Şimdi Ara

2021 ASGARİ ÜCRET DETAYLARI ( ANA KONU ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi 30 kere toplantı yaparlar 2-3 milyon ₺ yer içerler 200₺ verir geçerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret ile çalışanlar halinden memnun gözüküyor o yüzden çok artmasına gerek yok 2200 civarı olsa yeterli olur. Ayrıca bu konular konuşulurken hep aklıma şu soru geliyor; günümüzde bir fabrikada asgari ücretle çalışan bir işçi 3k alırsa aynı yerde çalışan mühendis ne kadar alıcak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur maaşı ile ayni para olmalı en düşük memur maaşına sabitlenmeli . Muhendise asgari ücret veriyorlar aclik sinirda calisiyoruz ayrica iscide hakkini almalı özel sektor tum dunyada fazla kazanirken bizde az kazaniyor
    Memur tum gun yatıyor birileride kopek gibi calisiyor maasda alamiyor . Ondan sonra ülke battı bitti, biter tabi sen özel sektörde bu kadar az verirsen biter kimsede bisey üretmez . Biraz iyi iş yapan mühendis direk soluğu almanyada aliyor . Türkiyede adama asgari ücret veriyorlar çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwolf0 -- 11 Kasım 2020; 2:28:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta sınıf ölüyor diye asgari ücrete zam yapilmasin diyeni de ilk defa görüyorum. Asgari ücrete orantili hepsine zam yapilsin dense tamam.
    Orta sinif için asgari ücretli açlıktan gebersin madem.

    İnanılmaz bir pahalılık var. İnsanların alım gücü aşırı şekilde düştü. Biraz dengelenmesi için okkalı bir artıs şart.
    Yapılır mı zannetmiyorum.
    Maalesef hersene ünlü asgari ücretle yapililecekleer listesinden sürekli biseyler eksiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 11 Kasım 2020; 2:52:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam yapılsa ne olur. 6 ay sonra asgari ücretlinin aldığı zam enflasyon karşısında yok olup gidiyor. Artık bu durum halkta bir bıkkınlık yaratır diye düşünüyorum ama insanlar halinden memnun. Her sene fakirleşip alım gücünün düşmesine hiç üzülmeyen milyonlarca insanın olması üzüntü verici.

  • Isten cikarmalari azaltmak icin cok yukseltmek istemeyecekler, diger turlu isten cikarma o oranda fazla. Bi yandan da sozde dusuk eflasyon var, ne de olsa kagit uzeri dusuk diyip zammi az yapmalari hukumetin avantajina olacak gibi. zaten calisan acisindan bakan yok olaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen zam yapıldığı zaman 450 dolara denk geliyordu

    Bu sene 450 dolara denk gelmesi için 3500 lira civarı yapılması gerekiyor yapılır mı yapılmaz hayaller aleminde yaşamayalım. Fakirleşmeye devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brüt asgarî ücret artmamalı. Artış asgari ücrete kadar olan miktardan gelir vergisi kaldırılarak oluşmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretten vergi almasınlar.

  • Bence fazla artmamalı..

    Almanya’da askeri ücret 1500€,kira 800€

    Türkiye’de askeriücret 2200 tl,kira 800 tl

    Yani diyeceğim odur ki,arttıkça herşeye zam gelir,Almanlar bu yüzden askeri ücrete hep 3-5 euro zam yapıyor

    Bilmem anlatabildimmi?

    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elk.de kullanıcısına yanıt

    Almanlar 3-5 euro zam yapıyor ama, onların alım gücü olsun, ekonomisi olsun bizimle kıyaslandığında dağlar var arada. Şimdi klasik market alışverişlerine girip farkı anlatmayayım. Onların mutfak sorunu yok en azından...Başka birşeyi örnek göstermeyeyim..Biz burada karın tokluğunu bir tık yukarı çekmek için tartışırken...Adamlar belki 15 değilde 25 gün tatil yapalım derdinde. Biz burada ayda bir değilde 2 kere evlere et girsin diye dert yanarken, adamlar ayda 3 değilde 5 kere dışarıda yiyelim derdinde.. Biz burada ay sonu nasıl gelecek derken, adamlar arabanın modelini yükseltme derdinde... Yani kısacası dertler sıkıntılar çok farklı noktalarda...


    Bence Almanya nın asgari ücretine yaptığı zamı baz alma, örnek alma yerine...Onların üretime olan sanayiye olan bakış açılarını örnek almalıyız...

