Şimdi Ara

2020 Model Üzeri Volvo Araçlar Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba bir süredir volvo marka araçlara bakiyorum ancak uzun süreli kullanici yorumlari bulamadim. S60 ve S90 araçlar özellik olarak oldukca dolu paketlerle satiliyor.Diger markalarda ekstra paketle alacagim ozellikler volvoda standart. Örnegin 4 koltuk isitma , ön iki koltuk sogutma , harman, yari otonom sürüş gibi bir çok ekstra özellik var.Bu özellikler icin ekstra para ödemeden satin alabilmek oldukca iyi.Rakiplerine göre arti bir durum. Diger premuimlara gore ikinci el zayifligi ve satis zamani deger kaybi buradan tolere edilebilir görünüyor.

    2020 model ve uzeri S90 S60 Xc60 ve Xc90 kullanan arkadaşlar varsa;

    1- Volvonun diger premium markalara göre yetkili servislerinin kötü olduğu ve parcalarinin pahali oldugu söyleniyor.Dogrumu ?

    2- Örnegin araçla ilgili bir sorun yasadiniz iyi niyet garantisi ve ikame arac temini konusunda olumsuz birden fazla yazi okudum.Bu konularda marka algisi nasildir ?

    3-185 km hiz siniri kaldirabiliyor diye internette yorumlar okudum. Hiz sinirinin iptali sonrasi arac garanti disi kaliyormus. Bu islemi yapip sorunsuz kullanan var mi ?








  • Volvo kullanan yok sanirim :)
  • Aileye kısa süreli s90 girdi çıktı,ben yurtdışında s90 in t8 ini kullandığım için dizel yavaş geldi ama araba kalıp gibi, kalite konfor hele hele koltukları akıllara ziyan
    Yeni E yi kullanmadım ama w213 un ağzına burnuna tükürür o derece iyi bir otomobil
    BMW g30 da öyle çok kaliteli bir araç.
    Bizde bir sorun çıkmadı araçla ilgili bu arada.
    servisin ucuz olduğu premium arıyorsanız audi 2.0 tdi Quattro alınabilir, diğerleri çok pahali. Tabi garantisi bitmiş DSG yi hesaba katmaniz da gerekecek bu durumda .
    listeye şunu da eklemeniz lazım, atıyorum bakımda 10bin TL yi BMW Mercedes in 1.6 motorlarına veriyorsunuz, diğerinde 2.0 motora .
    Yani özetle iyi bir eksperden sonra Bayi çıkışlı bir Volvo almak gayet mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 11 Şubat 2024; 21:30:24 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Audinin servisi o kadar da ucuz değil. Yılbaşı öncesi sadece yağ ve filtre değişimine 1.4 tfsi motor için %30 indirimle 9 bin tl istedi antep acarsan benden. Ayrıca a4 deki dsg yağlı kavrama dl301 kodlu şanzıman, dq200 gibi sıkıntılı değil (ama sonuçta çift kavrama yine de).
  • S90 yalitimi yabanci forumlarda rakiplerinin 1 tik altinda diye yazilmis. Sizin ailede yada yurt disinda kullandiginiz yalitimi nasildi sizce ? Acikcasi servisi ucuz bir premium arayisim yok ancak volvoyla ilgili yetkili servis sikayetlerinden okudugum pahali olmasiydi. Volvo marka algisinin musteri memnuniyeti odakli olup olmadigini kullanicilara sormak istedim acikcasi internette her yazan dogru olmuyor.
  • G20 yalıtımda daha iyi,A6 çok iyi,w213 rezalet,s90 benzinli ipek gibiydi.

    Dizelde biraz motor sesi var ama rahatsız olmadık.

    Arada büyük farklar yok

    Türkiye'de benim bildiğim Toyota/Lexus hariç müşteri memnuniyetini takan marka yok ,yani Volvo almayıp Mercedes alsanız farklı muamele görmeyeceksiniz emin olabilirsiniz

    Fiyatları zaten yazdım, arkadaşımız audiyi de yazmış buarada

    @YouGotThatRight




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 11 Şubat 2024; 23:20:32 >
  • 2 yıla yakındır yeni kasa S60 kullanıyorum her anlamda memnunum diyebilirim.

