Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.237
Cevap
158
Favori
327.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

    1402 yazılım versiyonunda yaşanan soundbar ile ses kesintileri böylemi oluyordu arkadaşlar?
    https://www.youtube.com/watch?si=afaP5hSk7HL1Y9Fh&v=MkSD_2ed90o&feature=youtu.be

    Pc’den Remux formatlı bir video açtığımda sürekli bu ses kesintileri oluyor.

    Tv’yi henüz güncellemedim 1402’de. Sadece Remux formatlı filmlerde yapıyor bunu.
    Böyle olmasa bile sorun olduğu belli güncelle 1410'a




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    Böyle olmasa bile sorun olduğu belli güncelle 1410'a

    Usb ile yarın güncellerim.

  • SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)

    Bütün fotoğraflar her iki tvde standart modda iken aynı ayarlarda çekildi telefonla çekildiği için fotoğraflar arasında ufak farklar olabilir.(gece çekimleri pro modda sabit ayarda çekildi aslında gündüz çekimlerini de pro modda sabit ayarlarla çekebilirdim ama sonradan aklıma geldi)



    Merhaba arkadaşlar Sd95d bugün kuruldu öncelikle şunu belirteyim tv hem yandan hemde arkadan ciddi ışık alan bir odada bulunuyor.


    Mat kaplama ile ilgili arkadan veya yandan direkt tv ekranına vuran güçlü ışık varsa siyah ekran ağırlıklı görüntüler grileşiyor oledin doğasına aykırı eleştirileri doğru ancak burası önemli aynı koşulda parlak kaplamada maalesef sağlıklı bir izleme sunmuyor ekran bütün olarak mat kaplamaya göre daha siyah görünüyor doğru ama arkada ne varsa ayna gibi tv üzerinde görüyorsunuz.Hangisi daha iyi burası tamamen ortam koşullarına göre değişir yeri gelir mat kaplama daha iyi deneyim sunar yeri gelir parlak kaplama.


    -Direkt gelen güçlü ışık olmayan ortamlarda siyah konusunda fark yok hatta mat kaplama daha iyi iş çıkarıyor.

    -Güçlü ışık varken siyah olmayan sahnelerde yine mat kaplama daha iyi iş çıkarıyor ancak güçlü ışık ve siyah ağırlıklı sahnelerde ekran siyah bütünlüğü ciddi oranda bozuluyor mat kaplamada ancak yukarıda belirttiğim gibi parlak kaplamada o koşulda size çok iyi bir deneyim sunmuyor hangisi daha kötü bu tamamen sizin kişisel tercihinize kalmış.

    -Gece kesinlikle siyah kaybı yok hatta parlaklık artışından dolayı s95d gece daha güzel görünüyor.

    -Akşam ışıklar açıkken yine bir siyah kaybı yok burada da s95d daha iyi sonuç veriyor.

    -Tamamen kişisel görüşüm ekranda kapı pencere izlemektense biraz siyah kaybı ile sahnede ne varsa onu görmeyi tercih ederim.

    -Ben genelde gündüzleri tv izlemiyorum akşam ya da gece izliyorum dolayısı ile benim için mat kaplamanın hiçbir dezavantajı yok.

    -Ben genel olarak tv yi beğendim en önemli ayrıntılardan biri silinmeme ve mavi leke korkusu yok.

    -Son olarak gri homojenliği s95d de çok daha iyi çıktı bu sefer.(bu üniteden üniteye değişecektir o yüzden s95d bu konuda daha iyi demek doğru olmaz)


    Aşağıya akşam oda ışıkları açıkken s95d de çekilmiş görüntüleri ekleyeceğim yan yana iki görüntü de s95d ye ait siyah kaybı olmadığı görünsün diye karşılaştırma malesef yok s95c yi çektiğim görüntüler telefonu yedeklemeden sıfırladığımdan dolayı silinmiş maalesef.Ancak zaten s95d de siyah kaybı olmadığından karşılaştırmanın anlamı yok sonuc gece ışıklar kapalıyken olan durumdan farklı değil.


    Hatalarım varsa kusuruma bakmayın bu saatte yazarken artık yorgunluk çöktü iyice.Herhangi bir soru sormak isterseniz seve seve cevaplamaya çalışırım keyifli forumlar diliyorum.


