Şimdi Ara

2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
240
Cevap
27
Favori
16.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saitates kullanıcısına yanıt

    Dostum Mağazada denedim bükülmüyor imkanı yok bükülmüyor. Dahada büksem önündeki cam kırılırdı kesin 2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU) 


    Heryer parmak izi bir soundbara bakarlerken bir ölçüm yaparlarken bütün ekibin parmak izlerini aldım 2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU) 


    2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU)

    Ölçüm yapılan köşe full zaten, ama fiber bezle hepsi gitti iz miz yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Mayıs 2024; 20:4:1 >




  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Allahtan kenarlarda parmak izleri hep:) Ben Samsung Türkiye yerinde olsam bu ince ekranları getirmem. Hepsi sorunlu gibi.

    Yada duvara montajlıyacaksın gözün o ekranın inceliğini görmeyecek:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 16 Mayıs 2024; 20:7:16 >
  • saitates kullanıcısına yanıt

    Tasarım güzel, al sana ipince panel diyor Samsung evet ama çok zayıf ve korumasız.


    Teknik ekip ölçüm yaparken kasıtlı veya hor davranmadı tabiki ama boya inceki metal kumpas ucu deforme yaptı. Gözle görünür çiziklermi değil, ama küçük sinek miğde bulandırır.

  • S90D'de malzeme kalitesi daha da düştü deniyor. En azından Rtings'e gelen parti öyleydi. Bükülen kısmı etkilemese de, mobo-psu tarafındaki malzemesi sorunlu olabilir.


    Normalde bu ince kasalarla uğraşmaktansa S95 serisini önerirdim* ama onda da S95D'deki mat ekran işi bozuyor. Umarım S98D gibi, parlak ekranlı ikinci bir versiyonunu üretirler.


    * Servisle - merkezle uğraşmaktansa fiyat farkını vermeyi tercih ederim. Parlaklık ve kalın termal pad de bonus olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Mayıs 2024; 20:21:59 >
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    S90D muhtemelen aynı sorun yaşanacak. 🫣 Tekrar geçmiş olsun. Umarım hızlıca çözerler.
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    S95 serisininde malzeme kalitesi kötü aslında ama ekran en azından sorunlu değil, yamulmuyor. Mat ekran olayı bence göreceli, ben bugüne kadar hiç kullanmamıştım ama bu saaten sonra mat ekran tercih sebebim olur hatta diğer odamda duran Lg G1’i yansımadan dolayı değiştirebilirim. Tv karşısına geçince kendini görmemek çok güzel bir duyguymuş :) Ama dediğiniz gibi 2 farklı versiyonu olursa daha iyi olur. Bence seneye Lg de mat kaplamalı bir versiyon çıkarak, oled monitörlerinde mat kaplama kullanmış hep,deneme yapıyor gibi:)
  • saitates kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

    Sorunsuz gelsinde ne gelirse gelsin.

    Merak edip bir Oled alma işine kalkıştım, ses sorunu yüzünden adam gibi ne film izleyebildim nede oyun, sürekli sorunun kaynağı aramaktan günler geçti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Mayıs 2024; 20:44:56 >
  • Seste ne gibi bir sorun vardı?
  • panareturns kullanıcısına yanıt



    Hdmi-eArc modunu açtığım zaman hiçbir sorun kalmıyor ses düzeliyor fakat bütün Hdmi girişleri Pcm Stereo oluyor ve Dolby Atmos veya diğer Dolby modları çalışmıyor.


    Bu ayar Tv’de varsayılan olarak kapalı geliyor. Stereo kullanacaksam sistemi Soundbara ne gerek kaldı o zaman.


    Menüde dahi gezerken ses kopmaları yaşanıyor.


    Yazılım versiyonunu 1402’den 1410 versiyonuna güncelledim ses problemi dahada arttı.


    Sanki Tv’nin RAM/işlemci gücü yetmiyormuş gibi davranıyor tuhaf bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 17 Mayıs 2024; 1:55:35 >




  • arkadaşlar televizyonun kapatmasına rağmen , kendisi zorla güncelledi. görüntü bir değişik geldi? sizde nasıl?

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Şimdi e-arc moduna alınca dolby atmos çalışmıyor doğru mu anladım ben:)
  • saitates kullanıcısına yanıt

    Evet.

