Şimdi Ara

205 55 r16 Yaz Lastigi Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.Lastik konusunda sürekli yeni konular açılıyor karışıklık oluyor.Sıcak fırsatlar bölümünde sayfalarca bilgi mevcut ama her ebatta lastik için yorum yapılmış. En azından ebata göre konular olursa daha faydalı olacaktır.


    Yılda max 15 km yapmaktayız. araç üzerinde 9 yıllık dunlop sportfasresponze lastikler var. yaklaşık 80 bin km yaptı dişleri hala güzel herhangi bir performans sorunu da yok. Daha önce dunlop markasını sorsanız bilmezdim ama memnun kaldık.Normal kullanıcıyız sportif kullanım vs pek işimiz olmaz.Tabi lastik modelleri de çok önemli. Lastik arayışına başladık.

    Beklentimiz sıkıntı açmasın,uzun ömürlü olsun,performans kaybı vs olmasın. Muhtemelen yenialacagmız lastik bu kadar uzun ömürlü olmayacaktır.


    Yakıt Fren Fiyat

    starmaxx naturen st562 3 kanallı D B 1450 TL

    laufenn s Fıt EQ+ C B 1700 TL

    nexen n2blue S 3 kanallı A A 1975 TL

    pirelli cınturato p1 3 kanallı C B 1950 TL

    Uniroyal rainsport 5 3 kanallı C A 2000 TL

    good year eficientgrip performance B A 2350 TL

    Lassa Revola B A 2450 TL

    Continental premium contact 7 C A 2800 TL


    Continantal ve goodyear bayilerine gittigimde bu rakamlar daha artıyor. Bu fiyatlar beylikdüzünde lastik time diye bir yerden pazar günü açık diye ilanda yazıyor aradıgımda ise pazar günü ben senin telefonunu açmak zorundamıyım diye birde azar işittik fiyatları uygun olsada esnaflıgı hoşuma gitmedi o zaman ilanı düzeltin. Continantal bayisinde premium contact7 3000/3100 TL çekilen lastige lastik time 2800 çekiyor bu iş nasıl oluyor anlamadım. Bu fiyatlara takma ücreti dahil.

    Yine başka yerlere lassa revola 2750 fiyat verirken lastiktime fiyatı 2450 TL.


    Anlamadıgım diger nokta ise 3 kanallı kore menşeili nexen fren ve yakıtta A degeri.


    Benim araştırdıgım radarımda ki lastikler bunlar. Bunların dışında büyük firmaların alt markaları onların modelleri derken birçok lastik var. Muhtemelen starmaxx elerim 2/3 yıl sonra performans sorunu yada çatlama felan yorumları okudum.


    Continental fiyatı biraz pahalı geliyor. Lassa yada goodyear olur muhtemelen seçimim. Nexen aslında hem fiyat olarak hemde degerler olarak daha iyi ama 3 kanallı.


    malum sarı siteden buldum lastik time. piyasadan 250/300 TL daha uyguna sattıkları lastikler var nasıl oluyor anlamadım.Lassa/continantal/goodyear kaç yere sordum hemen hemen aynı fiyatlar.


    Lastik aldıgımda konuyu güncellerim.

    güncelleme goodyear eficient performance alındı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 29 Nisan 2024; 22:18:56 >







  • 3 kanallı lastik alınmaz hocam cebinizi düşüneceksiniz tabiki ama 3 kanallı modelleri düşünmeyin bile derim güvenlik açısından onun dışında 4 kanallı olması şartıyla her markaya fiyat performans açısından bakılabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bayram haftası conti premium 7 yi takma dahil 2600 e taktırdım. Bende çok farklı fiyat aldım bayileri arayın illaki uygun veren vardır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dunlop'tan memnun kaldığınız halde neden Dunlop ve muadili Falken markalarına bakmadınız?

  • coskunserce kullanıcısına yanıt

    dunlop bayiinden 2800 TL fiyat aldık.İnternette 2350 TL lastik takması felan derken birde internetten sipariş ile ugraşmak istemedim. iyi mi oldu kötümü zaman gösterecek.


    Dunlopun %75 hissesi goodyearın. Alt marka ürünü almak yerine ayn grubun daha bilindik üst markasını aldık bu sefer.

  • uni_cran U kullanıcısına yanıt

    5/6 bayi aradım normal yerlere baktım o fiyatları veren yok. 3000/3100 bandında. Sadece iki yerde 2800 TL.

  • Bu arada lastik polonya üretimi.


    Ayrıca hangi lastikçiye sorduysam petlas grubu lastikleri önermiyor ne hikmetse. Tel kırma yada ilerleyen zamanda sertleşme ve çatlama problemlerini öne sürüyorlar.


    Michelin 4000 TL civarına yanaşıyor en pahalı çıkan lastik.


    Lastik bakanlara umarım yardımcı olacak bir konu olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 29 Nisan 2024; 22:50:52 >
  • Hutchinson atibaba kullanıcısına yanıt

    2 ay önce nexen nblue s 3 kanallı lastik aldım dediğiniz gibi bir problem de yaşamadım. Islak zemin kuru zeminde fren de yaptım viraj olarak da zorladım araç focus 3 205/55/16


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce 1900 tl ye nexen nblue s aldım. Bence gerçekten tam bir f/p ürünü. Lastik yumuşak ve a etiket değerine sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Continental PremiumContact 7. Verdiğin her kuruşa değer. Yol tutuşu arabanın çok ayrı bir seviyeye geldi. Bundan önce Lassa Greenways vardı. Arabayla biraz hızlı viraj alsam direk ESP ışığı yanıyordu. Tabi bunda lastiğin 4 senelik olmasının da etkisi vardır büyük ihtimalle. Ben de PremiumContact 7 aldım. Daha hiç ESP ışığı görmedim arabada :) Çok kral lastik bence. Bazı arkadaşlar erken eskiyor Continental demiş forumlarda. Daha önce Continental kullanmadığım için yorum yapamam ama varsın eskisin yenisini alırım. Araba çağ atladı :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Michelin, Conti, Bridgestone, Nokian, Goodyear vs derken f/p anlamında bizim ülkemizdeki yolları da dikkate alırsan en başarılı lastik olarak Lassa'da karar kıldım.

  • alembizim kullanıcısına yanıt

    Globalde Dunlop markasının 75'i GoodYear, %25'i Sumitomo ya ait ama Türkiye'de işler farklı. Sumitomo Petlas'ın sahibi AKO ile Çankırı'da ortak fabrika açtı. Üretim ve teknoloji Japon Sumitomo'ya ait, AKO dağıtım pazarlamaya bakıyor. Fabrikada Japon Sumitomo teknolojisi ile Falken ve Dunlop markaları ile üretiliyor. Yani Türkiye üretimi Dunlop'ların Good Year ile bir alakası yok. Falken Dunlop lastikler nerdeyse tamamen aynı ve ben bu lastikleri kalite olarak beğeniyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.