi getirmiş nasıl tedarik ettiniz?

    rüzgarlıgı bayi taktı aksesuardaki kaba duruyor bundan takalım dedi araç rengine göre boyayıp takıyorlar susturucu nikelajlı parcada orjinal pencere çıtalarıda ayrı bir hava veriyor.




  • bence hondalar yapacakları kadar dip yaptı. 40 binliraya clio satılırken 46 47 48 bu rakamlar çok uygun bu donanımdaki arabalar için. türkiyede donanıma hala gereken önem verilmiyor. ben de öyleydim eskiden.

    mesela yağmur sensörünü hiç anlamazdım ne gereği var derdim. bi başlayıp bi yavaşlayan yağmurda faydasını gördüm. sileceklere de kesinlikle olumlu yansıyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 05kartal

    arkadaslar şu ısaretledıgım yer sızın aractada varmı orada ufak bır boşluk var.



    cam çıtalrından taktır bayide var cok yakışıyor resimlerim var incele. taneresin.
  • quote:

    Sorumuz şuydu
    [size=3]Karlı veya kaygan bir ortamda kalkış için ne yapmalı?

    CEVAP.......... Kullanım Klavuzu sayfa 269

    İkinci vites kilit modu
    Dururken veya 10 km/saat yada daha düşük hızda seyrederken, (+) direksiyondan vites değiştirme kolunu çekerseniz, vites pozisyonu 2. vitesde KİLİTLENECEKTİR. Bu, karla kaplı yollar gibi kaygan yüzeylerde çekişi kolaylaştırır.
    2. vites kilit modunu iptal etmek için, (-) diraksiyondan vitesdeğiştirme kolunu çekiniz, ya da vites kolunu S den D ye getiriniz.


    Ben kii İzmirde 50yılda sadece 3 4 defa kar görmüş kişi olarak bu özelliği okudum ve beynimin bir lobunun küçük bir kıvrımına sakladım
    Şimdi, kar kış geçiran arkadaşlardankaç tanesi bunuokudu
    parmak kaldırsınlar


    Sayfa 269 demişsiniz. Bizim insanımız 269 sayfa içeren kitap ya da kullanım klavuzu okumaz.

    Öğretmenim. Her sene başında dersine girdiğim sınıflara, John Steinbach'in Gazap Üzümlerini okuyun anlatın sizi matematikten doğrudan geçireyim derim. Sene sonunda 3 ya da 5 öğrenci çıkar onlarda notları iyi olan çocuklar. Adam matematikten kalır, okuldan atılır ama yine gidip o kitabı okumaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tropik17

    quote:

    Sorumuz şuydu
    [size=3]Karlı veya kaygan bir ortamda kalkış için ne yapmalı?

    CEVAP.......... Kullanım Klavuzu sayfa 269

    İkinci vites kilit modu
    Dururken veya 10 km/saat yada daha düşük hızda seyrederken, (+) direksiyondan vites değiştirme kolunu çekerseniz, vites pozisyonu 2. vitesde KİLİTLENECEKTİR. Bu, karla kaplı yollar gibi kaygan yüzeylerde çekişi kolaylaştırır.
    2. vites kilit modunu iptal etmek için, (-) diraksiyondan vitesdeğiştirme kolunu çekiniz, ya da vites kolunu S den D ye getiriniz.


    Ben kii İzmirde 50yılda sadece 3 4 defa kar görmüş kişi olarak bu özelliği okudum ve beynimin bir lobunun küçük bir kıvrımına sakladım
    Şimdi, kar kış geçiran arkadaşlardankaç tanesi bunuokudu
    parmak kaldırsınlar


    Sayfa 269 demişsiniz. Bizim insanımız 269 sayfa içeren kitap ya da kullanım klavuzu okumaz.