    Son satış rakamları ve yollarda gördüğümüz kadarıyla volvo ikinci eldeki negatif algısını kırdı prestiji epey iyi noktaya ulaştı hem donanımi hem konfor ve zaten güvenlik konularında volvo epey iyi bir noktaya taşıdı markayı.


    önceki arabam G20 idi ve ikinci eli en hızlı diyebileceğimiz araba inanın epey zorlandım satarken ve ilandan aryaanlardan artık rahatsız oldum sırf dalga geçmek için arayanlar vardı. İkinci elde her arabanın çok ütopik bir model değilse bir alıcısı vardır ikinci elde önemli olan doğru fiyatı yazmak ve nasip ona bence takılmayın. Değer kaybeder mi her araba değer kaybeder netice de kullanılıyor ikinci el ancak volvo eskisi kadar acaba bir araba değil artık tamamen premium segmentte bir yere oturmuş tercih edilen bir marka.


    Bursa Arkas ile muhatabım ve hem audi hem bmw ye nazaran çok daha iyi bir hizmet var net olarak söyliyeyim. İkame araç kullandım yoksa taksi kullandım yoksa işyerime bile bıraktılar. Servis konusunda çözümlemede çok iyiler güler yüzlüler valla ben volvodan ve servisinden inanılmaz memnunum.


    Yedek parçası kesinlikle pahalıdır ama bmw audi ne ise volvo da o dur.


    185 hız limitörünu kaldırmak aklımdan dahi geçmedi bu tercih meselesi ama güvenlik için bence iyi.





  • Benimki 2020 XC40. Listenizde garibim fakir volvosu XC40 yok ama ben gene bildiklerimi yazayım  


    1) Servisin pahalı olduğunu düşünmüyorum. BMW mercedes yetkili servisleri volvodan ucuz değildir. ama onlarda epey özel servis şansi var. volvoda az.


    2) XC40 forumu çok aktif. Dikkat çeken anormal bir uygulama yok. pek ikame araç konuşulmadı. Aslında volvonun eski genel müdürü Sabri ey buraya üyeydi. burada yazılan her soruna direk müdahale ediyordu. Kendisi o kadar başarılı oldu ki onu İsveçe transfer ettiler. Daha üst bir göreve terfi etti. O olsaydı, hala mükemmel bir müşteri hizmeti olurdu.

    Servislerle ilgili enayi şeyler olabiliyor. Bakın anlatayım. İstanbulda yaşıyorum. Ertesi gün Aalanyaya gideceğim, oradan da akdeniz turu yapacağım. Bakımı yaptırıp öyle gideyim dedim ve o güne randevu aldım. Tam yola çıktım servise 1 km kala beni aradılar. Bir sorun nedeniyle yakıt filtrelerini gümrükten çekemedik. bakım yapamayacağız dediler. olur mu ben yarın 2500 km yola gideceğim dedim. peki gel dediler. yağ tamamladılar genel kontrolleri (hortum fren, arıza kodu vs). yaptılar. Tek kuruş almadılar bir hafta sonra turdan döndüm normal bakım yapıp parasını aldılar. Bence başka mrka yapmazdı bunu.


    3) Yurtdışı gruplarda bunu yapan okudum. Sorunsuz kullanılıyor. 10-15 km daha hızlı gitmek için garantiyi yakmaya gerek yok bence. gerçi bizimki, 2020 specli , son hız 200 . oralara bir kere çıktım





  • Yorumlariniz icin tesekur ederim. S60'larda 4 koltuk isitma ve sogutmali ikinci el oldukca fazla arac gorunce cok sasirdim. S90 bu ozellikler standart saniyordum. TR'ye gelen W213 kasa mercedeslerin bir cogunda arka koltuklarda isitma dahi yokken S60 da ki ozellikleri basarili buldum. Ses yalitimini G20 ile kiyaslayabilir misiniz ? G20 yalitim konusunda oldukca basarili iki araci kullanan birisi olarak S60 merak ettim acikcasi.
  • Yetkili servis konusunda nadir yasanacak durum gercekten kucuk ama onemli seyler. Degerli yorumlariniz icin tesekkurler. Hiz siniri konusunda aracin segmenti arttikca (S90) uzun sure yuksek hizda seyir etmek istenebiliniyor.
  • 1-2 sene kullanayım derseniz alın. yok alayım uzun vade kullanayım derseniz aman aman düşman başına.ustası yok olanın havası civası ... istanbulda bile doğru düzgün kaç ustası var tartışılır . diğer illerde hiç yok zaten . genelde ford abakanlar bakar. ayrıca parçası pahalı .