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 9 Mayıs 2024; 2:30:43 >




  • Bekledigimiz gibi olmis. 95d ips panel bir led tv gibi uzerine dusen isik sonrasi ekranda siyahlar gri.
  • scorpion4201 S kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık , güzel günlerde kullanın. Yansıma kısmını hep koyu tonda denemişsiniz buna rağmen sizin odanızda bile çok iyi iş çıkarmış.Daha açık tonlarda ise kapı pencere yansımaları artık hiç göze batmayacak
  • scorpion4201 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Evet dediğiniz gibi. Yerine göre hangi tvnin tercih edileceği değişir. Bence sizin için s95d iyi olmuş. Çok gömdük s95dyi ama biraz siyah kaybı ile kapı pencere yansımasının engellenmesi de güzel olmuş. Ben beğendim. Tabii benim tercihim yine parlak panel olur o ayrı. Canlılıgi, kontrastı epey öldürmüş gibi.

    Güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 9 Mayıs 2024; 8:34:4 >
  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt

    Netlikte de sıkıntılar var mat kaplamadan kaynaklı S95D bir tık daha resmi bulanıklaştırmış gibi. S95C ise bildiğin ayna gibi. Ayna gibi derken yansımadan bahsetmiyorum :)

  • Bazı arkadaşlar yerel yayınlardaki alt yazıların bulanıklığından bahsetmiş bu tamamen yayınla alakalı bir durum. Her kanal yüksek bitrate de yayın yapmıyor malesef. Ayrıca bazı reklamlarda alt yazıların okunmamasını istedikleri için de reklam veren özellikle bu kayan yazıları bulanıklaştırabiliyor. Ben D-smart kutu kullanıyorum ki D-smartın kutularının ne kadar b.ktan olduğunu çoğu kişi az çok bilir. Ona rağmen S95C görüntü işlemede bence gayet başarılı.


    Yalnız şu var ben D-smarttan gelen yayını Avr üzerinden alıyorum. Avr de gelen görüntüyü upscale yapıyor tabi S95C de kendi içinde o görüntüyü de upscale yapıyordur. Dolayısıyla bende kayan yazılarda futbol maçlarında vs. takılma titreme falan yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_81 -- 9 Mayıs 2024; 9:23:12 >
  • E_81 kullanıcısına yanıt

    Böyle bir durum söz konusu değil ışık direkt ekrana vurunca mat kaplama fotoğraflarda öyle görünüyor ama gece bakıldığında netlikte bir sorun yok.

    Bunu sizin için söylemiyorum şunu gözden kaçırmayalım mat kaplamanın izlenmediği yerde parlak da izlenmiyor tamam bütün olarak daha siyah ama kocaman pencere kapı vs var orada öyle olduktan sonra gerisinin siyah olmasının da çok anlamı kalmıyor bence

  • E_81 kullanıcısına yanıt
    Harbiden ayna gibi ama arkadaşın resimleri çekerken kendisi bile çıkmış s95c ekranında😬
  • Ben özellikle gündüz siyah ekranı çektim gündüz zaten benimki gibi bir ortam parlak ya da mat hiç farketmez karanlıj sahnelere sahip içerik izlemek için uygun değil.
    Normal sahnelerde mat ekran gayet iyi iş çıkarıyor s95c için bir fotoğraf çekmişim ancak sonradan videoyu tekrar bulamadım normalde hangi video olduğunu da çekiyordum ama bunda kaydetmemişim eğer sahneyi bulursam s95d ile de aynısını ekleyeceğim normal hdr siyah içermeyen sahnelerde hiç bir sorun yok s95d de.

    Yine siyah içeren sahnelerde akşamda hiç bir sorun yok.En büyük fark güçlü direkt ekrana vuran ışıkta ortaya çıkıyor orada da hangisi daha iyi tamamen kişisel

    *Ben ekran genelindeki siyahtan ödün vermem cam çerçeve kapı eş dost kısaca evde ne varsa ekranda görünsün ama siyah bozulmasın diyorsanız parlak

    *Ben siyahlardan ödün verebilirim ama sahnede de ne var görmek isterim kapı pencere değil derseniz mat.

    Ve bu söylediğim sadece gündüz güçlü ışıkta yoksa gece yada akşam izliyorsanız mat parlak fark etmiyor s95d daha parlak olduğu için daha iyi seyir sunuyor.




  • Tabiki tercih meselesi ama oled tercih sebebi siyahlardan ödün vermemek zaten. Mat paneli bir opsiyon olarak çıkarabilirlerdi. Komple mat panele dönmek abes oldu.

