Şimdi Ara

2016 Peugeot 308 1.6 BlueHDI 120 HP EAT6 Allure sürekli Adblue doldurun uyarısı hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Aracım Peugeot 308 1.6 BlueHDI 120 HP EAT6 Allure. Aracı yeni aldım. Aldığımdan beri her 100-200 km de bir depo dolu olduğu halde Adblue eksik doldurun 2400km yazıyor. Adblue sistem arızası vermiyor. Motor arıza ışığı yakmıyor. Doldurun uyarısı veriyor. Fakat her uyarı verdiğinde depo dolu durumda buluyorum. En son uyarıyı verdiği zaman akşam bir su bardağı kadar Adblue eklemiştim (Daha fazlasını almadı. Yani depo doluydu.) sabah aracı çalıştırdığım zaman arıza gitmişti. Bugün yine doldurun uyarısı aldım ve bu 3. uyarı oldu. Tahminim deponun şamandırası takılı kalıyor ya da düzgün çalışmıyor. Satıcı iyi niyetli ve masrafı karşılayacağını söylüyor. Yeni deponun maliyeti belli ve o masraflara gerek yok. Depoyu sorunsunsuzca tamir ettirebileceğim bir yer önerir misiniz? İnternette yaptığım araştırmaların hepsi Eskişehir'de bir servisi işaret ediyor. Siz ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • 2016-2022 arası araçlarda üretim kaynaklı adblue deposu zaten sorunlu. Ben 4 kez ücretsiz değişim yaptırdım. En son takılan ise güncellenmiş ve sorun giderilmiş versiyon.


    Bahsi geçen adblue deposu tamiri anakarttaki kısa devre kaynaklı olan arıza ile ilgili işlem yapıyor oluşu. Fakat sizde şamandıra takılması problemi bambaşka bir durum . Depo plastik kaynakla birleştirilmiş olup şamandıra içeri gömülü şekilde. Eğer onu da tamir edebiliyorsa helal olsun derim.


    Şu durumda yapılabilecek en mantıklı hareket abdblue iptali olabilir. Ama muayenede emisyon ölçümünde ne çıkıyor emin değilim. Yasal aralıkta emisyon ölçümü çıkıyor mu bilemem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.