  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    G20 sanki biraz daha iyi ama S60ın yalıtımı da güzeldir, az bir süre bindim ben gerçi, birde 2020-21'ler bir dönem çift camla geldiler yazmıştı bir arkadaş. araştırmak lazım.


    G20ye gelince, bu kasa G20 fazla iyi bir araç. sürüş özellikleri çok üst düzey, bu kadar tok klas bir yol konforu düzeyi, böyle yatmayan, keskin, sportif araçla nasıl başarılmış bu adaptif olmayan süspansiyonlarla insan şaşıp kalıyor. S60 bu noktalarda değil ne konfor ne dinamikler anlamında. ha herkes bunu talep etmez elbette. S60ında kendine has bir havası var.


    Siz biraz donanım yoğunluğuna daha çok bakıyorsunuz gördüğüm kadarıyla, bu anlamda S60 daha mutlu eder, çok daha dolu ve 2.0 motorlu araçlar, dolu denebilecek 1.6 G20'lerden daha uyguna satılıyor..


    biz çok yüzeysel yazıyoruz tabiki, kısa süre bindiğimiz gördüğümüz okuduğumuz kadar.. özellikle S60ı mesela uzun süre kullanan adamı bulmak lazım.





  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    Rica ederim faydalı olduysam ne mutlu.


    G20 yi 8 ay kadar kullandım ön camlarda çift olması en büyük artısı yani rüzgar yalktımı konusunda gerçekten başarılı ancak tekerlek sesi ve amortisör sesi konusunda şüphesiz s60 daha iyi. Genel anlamda yol sesinde ise otoparkcom gibi kanalların testlerini de incelemiştim almadan önce tam onların dediği gibi çok yakınlar sadece bmw yüklsek hızlarda rüzgar sesi %5 daha iyidir diyebilirim ama s60 ile asla rahatsız edici bir ses yok.


    Benim aracımda tam o arada çıkan serilerden yani arkada da bağımsız iklimlendirme ve kör nokta sistemi var bu özelliklerde C sipariş etmek istemiş ve edememiştim bu dolulukta araç getiremeyiz demişlerdi iyki de almamışım s60 tan epey memnunum.


    Son olarak araçlarımıza internette geldi ve olay başka bi boyuta taşındı şöyle ki;

    - uzaktan aracı ısıtabiliyorum

    - telefondan kapıları kontrol edebiliyorum

    - park ettiğim yeri uygulamadan görebiliyorum

    - ne kadar menzil kaldığını uygulamadan görebiliyorum

    - internetinden youtube video izleyebiliyor ve spotişfydan müzik dinleyebiliyorum bence günümüz adına en benzersiz özellikler diyebilirim.


    Peki ben soru sorayım sizce S60 tan sonra S90 a mı geçmek mantıklı XC60 a mı geçmek ne dersiniz?





  • @admbyrm


    Fazlasıyla yardımcı oldunuz teşekkür ederim. S60 donanım olarak rakiplerinin önünde. Yalıtım konusunda da iyi olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum. Ben şuan MB C serisi kullanıyorum bu nedenle tercihim bir üst sınıf tabi burada sürüş ve araçtan beklentileriniz önemli. Ben Suv araç pek tercih etmiyorum yüksek hızlarda savrulma ve rüzgar etkisinden dolayı. Bu nedenle benim tercihim S90 olurdu oda 180 geçmiyor :)

  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ne demek :)


    Hız konusuna, ben de acaba mı diyordum ama şöyle ki tapa gaz 220 - 240 km hızla saatlerce giden bir araba görmedim eğer varsa ki o arabanı ömrü azalıyor onu geçtim insan ömrü ve sağlığı açısından hiç doğru değil.