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Hocam LG OLED Teknolojisinde çok ileride bence mağazada samsung oled ile kıyasladığımda samsunglar siyah renkleri füme veriyordu ve kenarlarda bir ışık hüzmesi oluyordu, belki 2024 modellerinde düzeltmişlerdir fakat LG baya başarılı bu konuda.



    Araştırmalarım sonucunda LG OLED Evo G4 serisinde karar kıldım 55" boyutu sanırım gelmeyecekmiş bir mağazada arkadaş öyle söylemişti eğer gelirse 55" alıcam gelmezse 65"


    umarım sizde içinizie hangisi siniyorsa biran önce karar verirsiniz hayırlısı olsun şimdiden sizin içinde.

  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt

    Hocam siyahlardan ödün verdiğiniz tek yer güçlü direkt ışık o koşulda parlak ta da konforlu şekilde izlenmiyor matta en azından sahneyi görebiliyorsunuz.Parlak olanda o kısımda ne olduğu görünmüyor zaten.

    Yani aslında oled tv ile karanlık sahne izlemek istiyorsanız ortamının buna uygun olması lazım.Ortam uygun değilse mat olmuş parlak olmuş ikisinin de dezavantajı var o yüzden diyorum tercih kullanıcıya kalmış.

    Ama akşam ve gece siyah kaybı yok mat kaplamada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 9 Mayıs 2024; 11:18:29 >
  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

    size o güzel geldiyse onunla devam edin rtings incelemesi sdr'da daha başarılı bulmuş zaten ben nadir tv izlerim netflix amazon ve disneyde hdr olmayan dizi ve filmi açmıyorum bile bende 75qled var geçersem 77s95'e geçerim lg ile pek işim olacağını sanmam

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    LG'nin resim kalitesinde ufak üstünlükleri var ama renk canlılığı ve beyaz söz konusu olduğunda QD Oled daha başarılı.

  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt
    Oled işinde nekadar iyidir bilemeyeceğim ama genel televizyon kiyaslamasinda bence Samsung önde.

    Evde Lg C3 ve Samsung Qled 90c modeli var ikisi de 2023 yılının en üst segment cihazlarından. Samsung u kullanırken Lg ye nazaran daha mutlu ve rahat olduğumu söyleyebilirim. Hele ki salon gibi gün ışığı çok alan bir yerde kullanılacaksa Oled de olsa Qled de olsa kesinlikle Samsung önde bence.

    Ayrıca kumanda konusu.. lg nin hala tarihi eser gibi devasa boyutta kaba kumandalari, samsung un minimalist ve kullanimi cok daha fonksiyonel olan kumandasinin yaninda çağ dışı kalıyor.

    Tekrardan bir oled tv alacak olsam lg yerine samsung tercih ederim.
  • FinalVerdict93 F kullanıcısına yanıt

    Anladım Hocam tabiki hangisi size daha iyi bir kullanım deneyimi hissi veriyorsa tercihiniz bu yönde olabilir fakat ben sizinle aynı fikirde değilim bu konuda OLED TV konusunda LG ve samsung'u kıyaslamanın pek doğru olduğunu düşünmüyorum 11 Yıldır OLED üreten bir marka LG


    Ben iki cihazı Media Marktta kıyasladığımda LG'nin renkeri çok başarılıydı samsung'a nazaran ve samsung siyah konusunda çok kötüydü siyahları füme gösteriyordu.


    kumanda konusunda evet LG'nin kumandası biraz kaba kalıyor ama çok daha fonksiyonel Mouse gibi çalışması, Türkçe Sesli yapay zeka özelliği ve kumanda üzerinde Sayısal Tuş takımı olması çok büyük avantaj sağlıyor. (kullandığım eski Sony Kumandasından sonra LG çağ atlamış gibi geldi bana :) )


    sonuç olarak 2 markada gerçekten başarılı ama Oled konusunda LG olayı farklı bir seviyeye taşımış gibi geldi bana.


    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim, ben LG G4 Serisini bekleyeceğim.





  • scorpion4201 S kullanıcısına yanıt

    Valla hocam kimse böyle güçlü bir ışık yansımasında film izlemez. Storu güneşliği ne varsa çekersin öyle izlersin.

    Böyle durumlarda zaten S95C harika iş çıkarıyor, eylül ayından beri kullanıyorum.

    Ama S95D de gündüz black out stor takman lazım ışığı tamamen kesen.


    Siz memnun ve mutluysanız problem yok ama S95D tamamen hayal kırıklığı.

  • 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.