Şimdi Ara

2019'da dereceli hakkında sizden gelenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba!

    Ben dereceli üzerine çalışan ekipten SapMagic ve bugün yeniden aranızdayım. Birkaç hafta önce önümüzdeki yıl dereceliye gelecek bazı önemli değişiklikleri duyurmuştuk. Forumlar, sosyal medya ve dünyanın her yerinden anketlerle bize bu konudaki değerli yorumlarınızı sundunuz. Takımım adına sizlere teşekkür ediyorum. Bugün neden dereceli üzerinde çalıştığımız ve sizden gelen yorumlar hakkında konuşacak; yaz ve sonbahar boyunca tüm bunları nasıl beraberce inşa edeceğimizden bahsedeceğiz.
    *

    Neden dereceliyi değiştiriyoruz?

    Duyduğumuz önemli sorulardan biri şuydu: “Derecelinin değişmesini kim istedi ki?” Bu yolculuğa çıkmamızın nedeni, uzun süredir dereceli oynayan oyuncuların artık biraz sıkılmaya başladığını görmemizdi. Tekrar tekrar aynı şeyi yapıp sonunda aynı sonuçları aldıklarını düşündüğümüzde bu çok normal bir durum. Ayrıca dereceliye getirdiğimiz son büyük değişikliğin iki yıl önce eklediğimiz konum seçme özelliği olduğunu hesaba katarsak, bunun sebebi iyice ortaya çıkıyor.

    Şampiyon güncellemelerinden dereceli gibi büyük sistemlere kadar, yaptığımız bütün çalışmalarda bir özelliği nelerin eğlenceli ve özel kıldığına odaklanıyoruz. Ardından bu vazgeçilmez unsurlara mümkün olduğunca fazla bakış açısından yaklaşmaya çalışıyoruz. Oyuncular bize bunun kötü yönleri olduğunu söylüyor mu? Özellik, hedef kitlesi olan oyuncuları yeterince tatmin etmeyebiliyor mu? LoL'ü oynamanın yollarından birini genel anlamda daha sıkıcı hale getiriyor mu?

    Derecelide aslında bunların bir birleşimini görüyoruz. Yeni aşamalar ve yerleştirmeler belirgin sorunları çözmeye; diğer değişikliklerse tüm beceri düzeylerindeki oyunculara daha iyi bir deneyim sunmaya ve dereceli yolculuğunuza yepyeni açılar katmaya yönelik.

    Bunların doğru amaçlar olduğunu düşünsek de hâlâ yapmamız gereken pek çok iş var. O yüzden gelin, bu konu hakkında sizden gelen yorumlar ve düşünceler hakkında konuşalım.
    *

    “Dereceli 'kasmaya' dayalı mı olacak?”

    Konum derecelerinin eklenmesiyle birlikte, iki ayrı konumda derecenize ulaşmak için iki kat daha fazla oynamanız gerekecekmiş hissi oluşuyor (üç, dört veya beşe hiç girmiyoruz bile). Sonraki yazımızda bunun ayrıntılarına gireceğiz; ancak kısaca açıklamak gerekirse iki ayrı konumda tavan derecenize ulaşmak için iki kat daha fazla oynamanız gerekmeyecek.

    Ayrıca konum seçiminde takımı doldurmaktan hoşlanan oyuncuları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Böyle oyuncular için derecelide şimdikine kıyasla çok daha yavaş ilerleme kaydedecekleri fikri gerçekten can sıkıcı. Bu çok önemli bir nokta ve üzerinde etraflı bir çalışma yürütüyoruz. Konum doldurmayı seven oyuncuları üzmek, ''oyuncuların beceri düzeyini daha iyi takdir etme'' amacımıza ulaşmakta açıkça başarısız olduğumuz anlamına gelir.
    *

    “Ya diğerleri oyunu ciddiye almazsa?”

    Konum dereceleri, asıl konumunuzu etkilemeden size diğer konumlarda kendinizi sınama şansı sunuyor. Bir süreliğine bunu yapmamız halinde bazı oyuncuların kaybedecek pek bir şeyleri olmadığı için asıl konumlarına yerleşmedikleri oyunları kazanmaya çalışmayacağından korktuk. Daha da kötüsü bazı oyuncular, önem verdikleri derecenin etkilenmeyeceğini bildikleri için bilerek diğer oyuncuların deneyimini berbat etmeye çalışabilir.

    Karşılaşma kalitesi ve rekabet faktörü son derece önemli; çünkü bunlar derecelinin temellerini oluşturuyor. Bunun için zaten birkaç çözüm üzerinde durduk ama sizin geribildirimleriniz de bu kaygılarımızı pekiştiriyor. İlerlemeden önce sağlam çözümler üretmemiz gerekli.
    *

    Konuma dayalı eşleştirmenin suistimali

    Bu konu bizi de kaygılandırıyor. Hatta şimdiye kadar üstünde en çok kafa patlattığımız konu da bu. Burada özellikle eğilmemiz gereken iki önemli durum söz konusu. Birincisi, oyuncuların farklı bir konumla sıraya girip şampiyon seçimi sırasında konumlarını değiştirerek eşleştirme avantajı yakalayabileceğinden çekiniyoruz. İkincisiyse, bazı oyuncuların bunu bir adım daha ileri götürerek bir arkadaşlarıyla sıraya girmesi ve sürekli konum değiştirmesi mümkün.

    Biraz açık konuşmak gerekirse, konum derecelerinin genel dereceli değişikliklerinin bir parçası olacağına inanıyoruz; çünkü eğer onları doğru şekilde ortaya koyabilirsek, oyuna yepyeni bir hava katmaları mümkün. Şu anda bu suiistimal durumlarını sorun olmaktan çıkaracak planlarımızın son aşamalarındayız. Tabii bunun mümkün olmadığı sonucuna varmamız halinde konum derecelerini 2019 Sezonu ile birlikte oyuna getirmeyeceğiz.
    *

    Bol bol olumlu yorum da aldık

    Kasma gereksinimleri ve suiistimal durumları dışında, dereceli değişikliklerinin büyük bölümünün çoğu oyuncunun hoşuna gittiğini görüyoruz. İlerlemeyi yeni derecelerle daha akıcı hale getirmemiz ve yenilenen yerleştirmeler büyük beğeni topladı. Mevsimler ve yenilenen ödüller üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. Bütün ayrıntıları kesinleştirmemizin ardından, bunlara yaz sonuna doğru etraflıca girişmeyi planlıyoruz.
    *

    Peki sırada ne var?

    Bir sonraki geliştirici yazımız bazı önemli kaygılarınızı kafanızdan silmeye yönelik olacak. Ardından bu döngüyü bir kez daha gerçekleştireceğiz. Anlat. Dinle. Dene. Yinele. Bu, bütün yaz ve sonbahar boyunca sürecek. Kemerlerinizi bağlayın ve bu yolculuğumuzda bize katılın. Eğer bahsetmeyi unuttuğumuz önemli konular varsa bunları bize hatırlatmaktan çekinmeyin.

    https://tr.leagueoflegends.com/tr/news/game-updates/gameplay/2019da-dereceli-hakkinda-sizden-gelenler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.