Şimdi Ara

2013/2014 YGS&LYS ÇALIŞMALARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
17
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu sene sınava ilk kez girdim ve istediğim "İTÜ Mimarlık/İTÜ Makine" olmayacak bu yüzden 1 sene daha kalıp deneyeceğim. Yaz tatili içerisinde ve sene içerisinde güncellemeler yapıp sınava ilk kez giren arkadaşların da tecrübelerimden faydalanmasını sağlayacağım. Bu şekilde hem kendim hem sizler çalışma azmini kaybetmeden yolumuza devam edebileceğiz.

    Kitap seçimi sorabilirsiniz belki, kitap olarak size konu anlatım kitabı önerebilirim.

    "Matematik-Hocalarım çok iyiydi hiç ihtiyaç duymadım. Hep notlardan çalıştım."
    "Geometri-FEM LYS (YGS içinde alınabilir çok kaliteli)".
    "Fizik FEM LYS/YGS-Palme LYS/YGS (Konuyu öğrenmek için Palmeyi şiddetle öneririm. Tekrar için FEM.)".
    "Kimya-Palme LYS/Güvender YGS".
    "Biyoloji-Palme LYS/YGS".

    Soru bankası için bu seneki tecrübeme göre ilk 10.000 kişi içinde olmak isteyen biri zaten piyasadaki tüm soru bankalarını bitirmiş olmalı. Bu yüzden şu kitap iyi, bu kitap kötü demiyeceğim. Ne kadar çok soru çeşidi o kadar hızlı ve kaliteli yorum. Ancak şunu söyleyebilirim. Soru bankası alırken dikkat etmeniz gereken şey siz soruyu çözerken soru sizi düşünmeye zorlamalı veya soruyu çözmek için en az 3 4 konu hakkında bilginiz olması gerekli işte bu şekilde soruların olduğu kitaplara yönelmenizi öneririm. Kırtasiyede kitabı incelerken bunu hemen anlayabilirsiniz bir kaç soruya bakarak. Ayrıca bir konuyu 3 kitaptan bitirip rafa kaldırmak yerine deneme çözmek daha verimli olur. Yani ne kadar çok deneme o kadar hız, tüm konulara hakimiyet, soru çeşidi(yorum).

    Çalışma planı isteyebilirsiniz belki, herkesin eksiği farklıdır. Bu yüzden ben size bir program sunamam. Kendiniz bunu şekillendirin. Sayısal dersler için söylüyorum alın elinize 5 tane kağıt; matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji diye en tepeye yazın hepsinin. Sonra bu sayfalara o dersle ilgili olan YGS/LYS konu başlıklarını yazın. Ardından o konuların hangisinden ne kadar eksiğiniz var onu yazın. Buna göre günün belirli saatlerine çalışma programınızı yapın. Örneğin matematik sayfasında işci problemlerinin yanına %30 bilgim var yazın buna göre çalışın ya da olasılıktan soru çözümüne ihtiyacım var gibi... Çözemediğiniz soruları mutlaka ama mutlaka kaydedin. Önce çözümüne bakın sonra sıfırdan temize çekin hatta bunun için bir defter tutun. İleri de o sorulara bakarak çok hızlı bir şekilde tekrar yapma imkanınız olur. Ben çok zeki insanlar tanıdım az çalışmayla çok iyi yerlere giden ama burada genele hitap ediyorum. Öyle şanslı insanlar nadir çıkar. Bu yüzden tek kural çok çalışmak arkadaşlar. Bir de özellikle okuyan arkadaşlara bir tavsiyem var çünkü daha tecrübesizler ve YGS'yi atlatasıya kadar LYS'nin yüzünü bile açmıyorlar. LYS'yi YGS'nin yanında götürmeye çalışın. LYS'yi yapan biri YGS sorularının çoğunu yapar zaten.

    Yaz tatilinde ne zaman çalışmaya başlayalım diyebilirsiniz belki, bence en fazla 2 hafta tatil yapıp çalışmaya başlamalısınız. Özellikle 12.sınıf arkadaşlar için söylüyorum, yaz tatili altın değerinde sizin için. Sıcağı, orucu bahane etmeden ders çalışın. İnsanlar derler ya bu yazı kendime ayırıcam diye işte sizde kendinize ayırın yaz tatilinizi ve ders çalışın. Yazın YGS'yi bitirmiş bir insan bu sınavın %70 ini halletmiş demektir. Ne kadar çabuk deneme çözecek seviyeye gelirseniz sizin için o kadar iyi olur.

