Şimdi Ara

2014 de internet ticaretini beler bekliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11 YILLIK ETİCARET TECRÜBELERİMİ YAZIYA DÖKÜYORUM
    -Konya Ticaret Odası'nın yayını olan en büyük ticaret dergisi İpekyolu , Milliyet Hafta Sonu Teknoloji Bölümü, Mobillife Dergisi editörlüğü , bölgesel gazetelerde editörlükler yaptım.
    -Birkaç küçük ticari seminerlerde aktif oldum. Kolaymağazından proticaretine, Projesofttan neticaretine yüksek sayıda alışveriş sitesi sistemi kullandım.
    -3 alışveriş sitesi yönettim.
    -Gittiidiyorda 10 yıllık satıcıyım. Hemalhemsat nevaria arakibulaki sanalpazar türkticaretnet garantialışveriş sahibinden n11 gibi platformlarda aktif satıcı oldum
    -4 adet eticaret sitesinin danışmanı veya yönlendiricisi oldum.


    Şimdi; deneyimlerimi yazıya dökme zamanın geldiğine inanıyorum
    Eticaret konusunda sorunlar tavsiyeler geçmiş hikayeler kurallar script seçimi sistemler konusunda sitemizi açtık. İçini biraz doldurduğumuzda tema ve eklemeler hususunda görsel zenginlik kazandıracağız. Şuanda tek amacımız içeriktir.
    Sitem :www.eticaretuzmani.org
    Facebook Linki :https://www.facebook.com/internettenticaret
    Makalelerimi okuyabilirsiniz. Önerilerinizi eleştirilerinizi söyleyebilirsiniz.



    2014 YILINDA ETİCARETİ NELER BEKLİYOR?


    2014 de reklamlara da büyük cezalar getiriyor. Büyük firmaların veya verdiği çek karşılığı saldırgan satış yapanların önü kesilmeye çalışılacak. Ekonomik kaybın acısı usulsüzlük ve reklam cezalarından çıkartılacak. Aldatıcı, saldırgan, rekabeti baltalayıcı reklamlara 90.000 TL ye yakın ceza geliyor. Bu uygulama daha çok TV ve Radyolarda satış yapanları zorlayacak. Ancak e-ticaret yapanları biraz olsun hafifletecek. Çünkü; Galaxy S4 diye Galaksy S4 satan insanlar, işlerini temiz yapanları da batırıyor. Hemen hemen herkes yaşamıştır "s4 Televizyon reklamında 179 TL , bu alışveriş siteleri insanları kazıklıyor, bu telefoncular kazıkçı" sözleri neredeyse klişeleşmiş sözlerdir.

    Tüketici Kanunu ve Ticaret Kanununa uymayan hiçbir yasa firmalarca şart olarak sunulması engelleniyor. Velev ki öyle bir şartnameye imza atsanız da geçersiz oluyor. Bu taslak da e-ticaret için değil. Ancak e-ticarete dolaylı faydası olacak.



    Kargolar sürekli SORUMSUZLUK TAAHHÜTNAMESİnden bahseder. Bir mal yolladığınızda faturası yoksa ambalajını fatura koymak için bile açmış olsanız; kargo diyordu ki "sorumluluk kabul etmem. Eğer mal kırılırsa bozulursa beni şikayet etmeyeceğinizi benden tazmin istemeyeceğinizi kabul ederseniz kargonuzu götürürüm." Artık o anlaşmayı imzalasanız bile Tüketici Haklarına aykırı olduğu için mahkeme nezdinde kargo suçlu olacaktır



    MAKALEMİN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN
    http://www.eticaretuzmani.org/index.php/component/content/article/5-vergi-ve-faturalandirma/12-2014-yilinda-etticarette-neler-bekleniyor.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.