Şimdi Ara

205 auris lpg tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    aracım 1,6 2015 auris. ilk zamanlar 32lt ile 400km üstünde gittiğim aracımla şu anda 330 ile 300km arası toplam yol gidiyorum. sizce problem nedir. bu gibi durumla karşılaşan arkadaşlarımız nasıl yol izlemişlerdir.

    aracım 40 binde 10 binde bir yetkili serviste bakım yapıldı. araç 1000 km deyken tüp takılmıştır. atiker gold kullanıyorum. simit depo sistemli.

    teşekkürler



  • Sürüs yapılan tarz ve bölge aynı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet aynı bölgede yapıyorum. sanırım tüp sitemindeki hava kaçakları ile alakalı bir durum olabilir. yağ sistemi diye dandik bir olay var. oda çalışmıyor zaten. sanrım onun yağ yerine hava vermesi ile alakalı yada yanlış açılma ihtimali olan lpg enjektör delikleri motora fazla hava girmesi sonucu olabilir diye düşünüyorum. bu bilgileri biraz önce forumlardan okudum bu arada:D biliyordun maden neden konu açtın demeyesin.
  • 32 lt lpg ile 400 km yol yapmak ta iyiymis. Bence siz hesaplari karistirdiniz. Bendede auris 1.6 ve atiker gold var. Sehirici 10-12 lt arasi lpg yakiyor ki bu deger gayet normal. Sizin 32lt lpg ile 330-340 gitmenizde bana gore cok iyi deger...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence normal tüketim. auris 1.6 otomatik 9 litre lpg yakar şehir içinde
  • geçen ay 43krş yaktı şehir içi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yavuz Alper

    32 lt lpg ile 400 km yol yapmak ta iyiymis. Bence siz hesaplari karistirdiniz. Bendede auris 1.6 ve atiker gold var. Sehirici 10-12 lt arasi lpg yakiyor ki bu deger gayet normal. Sizin 32lt lpg ile 330-340 gitmenizde bana gore cok iyi deger...
    valla alper bey. bahsettiğim km yi gerçekleştirdim ve bunun gibi km yaptığını söyleyenler var. biraz önce başka bir forumda bir yazı buldum. fazla yakmasının sebebi olarak alınması gerekenden fazla hava alınıp, bu havanında sensörün üzerinden geçmediğinden ECU nun yakıt hava karışımını hesaplayamadığı ve dolayısı ile her koşulda fakir karışım yanması olabilir. diye yazıyor. yanlış açılan lpg enjektör delikleri veya yağlı sistem dedikleri sistemden (bende var ve çalışmıyor) hava karışması sonucu gibi nedenler bu sorunu oluşturabiliyormuş




  • otekcan O kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz olay zengin-fakir karisim. Bulundugunuz yerde afr ayari yapan varsa yaptirin. Yada aracinizda lpg ye gecerken sarsinti, rolantide oynamalar vs sorunlar varsa lpg ayariniz bozuktur. Ancak 1.6 atmosferik bir motor sehir ici ortalama 10 lt lpg yakar. Bu sizin bulundugjnuz sehrin trafik durumu, is yerinize veya gittiginiz yere yakinlik, surus tarsinizla 1-2 lt asagi yukari oynayabilir. Bence suan bile ideal guketimdesiniz. Benim arac cvt 2013 model. Sehirici 38lt lpg ile 350km yol yapiyorum ortalama. Buda 10-11lt lpg yapar ki normal bence. Sizde cok takmayin. Afr ayari yaptirin kafaniz rahat olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde lpg aldiginiz yerde onemli. Yakin zamanda degisiklik yaptiysaniz pompadan bir alicengiz donuyo olabilir. Aracinizin gostergesini sifirlayin. Sehirici neyi gosteriyorsa ustune 1.5-2lt ekleyin. Lpg hesabinizla tutuyorsa sorun yoktur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 400 km iyiymiş,300-350 km anca şehir içinde 32 lt ile ile bana sorarsanız. Bir de kış ayı geldi,araç daha fazla yakar normalde. Neyse Atiker servisi illa vardır sanayide gidip bir baktırın o zaman içiniz rahat edecek ise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.