    Otoban sürüşlerinde ortalama 120 - 130 hızlarda giderseniz yüksek hızlarda giden araçlar sizi geçmek için yol istiyorlar ancak ortalama 150 km hızla gittiğinizde neredeyse yol isteyen olmuyor çünkü 200 km hıza çıkan bir araç en fazla 15 - 20 dk o hızda ilerliyor ya önüne araç geliyor ya viraj geliyor ve dahası ortalama hızı 180 ile gittiğini düşünen kişi de aslında 140 - 150 km hızlarda varıyor varış noktasına.


    Bugün yaşanan kazaların en büyük sebebi yüksek hız ve bu konuda bence bütün markalar hız limiti uygulamalı diye düşünüyorum.

  • Hiz konusunda size katiliyorum.Arac degisiminde sinif yukseltilecegi zaman bir cok acidan degerlendirmek gerekiyor. Ilk premium araci alirken marka fanatikligi oluyor ama sonrasinda acele ettigimizi anliyoruz. 2021 pandemi sirasinda C200d FL almistim genel olarak memnunum ancak suan bakinca araç alma surecinde pandeminin etkisiyle arac bulunabilirligi azdi ve aceleci davrandigimi anliyorum.Benzer durumun yasamamak adina E segmentide biraz daha secici davraniyorum.

    Suan secmekte zorlandigim E segmenti 2.0 dizel motorlu araçlarla Istanbul - Izmir otobaninda 200-220 arasi gidilebiliyor tabi yakit sizi rahatsiz etmiyorsa :) 180 km hizda dediginiz gibi uzun sureli ortalama hizlarda gayet yeterli.

    Kullanmakta oldugum mercedes makyajli kasa (c200d) 9g sanzimandan dolayi uzun yolda yuksek hizlarda uzun sure seyahat etmek icin ideal ancak arabanin 200 km ve uzeri hizlarda verdigi tedirginlik (seritte gezinme hissi) ve yalitim kalitesi buna müsade etmiyor.

    Bu nedenle D segmenti yerine E segmenti arac bakiyorum uzun süredir. Suan E segmentinde 2.0 motor tercihi icin fiyat/performans en mantikli araclar S90 ve A6 40 TDI. Özellikle S90lar özellik olarak cok dolular. A6 bu konuda geri kaliyor ve arac konfigure edemiyorsunuz. A6 ile Dsg sorunu yasama ihtimalide var. Iki aracinda +- var. 2 aracida 4 5 gun kurumsal firmalardan kiralayip kullanmak en dogrusu olacak sanirim.




  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    6 yıldır S90 D5 kullanıyorum ve son derece memnunum.Ülkede Volvo modellerinin diğer prenium markalarla karşılaştırmalı servis-bakım ücretlerini veya parça fiyatlarını bilmiyorum ancak yaşadığım Avrupa ülkesinde diğer premium markalardan kesinlikle daha uygun.Araç 200 bin km ye geldi ve kullandığım süre boyunca sadece şöför tarafı koltuk ısıtmasının kısmen ısıtmaması dışında mekanik yada elektriksel hiçbir sorunla karşılaşmadım.

  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    Yüksek hızlarda kullanmak istiyorsunuz aman önce güvenlik dikkatli olun Allah kaza vermesin.

    Otoban seyri yüksek hızlarda gerçek şu ki E segmenti en doğru seçenek olur sizin için. 180 yeterli ise hiç düşünmeyin S90 hatta pluginhybrit T8 alın günlük iş ev sürecinde elektrik kullanır uzun yolda hybrit kullanırsınız. Yüksek hızlarda kullanacaksanız yüksek hızlarda hem çok stabil hem de sessizlik bence 5 serisi.

  • D.Baran kullanıcısına yanıt

    Bir arabayı bu sürede kullanıyor ve memnunum diyorsanız bence en güzel kriter budur, kazasız kullanın inşallah.

  • Benim de bir gözüm v60 xc üzerinde 2.0 benzinli motorlu olanlardan. Aslında asıl hedefim 45 tfsi a4 avant ama piyasada çok az o nedenle volvo da menzilimde. B5 motor nasıldır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.