Şimdi Ara

2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba beyler ve bayanlar ben Selim, ekonomik özgürlüğümü elde edince bilgisayar satın almak istedim fakat malum kur ve çip krizi derken hazır sistem almak biraz mantıksız olduğunun kanısına vardım. Bende kendim ucuza topladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.


    1. Kur ve piyasaların gidişatının analizini yapın.
    2. Mutlaka sistemi kendiniz toplayın hazır sistem almayın çünkü hazır sistemlerde hep eski teknoloji veya kötü marka (ucuz olmasından kaynaklı) anakart kullanılıyor. Youtubede üç veya dört defa 'bilgisayar nasıl toplanır videosu' izleyin kolayca toplayabilirsiniz, korkmayın kolay kolay bozulmazlar.
    3. Akakçe veya cimri gibi en ucuz fiyatı sıralayan bir siteye kesinlikle üye olun ve fiyat takibi yapın.
    4. Yabancı forumları, youtuberların ekran kartı fiyatlarının nasıl değişeceğini tespit edin çünkü maalesefki bilgisayardaki en pahalı eşya ekran kartı. (şahsen ben almadım mayıs ve haziran ayında stokların artacağı yönünde bilgiler var, zaten de fiyatların düşüşü gözlenmekte.)
    5. Burası biraz reklam olacak ama Amazon ve Hepsiburada üzerinden alırsanız bozuk veya iade etmeniz daha kolay olacaktır.


    Aldığım Parçalar ve Fiyat Analizi


    İşlemci, günümüzde Amd firmasının ryzen işlemcileri pahalı olduğunda dolayı intel seçmeniz yararınıza olacaktır. Eğer benden dahada sabırlıysanız 12. Nesil fiyatlarının düşmesini beklemenizi öneririm. Akakçe üzerinden 3400 TL den 2600 TL düştüğünü gördüğüm an çektiğim bir parça.

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

    Anakart ve Power Supply, hazır sistemlerdeki dandik anakartların aksine orta seviye bir anakart almak sizin yararınıza olacaktır. Ben b560 seçtim bu sayede hem pcie 4.0 var hem de MSI seçerek VRM performansları yüksek olan bir anakarta sahip olmuş oldum. Power supply olarak 5 korumalı High Power marka seçtim Tayvan menşeili kapasitör kullanması ve ucuz olması almama neden oldu.

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi


    Ram, Ram olarak ben rgb'li tercih ettim çokta memnunum. 3600 mhz olması da bir artı.

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

    SSD, Bu ürün bende tamamen şansıma güzel bir fırsat yakaladım. 550 TL ye m.2 ssd aldım

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

    Kasa, Kasanınız boyutları çok önemlidir özellikle benim gibi kule tipi soğutucu kullanacaksınız, alırken ekran kartı ve işlemci için soğutma yüksekliği boyutlarını kontrol etmeniz önerilir. Bu ürünü teknobiyotik üzerinden aldım bir sıkıntısı yok.

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

    Soğutucular, Soğutucular konusunda ben işlemci için kule tipi bir soğutucu, kasa için yüksek rpm'li fan ve orta seviye bir termal macun aldım. Termal macunu daha test etme imkanım olmadı. Ekran kartı aldığımda test edeceğim.

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi


    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

    Sistemin İlk Kuruluşu ve Bios Update

    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi
    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi

    Monitör daha almadığım için HDMI ile televizyondan ilk kurulum ve güncelleştirmeleri gerçekleştirdim. Bios update için youtubede birçok video bulabilirsiniz, M-Flash bios update yazın çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 9 Nisan 2022; 21:42:25 >







  • ortalama 6500 6700 harcamıssın o parayı gidip daha ucuza xbox series s alsaydın daha faydalı olurdu


  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Haklısınız bende öyle düşündüm ilk işlemci alacağım zaman fakat xbox series S sadece oyun oynamaya yarıyor ve fps oyunlarını kol ile oynamak imkansız seviyede. Tabiki bazı oyunları klavye ve fare desteği olduğunu biliyorum ama yetersiz. Aynı zamanda ben Makine mühendisiyim ve bizim birçok progragramımız var Mesh kaliteleri ve render alma gibi durumlar. Bu yüzden bilgisayar toplamaya karar verdim. Ayrıca yanına bir tanede Xbox Series S ekleriz 2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi 

  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    xbox series s için ayrıca aparat alabilri ve cihazı komple klavye fare olrak kulalnabilir ayrıca xbox series s de klavye fare ile int tarayıcısına girebilir ufak işlerini çözerdiniz tabi makina mühaendisi oldugunuz için illaki pc lazım size yapacak bişi yok