    Sosyal hayatı nasıl idare edicez diyebilirsiniz belki, bu yarışta en büyük dostun da arkadaştır, en büyük düşmanın da arkadaştır. 1 yıl sıkın dişinizi cafe ortamlarına girmeyin. Genel olarak sisteminizi bozacak davranışlardan kaçının. Tüm vaktinizi değerlendirin. Merak etmeyin gittiğiniz üniversitede hepsi fazlasıyla olacak. Geleceğini düşünmeyen arkadaşlarınızla 1 seneliğine görüşmeyi kesin. Yarış içinde olabileceğiniz arkadaşlarınız olsun. Dışarı çıkmadınız diye küsen arkadaşınıza bir yemek ısmarlasanız affeder ama o arkadaş sizin 1 sene kaybetmenize neden olursa "yazık" olur. Sevgili konusuna girmek bile istemiyorum :) Sevgili varsa işin içinde sürekli uçurumun ucunda durursunuz. Sevgili için okul/dershane kırmalar, kavga ettiğinizde ya da ayrıldığınızda yaşadığınız stres... Bunun gibi şeyler sınav sürecini olumsuz etkiler. Bir de sevgiliyi ailenin öğrenmesi durumunda yaşanan en ufak başarısızlıklarda suçlu olarak kimin gösterileceğini hepimiz tahmin edebiliriz. Bu yüzden ben sosyal ortamlara gitmek yerine spor yapmayı, sevgili yerine ailemle zaman geçirmeyi tercih ediyorum. Tabi bu senelik :)

    Ben 1 temmuzda çalışmaya başlayacağım. O günden itibaren ara ara yaptığım güncellemelerimi takip edebilirsiniz. Güncellemelerimde çalıştığım konulardan, deneme ve test çözümlerimin sonuçlarından bahsedicem. Sorularınız ve sizin de bana tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle dinlerim.

    NOT: Yorumları da takip ediniz. Güzel önerileri olan arkadaşlar var.


    GÜNCELLEMELERİM


    \\\7 Temmuz 2013///
    Evet ilk güncellememi yapıyorum hayırlı olsun :) Bu hafta sınavların açıklanması yüzünden akrabaların ve arkadaşların sürekli birbirine sınav sonucu sorması yüzünden 1 2 günüm gitti. Kitap düzenlemeleri yaptım. Çalışma programı çıkardım. Spor programımla ders programımı uyumlu hale getirdim. Yarın bir aksilik olmazsa Bismillah diyip başlıyorum. Herkese iyi çalışmalar. :)

    \\\15 Temmuz 2013///
    Bu hafta başladım ve çok güzel geçti ilk çalışma haftam :) Geçen sene girdiğim tüm ygs ve lys denemelerini taradım ve eksiklerimi çıkardım. Eksiklerime odaklanarak çalışıyorum. Sabah/Öğle/Akşam 2'şer seans 40'ar dakika çalışıyorum. Günlük 15 paragraf sorusu çözüyorum. Havalar biraz daha serin olsa tabi daha iyi olur üzerine oruçta eklenince iyice zorlaşıyor ama zafere çiçekli yollardan gidilmiyor :) Konu olarak geçtiğimiz hafta integral ve ekosistem çalıştım. Bir problem yok şimdilik. Herkese iyi çalışmalar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann_oguzz -- 16 Temmuz 2013; 0:43:29 >







  • oneri ve tavsiyeler icin tesekkurler takip edicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerimi aliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sekiz saat çalışmalısınız ne? Kime göre neye göre? Bir konuyu herkes aynı sürede mi anlar?
  • takipteyim
  • Hayırlısı olsun , bende seneye giriyorum inşallah istediğimiz bölümü kazanabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo* -- 15 Haziran 2013; 21:08:01 >
  • takip
  • Bu arada çalışma programı mı ve kitaplarımı yazayım belki yardımcı olurum arkadaşlara.

    -Hafta içi programım;
    *7:30-08:00 gerekli olan ihtiyaçlar (Yemek,kahve,vs.)
    *08:00-12:00 ygs konuları (45 dk. ders 15 dk. dinlenme.)
    *12:00-19:00'a kadar serbest
    *19:00-21:00 Lys konuları
    *21:00-00:30 serbest

    Cumartesi günü programım;
    *09:00-12:00 bütün hafta işlenen konular tekrar(konular,örnek sorular,çözülen sorular, çıkmış sorular,vs.)
    *geri kalan bütün zaman boş deşarj olmak için

    Pazar günü programım;
    *18:00-20:00 full işlenen konularla ilgili deneme


    Kitaplar; Fem dershanesine gittiğim ve 20-30 gün sonra simetri kitaplarını verecekleri için simetri almadım.
    *Matematik: Güvender,Karekök,Kültür
    *Geometri:Zirve,Kültür
    *Fizik:Palme
    *Kimya:Esen,Karekök
    *Biyoloji:Palme
    *Türkçe:Simetri



    Edit.: Bu arada arkadaşlar programım ygs ağırlıklı sizde bunu görmüşsünüzdür. Bunun nedeni ygs konularımın kötü lys konularımın ise iyi olmasından dolayı. İsteyen arkadaşlar tam tersi 2 saat ygs, 4 saat lys de yapabilir.


