Şimdi Ara

21 Temmuz 2019 Trafik Kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • begüm kartal, 21 temmuz 2019 tarihinde 23:20 sularında kendisi gibi istanbul üniversitesi işletme bölümünde okuyan arkadaşlarıyla birlikte üstünde çalıştıkları projeyi bitirmiş evine dönmek için otobüs beklerken alkollü sürücü fatih sezer’in kullandığı aracın kontrolden çıkarak bu durakta bekleyenlere çarpması ile ağır yaralandı. yoğun bakıma alınan begüm, yapılan tüm müdahalelere rağmen ertesi gün maalesef yaşam mücadelesini kaybetti. kaza sonrasında yapılan tespitlerde kazayı yapan kişinin yasal sınırın 3 katı alkollü olduğu ve aşırı hızla kazayı yaptığı belirlendi. bu bir kaza değil, cinayettir. 19 yaşında hayatının baharında üniversite öğrencisi begüm’ü aramızdan alan bu olayın ülkemizdeki pek çok örnekleri gibi sıradan bir “kaza” olarak değerlendirilip hafif cezalarla sonlanması, ailesi olarak bizlerin kabul edebileceği bir şey olmadığı gibi kamu vicdanı için de çok yaralayıcı olacaktır. acımızı dindirmese bile adaletin yerini bularak bu olaya sebebiyet veren kişinin en ağır cezayı almasının buna benzer trafik cinayetlerini engelleyip başka masum insanların hayatlarını kaybetmemesi için caydırıcı ve önleyici olacağına inanıyoruz. bu nedenle sesimizi duyurmak istiyoruz.

    begüm'ün ailesinin mesajı bu şekilde, 4 kasım günü ağır ceza mahkemesinde duruşma var. artık bu ülkede adalet sisteminin sosyal medya farkındalığının ile ne kadar doğru çalıştığını biliyoruz. bu yüzden elimizden gelindiğince sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. 4 kasım günü begüm'ün duruşması olacak, ne güzel tesadüftür ki 4 kasım haftası organ bağış haftasına denk geliyor... 1-4 kasım arasında sosyal medya farkındalığı oluşturmak amacıyla #begümiçinadalet etiketi ile paylaşım kampanyası düzenleniyor, destekleriniz çok kıymetli.

    begümiçinadalet -https://eksiup.com/p/s82862019r5y

    begümiçinadalet -https://eksiup.com/p/s82862019r5y

    ayşe arman'ın yazısı -http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ayse-arman/trafik-kazasi-degil-trafik-cinayeti-41362327

    ekşi sözlük başlığında da sesimizi duyurmak için lütfen yardımcı olun -https://eksisozluk.com/21-temmuz-2019-trafik-kazasi--6234396?focusto=97313504



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 2 Kasım 2019; 22:44:1 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.