  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Bence gerek yok. Evde pc yoktur hem gündelik işler hem oyun için pc toplanıp rahat edinilir. Xbox aldık online için gold , oyun için game pass , hadi klavye çevirici vs aldn ztn 10k ya geliyor..Pc de ayrıca bedava oynama şansında var2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi 

  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    gamepass ın içinde xbox live gold ea play xbox gamepass konsol gamepas pc ve xcoud hizmetleri bulunmaktadır



    pc de oyunlar bedava degil hayal dünyasından çıkın

  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Arkadaş crack li oyundan bahsetmiş 2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heatfs H kullanıcısına yanıt

    Bende anladım dostum ne dedigini ama her oyun öyle şak diye kürejlenmiyor. 6 ay beklemen lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Evet oyle fakat indirim ile ucuza yakaliyabiliyorsun. Tabi on siparis den aldigin urunler haric.. gerci birdaha on siparis urun almam.. 2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Ucuza "bilgisayar" toplama rehberi. Elma arayan birine portakal önerir misin?


    Series S sahibiyim, Top tier Aa oyunlara paranız yoksa gamepass boş bir balon. Gününüzü Forza oynayarak geçirecekseniz başka tabii. Bunun dışında 30fps/60fps olayı var. AA oyunların bazıları 60fps bile gelmedi çıkış dönemlerinde. 1yıl 1 ay oldu, gamepassden açıp bitirdiğim bir oyun hatırlamıyorum. Fps zaten keyifli değil, 1500 lira dönüştürücü alınması gerekiyor iyi bir tepki süresi olsun diye.


    Şuan 1tb hdd 500 lira diyelim, 1500 dönüştürücü, 6000 konsol; 8000 den aşağı fps oynayacak duruma gelinmiyor. Borderlands 3 aldım, kol ile dayanamadım 10 levele kadar kasıp bıraktım. COD en azından direkt algılıyor da rahatça oynuyoruz. BF yok, Titanfall yok.


    Xbox alınca problemler birbirini kovalıyor özetle.


    --Forumun bilgisayar sıcak fırsatlarına sık sık göz atıyorum. 727ye PNY 16gb 3200mhz ram, 400e modüler giriş seviye bomba olmayan bi psu , 450ye b450m-s2h anakart aldım. Ryzen 4650g/4750g/5600g fırsatını bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 10 Nisan 2022; 20:47:28 >




  • Sylisyum kullanıcısına yanıt

    Yazdıgın yazının saçmalık derecesini puanlamak istedim ama puanlayamadım 8000 e pc de ekran kartı olamayan çöp apu pc alıp ne yapabilirsini apular ile series s nasıl kıyaslanıyor birisi 720p digeri 1080p yada 2k oyun oynatıyor onu anlamadım ryzen 5600g apu ile anca suanlık oyunları oynarsınız güncel gelicek unreal 5 vs aaa oyunları açması bile hayal iken sen series s ile 10 yıl bounca aaa oyunları belli bir kalite de belirli bir seviyede ucuza oynacaksın bunun elması portakalı yok pc toplamak artık eger amacınız oyun ise saçmalıktan öte degil ha iş için bile kasalı pc toplamak da astronomik saçma buluyorum laptop almak daha avantajlı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 10 Nisan 2022; 21:56:32 >
  • Ben sana söyleyeyim; senin yazının saçmalık derecesi 10/10. "Amacınız" oyun ise olayına girersek zaten işin içinden çıkışı yok. Lol, csgo, valorant, mmorpglerin %95i ve binlerce oyunun çıkmadığı, kütüphanenin dar olduğu bir konsoldan söz ediyoruz.


    Series S ile bu yıl çıkıp wonderlands dışında 60fps çalışan 1 oyun söyler misin? 30fps oyun oynamaktan ben zerre kadar keyif almıyorum eğer onu soruyorsan. Aylık 45 lira vermeden online bile oynayamadığın oyunların listesi kuyruk oluşturur durumda.


    Hayatını COD Warzone'a yatırmak isteyen, haftada 1-2 saat futbol atıp salayım diyen birileri varsa Series S'i öneririm. Bunun dışındaki herhangi bir senaryoda Series S'i önerene gülerim. Hele PC karşısında Series S önerene 2 kat gülerim.


    Ekran kartlarının fiyatları da düşüyor. Şuan 700 lira aşağısına AAA oyun alamayacağını varsayarak 5 tane AAA oyuna zaten bir ekran kartı alıyorsun. Oyunları ücretsiz vermiyorlar hatırlatmak isterim.