    Öğretmenim. Her sene başında dersine girdiğim sınıflara, John Steinbach'in Gazap Üzümlerini okuyun anlatın sizi matematikten doğrudan geçireyim derim. Sene sonunda 3 ya da 5 öğrenci çıkar onlarda notları iyi olan çocuklar. Adam matematikten kalır, okuldan atılır ama yine gidip o kitabı okumaz.

    ne güzel kitaptır. geçmek için değil keyif için okunur. neyse...

    arkadaşlar PREMIUM tercih eden arkadaşlar neye dayanarak seçtiler premium'u... ben koltuk ısıtmanın erkek sağlığına zararlı olduğunu bildiğimden premium seçtim. var mı benim gibi başka takıntılı =D

    bir de PREMIUM + NAVIGASYON + FILM + BOYA KORUMA + TRAFIK SETI + TRAFIK SIGORTASI = 47.750 verdim ben. daha iyi alan da görmedim. ama takas için araç vermiştim sanırım oradan zarar ettirdiler bana. 2003 model 307 verdim. dokuz parça boyası, şanzımanda ve elektrik aksamda sorunları vardı. bunları gizlemediğimden ötürü bana 14.000 verdi bir çok yer. ısrarla bayi gezdim en son 16.000'e saydırdım. şimdi sahibinden.com'da gördüm aracı allayıp pullayıp 18.000'e satmış bir galeri. hem alan arkadaşa üzüldüm, hem de ikinci elin türkiyedeki haline...

    benim vicdanım rahat. ama sizce nasıl olmuş bu alışveriş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.trust -- 22 Ekim 2012; 10:28:09 >




  • Ankarada' iki yıl önce ceviz büyüklüğünde dolu yağmıştı.arabam o zaman ankamall'ın kapalı oto parkında olduğundan etkilenmemiştim.ama o gün ankara'da binlerce arabanın zarar gördüğünü duymuştum.daha da önemlisi birçok bayinin sıfır arabaları dışarda korumasız bir şekilde duruyordu.o arabaları ne yaptıklarını artık siz takdir edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 22 Ekim 2012; 10:42:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy


    quote:

    Orijinalden alıntı: dukehayri

    quote:

    Orijinalden alıntı: derdest-ist

    quote:

    Orijinalden alıntı: dr_mstf

    arkadaşlar 2 yıl LPG li araç kullandım.. şimdi ise civic aldım ve lpg ye geçmeyi ciddi ciddi düşünüyordum.. ta ki malum videoyu izleyene kadar.. Eskiden olsa çok takmazdım ancak şimdi 2.5 aylık bir oğlum var ve onu o aracın içinde hayal edemiyorum.. milyonda bir dahi ihtimal varsa ben taktıramam.. ya benzine devam ya da ikinci el bi dizele döneceğiz artık..

    Arkadaşlar piyasada bir çok kirli bilgi var.
    Ben İstanbul itfaiyesinde çalışıyorum eğitim merkezinde. Çalıştığım bölümde itfaiyenin Foto film merkezi var. Dolaysıyla istanbuldaki bir çok kazalı araç görüntüsü gördüm. bu kazalardaki araçların %80 nı Lpg li ve hiç biri bundan dolayı patlamadı.

    1-Benzinli Araçlarda kullanılan benzin deposunun saç kalınlığı 1 mm olup, dayanma basıncı max 5 bardır.
    LPG li araçların LPG tankının saç kalınlığı 4 mm olup 110 bara kadar dayanmaktadır.
    -- Şimdi düşünün darbeye maruz kalmış yakıt tanklarından hangisi daha kolay delinir veya yırtılır. Hadi tank delindi lpg uçucu bir gaz basınçla o deliklen hızlı bir şekilde tahliye olacak ve atmosfere karışacaktır, bu süre deliğe bağlı olarak 5-6 sn. Benzin ise delinme durumunda yavaş yavaş akacak ve olduğu yere yayılacak çok yavaş buharlaşma olduğu için 1-1,5 saat boyunca tehlike oluşturacak.

    2- LPG Sistemi otomatik güvenlidir. LPG sistemi için kullanılan tüm aksamlar E-CE-R 67 belgelidir. Motor ile tank arasındaki taşıyıcı borunun kaza anında kopması gibi durumlarda basınca dayalı gaz kesiciler vardır. biri motor girişinde ikincisi tankın ağzında. Gaz kaçağı söz konusu olduğunda Multivalfteki emniyet sistemi sayesinde gaz otomatik olarak kesilir.
    Benzinde ise Motor ile tank arasındaki taşıyıcı borunun kaza anında kopması durumunda tam emin değilim ama benzinin depodan akmasını durduracak bir mekanizma yok. Basınçlı olmadığı için. Motor durmadığı sürece patlayan borudan motora benzin pompalar gibi yakıtı dışarı pompalayacaktır.