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Ben 90c kullanırken hatırlıyorum ps5 açılınca bile soundbarda Dolby atmos yazısı geliyordu.
  • saitates kullanıcısına yanıt

    Evet öyle olması gerekiyor zaten. Fakat bahsettiğim ayarı açınca pcm'de düşüyor, soundbarda stereo yazıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: servetq

    tv ye 44200 verebilecek bir ekonomim yok çok sinirlendim bu bu hafta sipariş edilen 3. tv 50QN90B aldım Allahtan forumdan biri uyardı izleme açısı problemi olduğunu 50 ve 43 incte kargoyu teslim almadım, 55QN90C aldım rtings sitesindeki inceleme yayınlandı tambir kabus bütün boyutlarda izleme açısı sıkıntısı var üstelik ips ekran hemen iptal ettim. yeter artık dedim oled aldım memnunum çok şükür, izleme açısı problemi yüzünden 2 tv yi eşe dosta verdim, bu olay aklımı bozdu benim yoksa tv ye 44200 tl verilirmi 😂

    Merhaba, s90c'de netflix yada başka platformlarda film izlerken takılmalar oluyor mu? Oled'lerde tepkime süresi düşük olduğu için bazı kullanıcılar bu sorundan muzdarip, stutter issues deniyor bu soruna

  • tuncayt T kullanıcısına yanıt

    Merhaba, sizde lg hangi model oled var, yanma sıkıntısı yok yeni modellerde fazla

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanmet

    65S95C almış ve 5 gündür kullanan birisi olarak, oled aydınlık odada izlenmez devri bitmiş arkadaslar. Gündüz hiç rahatsız etmiyor. Yansıma yok denecek kadar az. Akşamları parlaklık 50(full) ise göz yakıyor. Işıklar kuvvetli ise olabilir. Şahsen intelligent mod maçlar hariç fena değil. İncelemeler filmmaker modu EOTF en iyi takip eden mod olsa da bana karanlık ve soluk geliyor. Dinamik ve standart modda futbol maçı izlenmiyor. Top seke seke gidiyor. En iyisi film ya da filmmaker modu. Güç tasarruf seçenekleri hep açık. Sanki kapatsam da açılıyor gibi. Dolby vision eksikliği hissedilmiyor, HDR 10+ işini yapıyor. Ses soundbar a ihtiyaç bırakmaz audiofil değilseniz. Uydusu harici kutu kadar olmasa da hızlı. Kumanda iyi değil, çok az tuş var, pratik olmuyor. Ayrıca kazara kanal tuşu üstüne dokunursan fonksiyon çalışıp canlı TV moduna geçiyor. Tizen çok hızlı. Umarım bir süre sonra android gibi kasmaz. Yabancılar update kapatın demiş. Uygulamalar arası geçiş çok hızlı ve uygulama kaldığı film dizi varsa irasan devam ediyor. Tod ve exxen Google TV gibi çok pürüzsüz değil. Oyunlarda renkler çok iyi. Sabit Hud ya da CNN turk gibi kanalların sabit renkleri korkutmuyor değil. En az 10 yıl kullanılır. Aydınlık odaya LCD devri bitmiş artık bu parlaklık seviyeleri ile. Aklıma gelenleri yazdım.

    Film izlerken sutter, takılmalar oluyor mu, oledlerde bazı kullanıcılar için önemli bir sorun





  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    Sizdeki s90b mi s90 c mi ?

    @pocemonmutlu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Mayıs 2024; 19:56:49 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    90c

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    Samsung 77s90c tv hakkında iznenimlerini ve tavsiyelerimi söylemek istiyorum,öncelikle tv kusursuz değil daha önce söylediğim gibi işlemcisi zayıf kalıyor .1920x1080i görüntüyü 3,840 x 2,160 çözünürlüğü upscale ederken ,araya kare eklerken yetersiz kalıyor ve hızlı sahnelerde ,görüntülerde atlama,titreme, bulanıklaşma oluyor.8K sertifikalı optik HDMI kablo ile DİGİTÜRK 4K SAGEMCOM kutuya bağladım.4K iki yayında problem yok veya çok az yukarıdaki bozukluklar oluyor.Ama diğer kanallarda problem ara-sıra hatalar devam ediyor.Yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla görüntüyü Samsung'a göndermeden önce (video processing özellikli cihazlarda upscale ederek gönderdiklerinde (VİDEO PROCESSOR,AVR,APPLE TV,PS5 vb.cihazlardan geçirerek) problemlerin kalktığını söylemişler.Ben de Digitürkten gelen görüntüyü DENON AVR 'den geçirip S90C 'ye gönderdiğimde gerçekten yukarıdaki hataların yok olduğunu ,bazen de çok çok az oluştuğunu gördüm.

    Şimdi tv'yi iyice kötülemek haksızlık olur,görüntü netliği ve parlaklığı PANASONİC 65VT60 'e yakın diyebilirim.Hatta parlaklığı daha üst seviyede diyebilirim.Bu konuda bilgisi veya tavsiyeleri olan arkadaşla konuşmak ve bilgi alış-verişi yapmak isterim.İyi akşamlar(bende yıllar önce aldığım DRAGONFLY VİDEO PROCESSOR vardı HQV işlemcili fakat max çözünürlüğü 1920x1080 den fazlaya çıkamadığı için deneyemedim)ama DENON AVR-4530 'un işlemcisi 4K ya kadar upscale yapabiliyor HDMI to HDMI üzerinden.





  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.