    Geçen yıl Martta 3300'e aldım konsolu. Kesinlikle 5000 üzeri edecek bir cihaz değil ve elması da var portakalı da var. Series S yenilikçi bir cihaz değil. Geçmişteki oyunların merakıysanız alırsınız, onun dışında bilgisayar karşısında önermeyin lütfen.


    https://www.reddit.com/r/XboxSeriesS/comments/u0ego2/the_series_s_is_not_a_next_generation_console





  • Sylisyum kullanıcısına yanıt
    2 tane series s alıp sattım. Söylediğiniz her şeye katılıyorum. Kısıtlı zamanı olan, işten gelince evdeki tvde iki maç fifa atarım, f1 oynarım diyen kullanıcı için ideal. Onun dışında oyuna ciddi zaman ayıran özellikle fps oynamak isteyen biri için series s almanın hiçbir anlamı yok. Ben warzone dışında fps oynayamadım. Onda da fov ayarı gelmedi bir türlü. FM bile mobile versiyona benziyor oynamayadım.

    Geçen ay itopyadaki indirimlerle 5600gli bir apu sistem aldım 5000 TL karşılığında. Kendime geldim diyebilirim. Cs go valorant age of, f1, fm fifa aklıma ne geldiyse indirdim dilediğim gibi oynuyorum. Series si bir kere açmadım. İhtiyaç duymadım. Csgoda 150 valorantta 250 üzeri fps alıyorum. O kadar hoşuma gitti ki yüksek fps oynamak, diğer oyunlara geçemedim henüz. Ayrıca pcye basit bir programla android emülator kurdum. Oradaki mobile oyunlar ve programları kullanıyorum. İleride zaman bulursam çocukluğumda oynadığım atari oyunları ve ps one oyunlarını denemek istiyorum. Series s konsolda menüde boş boş gezerken, pc de yapacaklarıma zaman yetiştiremiyorum. Tabii bu benim oyun tercihimle de alakalı. Ben cs 1.6 yı bile , gamepasstaki oyunların yüzde 95 ine tercih ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • i5 10400f, hatta i3 10100f e düşülebilir. igpu çokda lazım değil bu cpulara giriş seviye anakartlar yeter. Mag alıp ne yapacan.

  • Güncel bilgisayarım;

    i5 3470

    msi z77 anakart

    8gb kingston ddr3

    sapphire rx570 4gb


    Bunlardan anakart-işlemci-ram üçlüsünü değiştirip ddr4 sisteme geçme niyetim var.

    Epeydir parçalara bakmadığımdan araştırmalarım sonucunda bütçeme uyabilecek iki farklı sistem çıkardım. i5 11400 ve i5 12400 lü.

    Sizin yönlendirmeniz ne olur yorumlarınızı bekliyorum.


    i5 11400 lü sistem 6163_TL


    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi



    i5 12400 lü sistem 6983-TL


    2022 Ucuza Bilgisayar Toplama Rehberi




  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle 12. nesil toplamak daha iyi çünkü; 12. nesil anakartlarla pcie 5.0 desteği ile geliyor bu sayede geleceğe yönelik bir yatırım olmuş olur. Fiyatlar güzel düşmüş eskiden bu kadar ucuz değildi.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

    10400f ile 11400f arasıdna pek fark yok ,10400f li sistem daha ucuza gelir. Bu işlemcilere anakarta masrafına gerek yok. en ucuz b560lara bak b560 ilara i5 10400f de takılıyor. b560 ram oc yapmana imkan veriyor. Bütçe iyice kısılacaksa b460 anakartta olur. ram fiyatlarını bilmiyorum balsitix gibi ucuz micron e die ram alırsan samsung b die lardan sonra en iyi 2. yada 3. ramlerdi,hemde çokucuzlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 14 Nisan 2022; 14:25:14 >
  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    ddr4 sistemle ne geleceğe yöneli k yatırım yapıcanç pci4.0 ortada gelecek için var. Firmalar zorluyor pci3.0 daha tam dolmadı.

  • Ben çok farklı düşünüyorum, günümüzde firmalar bilerek yavaşlatma, bilerek bozma gibi kullanıcıyı sürekli kullanıcıya ''yenisini aldırma veya servise yollama'' yolunu izliyor. Aslında ddr4 teknolojisi ve pcie 4.0 günümüz için fazlasıyla yeterli. Fakat ben şahsen 3 sene sonra artık eskimiş bir teknoloji olacağını düşünüyorum. Hazır 5.0 gelmişken 4.0 almak gereksiz bir durum. Fiyatlar düşerse hemen 12. nesil alınmalı derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 14 Nisan 2022; 17:52:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.