Şimdi Ara

24 ay ömürlü Macbook Pro M1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bir konuda yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. 2021 kasım sonu aldığım Apple Macbook Pro M1 16GB 512GB SSD modelli cihazım garanti bittikten 40 gün sonra bir anda açılmamaya başladı. Bunun üzerine apple bağdat caddesi (istanbul) mağazasından randevu alarak sorunun tespit edilmesi için cihazı servise teslim ettim. Yapılan incelemeler sonucunda spesifik olarak sorunu tespit edemediklerini ve anakartını değiştirip düzelip düzelmeyeceğini kontrol edeceklerini söylediler (çünkü 2 defa yapılan donanım taramasında tüm parçalar sağlam çıktı). Aldığım tarihte 17.500TL ödediğim cihazın tamiri için 21.500TL ücret talep ettiler. Ancak eğer garantisi 40 gün önce bitmemiş olsaydı bu sorunun garantiye gireceğini ve 1TL para ödemeyeceğimi tarafıma ilettiler. Bunun üzerine cihazda herhangi bir kullanıcı hatası olup olmadığı sordum ve cihazda %0 kullanıcı hatası olduğunu (vuruk, çizik, eziklik, sıvı teması, elektrik yanması vb. olmadığını) söylediler. Cihazın tamamen kendi kendine bozulduğunu teyit ettiler. Sırf garanti süresi 40 gün önce bitti diye satın aldığım ücretin üzerinde bir tamir ücreti ödemem gerektiğini söylediler. Vidası bile açılmamış kapalı kutu cihazım bu kadar temiz kullanmama rağmen kendi kendine bozuldu. Büyük ihtimalle cihazımı ücretli olarak yaptırıp (aktif olarak kullandığım için dava açıp bekleyecek vaktim yok.) sonra dava sürecine gireceğim.


    Sizlerden öğrenmek istediğim bu modelde daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?




    24 ay ömürlü Macbook Pro M1



    GÜNCELLEME 21.01.24

    Arkadaşlar merhaba,

    Cihazımı yaptırdım ve şuanda sorunsuz çalışmaktadır. Ancak Apple 'ın bazı şüpheli hareketlerinden dolayı Tüketici mahkemesine başvuru kararı aldım. Daha önce parasını ödediğim arızalanan parçaları tarafıma teslim etmediler. Belkide çok basit bir işlemle tamir olabilecek anakart (ve üstündeki işlemci, ssd, ram) el koydular. Bu parçaların parasını daha önce ödediğimi ve bu parçaların garanti kapsamında değişmediğini ve tarafıma teslim edilmesini gerektiğini söylediğimde şirket politikasının böyle olduğu ve artık bu parçaların Apple zimmetine geçtiğini söylediler. Benim parasını verip aldığı bir ürün nasıl firmanın zimmetine geçebilir? Belkide ufacık bir müdahale ile düzeltilecek ana kartımı aldılar + 21.500TL para ödedip parça değiştirdiler. Bu parçanın geri dönüşüm vb. adı altında fatura tutarından düşürülüp düşürülmediği sordum (bazen firmalar eski parça bedelini arızalı bile olsa geri dönüşüm olabileceği için belli oranda indirimle fiyat veriyor) ancak böyle bir indirim yapılmadığını tarafıma ilettiler. Kısacası hem eski belkide arızalı olmayan anakartımdan oldum hemde 21.500TL para ödedim. Aslında 2 anakart parasına 1 anakart takıldı gibi oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruk_1 -- 22 Ocak 2024; 13:38:26 >







  • Yaptırırsanız tüketici davası süreci nasıl ilerler bilmiyorum.
    Cihazın kullanım ömrümden dava açılabilir. Bilirkisi ataması sonrasında onun raporu önemli.
    Konu takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam içindeki basit bir parça bozulmuş olabilir bu işleri yapan firmalar var instagramdan falan bakabilirsiniz çok ucuza tekrar çalışır hale gelir cihazınız geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 1 ay önce m1 MacBook Pro 14inç aynı sizinki gibi durduk yere bozuldu, garantinin bitmesine de 2-3 hafta felan vardı. Garanti kapsamında ekranı değiştirdiler, düzeldi. Sanırım kronik sorun var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı problem benim başıma da geldi cihaz birden kapandı ver açılmadı. Garanti bittiği için el mahkum Touch ID ve anakartı komple değiştirdim. Muhtemelen serinin güç ile ilgili denetleyicisinde sıkıntı var.

  • Klasik Apple eski serilerden beri aynı sorunları hiç düzeltmiyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacOS sürümü neydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Son sürüm hocam Sonoma 14.2.1 (23C71)

  • Frank Sinatra kullanıcısına yanıt

    Bendede aynı işlemler yapıldı ve şuan cihaz sorunsuz ancak kesinlikle ürün tarafıma gizli ayıplı satılmış gibi görünüyor. Çünkü daha önce parasını ödediğim ve arızalanan parçaları tarafıma teslim etmediler. Kendi kusurlarını örtmek için yasadışı işler yapıyorlar.

  • doruk_1 kullanıcısına yanıt

    Apple ın politikası öyleymiş bende aynı konudan dem vurmuştum ama vermediler.Sattım m2 ye geçtim.Bunu da satıp m3 pro ya doğru yol almayı düşünüyorum açıkçası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.