Şimdi Ara

25 bin tl bütçe ile kripto mining sistem dizme önerileri 2022 ocak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 25 bin tl bütçe ile mining yapmayı düşünüyorum. Aylık yüzde 10 kadar getirisi olması için ne yapmalıyım? Rx 6600 xt ya da 1660 super almayı düşünüyorum amazon japonya’dan. Önerileri alabilir miyim? Güncel fiyatlar ışığında nasıl bir sistem toplanabilir? Fikirlerinizi almak istedim, şimdiden teşekkür ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 25 bin tl çok az değil mi?

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    yeni elektrik tarifeside dusunulurse ve bir suredirde kripto paralarin dususte oldugu ayni zamandada cip kitligi ve dolarin yuksel.esiyle ekrankarti bulma problemide hesaba katilirsa keza hergecen gun zorlasan kazma islemleri ve catallanmalar ayni anda devletlerin kriptolar hakkinda aldigi duzenleme kararlari dusnuldugunde kripto icin sistem toplamak hala karlimi bilemedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartı alım başlığında da dile getirmiştim, mining işine girmeniz için geç ve yanlış zaman. Özellikle son 3 aydır bu işe kalkışıp, deli gibi fiyatlara kazançlara bakmadan saldıranlar çok hesapsız iş yapıyor. Aldığınız ürünler elektronik ve bozulma riski olan cihazlar, kazanç hesapları malesef hep Türk usülü yapılıyor. Kriptonun ne olduğunu ya da coinin çalışma mantığını bilmeyen hemen herkes "günlük şu kadardan aylık bu kadar kazanırım" döngüsüyle olaya başlıyor.


    2021 efektif bir sene idi ve en güzel gelir kapısı ethereum idi. Ki ethereumun fiyatlanmasında asıl sebep proof of workingden proof of stake sistemine geçiş işin çalışmalarını sürdürmesi yani enerji tüketim kaynaklı sistemlerden uzaklaşmak istemesi. Hedefler doğrultusunda 3 ila 6 ay aralığında zaten ETH kazımın biteceği ön görülüyor. şimdi o biter rvn kazılır bilmemne kazılır kısır döngüsü başlatacaklar olabilir, oraya geçmeden önce şunları dikkate almalısınız. Zaten ekran kartlarının el yakan fiyatlarıyla şu aşamada kalkışmanız sizleri baştan eksi ile başlatır.


    Evet kripto piyasası başlı başına bir risktir zaten günlük kazancınız 50usd olabildiği gibi birden tepetaklak gelip 10usd de olabilir, bunun bilincinde olarak riskini kabullenmeniz gerek. Diğer durumlar elektrik tüketimi 2021' de çok etken değildi ancak şu an günlük gelirlerin oldukça düştüğü dönemde tüketimler artmış durumda, kalkıp burada alacağınız elektronik donanımın kendini geriye ne kadar sürede ödeyeceği çok önemli bir konudur. Bakın bu işe düz mantık bakmak çok kolaydır ama işin gerçek yüzüne girdiğinizde stres içinde yüzersiniz.


    Herşeye başlarsınız 1 hafta iyi gider, sonra bakmışsınız bir kaç gün gelir büyümüyor; sistem içinde kendisiyle alakalı o kadar bağlantılı durum var ki blok çıkma şansı, algoritma zorluğu vs vs vs.


    Tavsiye olarak görmek isterseniz, şu an paranızla ya gidip döviz altın vs alarak değerlendirmeye çalışın ya da illakide bu kripto işinde yatırım yapacaksanız coin almanız yönünde olur.


    Yeni miningcilerin birde o kadar sığ değerlendirdiği bir durum var ki, misal sistem kuruluyor doğrudan günde 10usd kazansam diye hesap var çoğu bunu günlük coin kazancım nedir doğrultusunda bakmadığı için işler zaten değişiyor. şu an parıl parıl parlayan ethereum geliri günlük bazda felaket şekilde azalmış durumda. Katılımda bulunduğum gruplarda Ağustos ayında da çokça kez ikaz ettiğim mining yapar kişiler şu an kafalarını toncoin günlük geliri iyimiş, ravencoin mi kazsak şunumu kazsak diye debelenmeye başladılar. Bakın bu adamlar dahi henüz içlerinde roi yapamamış ya da sizin şu an alacağınızdan yarı fiyata ya da 3/2 fiyatına kurmuş insanlar.