    Benim patronum Almanya da yetişmiş 35 yıl orada işçilik yapmış sanat öğrenmiş birisi... Adamın işe bakış açısı bile tuhaf geliyor. Ne gerek varlarla çalışıyoruz akşama kadar. Bu disiplin kuralcı yapı o kadar işlemiş ki içlerine, bizim gibi kısa yoldan hemen bitirelim paramızı alalım mantığı çok ters onlara... Bizde işler böyle yürüyor. yoksa kazanamassın ... ama mantığını düşündüğünde doğru olanı onlar yapıyor.En azından kendilerini o noktaya getirmişler...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    1600 lira olmalı


    vasıfsız adama verilen 2500 lira orta sınıfı yok ediyor resmen

    Orta sınıfında 2000 lira olsun. Ort-üst sınıfı yokediyolar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÇLIK SINIRI NEDİR?

    Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarına açlık sınırı denir.

    YOKSULLUK SINIRI NEDİR?

    Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yoksulluk sınırına denk düşüyor.


    Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 494,7 TL, yoksulluk sınırı ise 7 bin 272,9 TL olarak tespit edildi.





  • Tahminen 300 tl koyarak 2650 bilemedin 2700 yaparlar. Pandemi vs zor durumdayız batıyoruz bitiyoruz idare edin vatan millet bayrak ezan tamamdır bu iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.de

    Bence fazla artmamalı..

    Almanya’da askeri ücret 1500€,kira 800€

    Türkiye’de askeriücret 2200 tl,kira 800 tl

    Yani diyeceğim odur ki,arttıkça herşeye zam gelir,Almanlar bu yüzden askeri ücrete hep 3-5 euro zam yapıyor

    Bilmem anlatabildimmi?

    Dua ile

    Gelmiş yine atm çalışanı. Geçende olomonyodo korolor 800€ dediydin, 400-500€ ev buldum sana mesajıma cevap bile vermedin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deleteextra

    Zam yapılsa ne olur. 6 ay sonra asgari ücretlinin aldığı zam enflasyon karşısında yok olup gidiyor. Artık bu durum halkta bir bıkkınlık yaratır diye düşünüyorum ama insanlar halinden memnun. Her sene fakirleşip alım gücünün düşmesine hiç üzülmeyen milyonlarca insanın olması üzüntü verici.

    Herşeye zam yapıldığı için 6ay bile sürmüyor hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.internethaber.com/son-dakika-asgari-ucrette-ilk-toplanti-tarihi-belli-oldu-calisma-bakani-selcuk-acikladi-2144185h.htm



    Görüşmeler 4 Aralıkta start alıyor.




    https://www.internethaber.com/iyi-parti-lideri-meral-aksenerden-asgari-ucret-onerisi-3-bin-lira-olsun-2145246h.htm


    İşverenlerimizin üzerindeki yükü hafifletip, onların yeniden istihdam yaratmalarını sağlarken, dar gelirli vatandaşımızı da, borç sarmalına sürüklemeyecek, kayıt dışı istihdamı kayıt altına alacak, hakkaniyetli bir asgari ücret modeli üzerinde çalıştık.

    Mevcut durumda, brüt asgari ücret 2943 lira. Gelir vergisi, SGK primi ve işsizlik sigortası fonu kesintileri yapıldıktan sonra, çalışanımızın eline net, 2325 lira geçiyor. Diğer taraftan, asgari ücretli bir çalışanı istihdam etmek için, işverenimizin cebinden ise 3458 lira çıkıyor.

    Bu hem maaşı kuşa dönen çalışanımız açısından, hem de yüksek bir maliyet üstlenen işverenimiz açısından, kabul edilebilir bir durum değil.

    Bizim önerimiz şudur:

    Brüt asgari ücreti 3000 liraya çıkarıp, asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim. Yani, İşverenimiz, çalıştırdığı asgari ücretli vatandaşımızın, gelir vergisini ve SGK primini, devlete değil çalışanına versin.

    Devletimiz de, çalışanımızın gelir vergisini ve SGK primini üstlensin. Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3000 lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3458 lira olmaya devam etsin.

    Yani; çalışanımızın eline geçen asgari ücreti, 2325 liradan, 3000 liraya çıkaralım, ama, işverene olan maliyetini de arttırmayalım. Ayrıca, bu düzenleme sadece asgari ücretliyi kapsamasın.

    Asgari ücretin üzerinde maaş alan çalışanların da, asgari ücretten doğan SGK primini ve gelir vergisini devlet üstlensin.





  • Ayin 23 unden 23 une maas aliyorum.Zamli maasi 23 ocakda alirim 23 subatta mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.