    O malum video ya örnek benzinli araçlarda aynı şekilde yanan araç sayısı çok daha fazladır ama kimse benzinli araça binmekten vazgeçmedi. Birde merdiven altı lpg dönüşümü yapanlardan dolayı ismi çıktı 9 a inmez 8 e oldu. şimdi ülkemizde denetimler sıklaştı ve usta eller tarafından dönüşüm yapılıyor. Ben lpg ye güveniyorum hatta benzinden daha güvenli buluyorum. Keşke ülkemizde Güney korede olduğu gibi Fabrikasyon Lpg olsa. Benzin depoları 5-6 lt olsa gerisi Lpg li olsa :))


    hocam diline, eline, klavyene sağlık. işte bilgi ve paylaşım. teşekkürlerrrrr.

    Arkadaslar evet benzinlerde yanar dizele ama LPG de olan olay parlama olayı videoya dikkatli bakarsanız aracın içi bir anda parlıyor ve bu en tehlikelisidir

    Arkadaş LPG için yorumda bulunmuş (Arkadaslar evet benzinlerde yanar dizele ama LPG de olan olay parlama olayı videoya dikkatli bakarsanız aracın içi bir anda parlıyor ve bu en tehlikelisidir)
    Düşünün ve video ya bakın!! lpg parladı aracın içindeki kadın o alevden dışarı cıktı öldümü, yandımı ne oldu. Lpg parlamasında yakıtın kaynağını kestiğiniz o an söner. Yani pompacı dolum ağzına tam tutturamadığım hortumu çekseydi o an sönecekti. Benzin de o hata olsaydı, pompacı hortumu tam tutturmasın ve kıvılcım olsaydı şimdi o 3 kişi yaşamıyordu.
    evde kullandığımız büyük mutfak tüpünü alın vanasını acın ve çakmağı çakın alevlensin ve 3-4 metre alev çıkacak dışarı. sonra başparmağınızla vananın ağzına bastırın yani kaynağı kesin alev söndü :)) sakın denemeyin :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atari 800XL

    Keşke herkes aracının resmini daha fazla koysa aynısı bende olmasına rağmen resimlere bakmak hoşuma gidiyor.kartal05 aracın tam arkasından fotoğrafı varmı spoylerin nasıl durduğunu merak ettim.



    resimleri lkoydum inceleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 05kartal

    arkadaslar şu ısaretledıgım yer sızın aractada varmı orada ufak bır boşluk var.



    bayide cam cıtaları var taktır cok yakışıyor.http://imageshack.us/a/img88/7574/41161322.jpg
  • Solarmaster 1 numara (en açık ton) Amerikan, ön cam dahil komple. Pazarlık dahil 1:30 saatte takıldı. Ilk gün camları indirip kaldırmadan ve yıkamadan beklemem söylendi.

    150 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimleon

    ARACINIZI PARK ETMEK.........kullanım klavuzu sayfa 291

    Aracın Park edilmesi
    1. Vites D konumundayken frene pedalına sıkıca basınız
    2. Fren pedalına basarken, el freninin çekiniz
    3. Vites kolunu P konumuna alınız
    4. Motoru durdurunuz



    Hala otomatik araçta durma konusunda sorun yaşayan veya yanlışbilgi veren arkadaşlar için
    elin japonu yıllarca çalışıp test ederek civic üretiyor
    biz ise 60 lı yıllardaki kamyon şoförü mantığıyla kafamızdan oto kullanma teknikleri geliştiriyoruz

    Lütfen okuyalım.............

    SORU
    Karlı veya kaygan bir ortamda kalkış için ne yapmalı?
    tahminleriniz?

    (sorunun cevabı kitapta var)

    güzel tarif ettin bu yıldızları bedava almadıgın belli herkes önce okusun ögrensin .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesudum

    Solarmaster 1 numara (en açık ton) Amerikan, ön cam dahil komple. Pazarlık dahil 1:30 saatte takıldı. Ilk gün camları indirip kaldırmadan ve yıkamadan beklemem söylendi.

    150 TL

    Nerde taktirdiniz, fiyat iyi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka marka araç forumlarını da okuyorum ara sıra..bu kadar detay civic den başka forum da yok...yakında burdaki arkadaşlar motoru da açar inceler...
    tebrik ediyorum...

    not: bu arada yeni sayfa açmışım istemeden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hurma10 -- 22 Ekim 2012; 12:13:14 >
  • 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.