    Diğer bir risk faktörüde şu an devletimiz tarafından bir kripto yasası çıkacağı, bu düzenlemenin ne şekilde olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Vergi riskinin yanı sıra, birde al-sat döngüsü yerel piyasaya limitlenip şartlanır duruma gelirse ileride sizin bu ödenek kripto nereden geldi kısmına kadar sürükletilebilir. Globaldayken şu an böyle bir risk yok, ancak sadece spknın denetimi ve kontrolünde olan bir kısıtlama maddesi geçiyorki yerel bir borsaya cüzdana çalışmanız durumunda bile bu risk var, dışarıdan gelen ödemeyi kabul edilmemesi sizi bitirir.


    Diğer yandan şu an saydığınız cihazlarla ne kadara alıp ne kadar kazanırım döngüsü üstünden yürüyecekseniz dahi çok iyi değerlendirin. Misal bir GTX1660S aldınız ortalama 32mhs kazdırıyorsunuz diye düşünelim, bu öyle birşeyki bağlı olduğunuz havuzun bile ne kadar hızda blok bulduğuyla kazancı etkilenen bir mevzusu var. Zaten 1 2 kartla büyük havuzlara girerseniz birde işlem masrafı olayı varki aylarca ödeme dahi alamayıp hatta çekim için yüksek komisyonlar ödeyip bunun altında kalma riskiniz var. Hadi bazı havuzlar var farklı birim ya da ağ üzerinden olanak kılıyor ya da binance gibi bilinir borsanın kendi havuzunda kazıp günlük ödeme almak var. Ama diyeceğim şu ki kazançları düşük sallıyorum 32mhs üstünden yürüdük şu an kartın günlük kazancı 1,7usd bunu a havuzunda 1,5usd z havuzunda 1,2usd şeklinde kazanma riski bile var.


    Hadi ortalama 1,5usd kazandınız diyelim, bakın buradaki hesabı çok düz mantıkla yapacağım böyle birşey asla yok bunu bilin 30 günde 45usd yaptı. Dolar diyelim ki 15lira siz kartı aldınız 8000lira. Miningde o kartın tüketeceği 70w diyelim, bunun yanında birde sisteminizin çekeceği var duvardan psunun verimliliği doğrultusunda çekeceğiniz var. 170w gibi kabul etsek + kartlar varsa kendiniz değerlendirin. 30 x 24 x 0,17kwh yeni tarifeye göre 2,06' dan hesaplarsak aylık 250lira elektrik yaptı bile / 30 günlük 8lira bir elektrik tüketimi günde ne kazanıyorduk 1,5x15 = 22,5lira - 8lira 14,5lira. Kartı aldık 8000/14,5 550 gün yaptı 18 ay. Sıfır kart alsanız bile 2 sene garanti verilen bir sistemi 7/24 hiç bir değişken olmadan soluksuz çalıştırdınız kendini ödemesi bile 18 ayı buldu. 6 ayda bu risk sürecinde herşey aynı kalıyor olarak kazsanız size kâr bırakan kısmı bu olur. Ve buradaki herşey öyle bir değişken ki bu işin içinden çıkamayabilirsiniz.


    Yazacağım çok şey olur ama şu anda bu riske kalkışılmasını kimseye tavsiye etmiyorum. İnanın şu an en mantıklısı coin ya da döviz emtia şeklinde korunmak olur. Altcoin kazmak için girişmek burada şu an biraz daha avantajlı olsa bile şu an piyasada o kadar çok yıpranmış kart var ki insanlar arızalanmış kartlara bile normalde mining yokken etmeyecek paraları istiyor ya da tamir işlemi görmüş kartları deli paralara satmaya çalışıyor. O kartların çoğunun 6 ay amorti süresini bile tamamlamadan arızlanmayacağı ne malüm gibi bir çok varyasyon meydana çıkıveriyor...





  • 1660s ile aylık 400-600tl ethereum kazıyordu , geçen ay avn denemeye karar verdim .

  • istanbuli İ kullanıcısına yanıt

    Overclocklu mu ekran kartı?

  • vercingetorixx V kullanıcısına yanıt

    Oc yapmadım ya da optimum ayar felan hiç denemedim .

  • Yüzde onluk bir geri dönüş almak şu an çok zor sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.