    Edit.2: deneme olarakta, dershane hocam sağolsun bu sene olan ygs denemelerini verdi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo* -- 15 Haziran 2013; 21:11:51 >




  • Hocam çok teşekkür ederim güzel yazmışsın fakat piyasaki tüm kitapları bitirme fikri çok saçma geldi bana bu bayağı bi imkansız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sıcaktan çok etkileniyorsanız eğer(Benim gibi) bu programda ramazana özel ;

    *23:00-03:00 ygs dersleri
    *17:00-19:00 lys dersleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Mayer

    Sekiz saat çalışmalısınız ne? Kime göre neye göre? Bir konuyu herkes aynı sürede mi anlar?

    Herkesin eksiği farklıdır kendinize göre uyarlayın ve ilk 10.000 için diye yazmışım kardeş. Varsa günde 2 3 saatlik çalışmalarla tıpa giden biri helal olsun. Benim bu seneden tecrübem budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann_oguzz -- 7 Temmuz 2013; 2:49:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reo*

    Arkadaşlar sıcaktan çok etkileniyorsanız eğer(Benim gibi) bu programda ramazana özel ;

    *23:00-03:00 ygs dersleri
    *17:00-19:00 lys dersleri

    Çok mantıklı. Gezmeyen kişiler 17.00-3.00 bile yapabilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann_oguzz -- 7 Temmuz 2013; 2:50:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altay.

    Hocam çok teşekkür ederim güzel yazmışsın fakat piyasaki tüm kitapları bitirme fikri çok saçma geldi bana bu bayağı bi imkansız.

    Teşekkürler hocam. Piyasadaki tüm kitaplar derken içinde nasıl sorular barındırması gerektiğini belirttiğim kitaplardır. Bu tarz kitaplarda piyasada 1 elin parmak sayısını geçmez. Yoksa dediğin gibi 1 milyon tane kaynak var. Ancak 12.sınıflar için bu bile çok zor bir durum. Durumlarından anlamayan dershaneyle yarışıp duran bir okulda okuyorsa sınav iyice zor hale gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann_oguzz -- 7 Temmuz 2013; 2:50:20 >
  • takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EDİT: Konu anlatım kitap tavsiyeleri ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann_oguzz -- 7 Temmuz 2013; 2:50:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cann_oguzz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Altay.

    Hocam çok teşekkür ederim güzel yazmışsın fakat piyasaki tüm kitapları bitirme fikri çok saçma geldi bana bu bayağı bi imkansız.

    Teşekkürler hocam. Piyasadaki tüm kitaplar derken içinde nasıl sorular barındırması gerektiğini belirttiğim kitaplardır. Bu tarz kitaplarda piyasada 1 elin parmak sayısını geçmez. Yoksa dediğin gibi 1 milyon tane kaynak var. Ancak 12.sınıflar için bu bile çok zor bir durum. Durumlarından anlamayan dershaneyle yarışıp duran bir okulda okuyorsa sınav iyice zor hale gelir.

    Haklısın hocam anladım.




  • Takipteyim ygs yi zibartcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @cann_oguzz

    Hedefim bu yaz YGS bitirmektide sanırım olmayacak Matematik canımı fena halde alıyor. Bu işin daha geometrisi var oda ayrı bir olay benim gibi temeli vasat olan biri için zor zamanlar şuan.

    LYS ye çok vakit ayırmak istiyorum o yüzden YGS derdinden kurtulmam lazım erkenden o yüzden ayrı bir stres yapıyor.

    Yazmışsınız ya bu yaz YGS yi bitiren %70 ini bitirmiş olur. Moral bozdu yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mactavish-

    @cann_oguzz

    Hedefim bu yaz YGS bitirmektide sanırım olmayacak Matematik canımı fena halde alıyor. Bu işin daha geometrisi var oda ayrı bir olay benim gibi temeli vasat olan biri için zor zamanlar şuan.

    LYS ye çok vakit ayırmak istiyorum o yüzden YGS derdinden kurtulmam lazım erkenden o yüzden ayrı bir stres yapıyor.

    Yazmışsınız ya bu yaz YGS yi bitiren %70 ini bitirmiş olur. Moral bozdu yani.

    Moralini bozmana gerek yok kardeşim YGS konuları temel matematikten ibaret çabuk kavrarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann_oguzz -- 7 Temmuz 2013; 2:49:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cann_oguzz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mactavish-

    @cann_oguzz

    Hedefim bu yaz YGS bitirmektide sanırım olmayacak Matematik canımı fena halde alıyor. Bu işin daha geometrisi var oda ayrı bir olay benim gibi temeli vasat olan biri için zor zamanlar şuan.

    LYS ye çok vakit ayırmak istiyorum o yüzden YGS derdinden kurtulmam lazım erkenden o yüzden ayrı bir stres yapıyor.

    Yazmışsınız ya bu yaz YGS yi bitiren %70 ini bitirmiş olur. Moral bozdu yani.

    Moralini bozmana gerek yok kardeşim YGS konuları temel matematikten ibaret çabuk kavrarsın.

    Umarım öyle olur. Mat 1 belası bitsin YGS için baya hafiflerim herhalde.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.