Şimdi Ara

25m ötede türktelekom yuvarlak telefon kapağına fiber ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • türktelekomdan ekip geldi kamyonetle kocaman fiber ruloları vardı kapağı açtılar kocaman bi kanalizasyon sonra fiber soktular kablo santralden santrale fiber döşüyolarmış lakin kablonun üzerinde yazan marka türknet acaba türknet fiber altyapı oluşturyormu bölgede zaten hali hazırda türknet adsl altyapısı var hani sınırsız akk olandan şimdi fiber döşüyolar neden ? müşteri hizmetlerini de bu konuyu açınca telefonu kapattı bu fiber olayı ne olabilir hizmete girer mi ve santral türktelekomun yani biliyorum amaa neden türktelekomun santraline türknet kablo çeker hala döşüyolar bide az önce döşeme sonuçlandı 2 kapak daha varmış bu kapaklar bulunursa fiber hizmete girermiş 3 saate fiber döşediler peki bu iş daha ne kadar sürer 2 kapak ne zaman bulunur bi yardımcı olun zaten şu an 50mbit net varda yinede olsun yani vdsl var



  • Türk.net yapa üzerinden hizmet veren bir şirket. Yani Türk Telekom un bulunduğu santrallere cihazlar koyup hizmet veriyor.



    Demek ki santrallere kadar da fiber çekip alt yapısını omurgasini güçlendiriyor. Bunu türk Telekom un kanallarını kullanarak yapıyorsa çok güzel.



    İlave kazı maliyeti oluşmamis oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Superonline'ın bütün omurga hatları Türk Telekom kanallarından geçiyor. Vodafone'da bazı yerlerde Türk Telekom kanallarını kullanıyor.
  • Bölge neresi? bende bilmiyordum yapa için kendi fiberlerini çektiklerini.
  • Sadece türk net için geçerli değil türk telekom da eski yuvarlak rögar kapakların dan (Telefon yazan) fiber kablo geçiriyor hatta fiber kabloyu bu eski dolaplarda  25m ötede  türktelekom yuvarlak telefon kapağına fiber ? sonlandırabiliyor buadan vdsl hizmeti veriyor bizzat kendim kullandım bu şekilde ve döşemesini de gördüm çok sağlı oluyor mu arası tartışılır yeni dolaplar da vdsl hizmeti verilen bir sürü yer var çünkü ancak bu şekilde oluşturulan alt yapıda 32 mbps ye kadar hız aldım ve net olarak 30 mbps hız alıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem3535 -- 15 Temmuz 2017; 23:13:36 >




  • Görkem3535 G kullanıcısına yanıt
    zaten 50mbit var sadece fiber vdsl
  • Fiber = vdsl midir ?
    Değilse farkı nedir?
    Aydınlatan olursa memnun olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz40 -- 16 Temmuz 2017; 17:55:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakamoz40 kullanıcısına yanıt
    VDSL tam anlamıyla fiber değildir , fakat fiber hızlarda internet kullanma imkanı sağlar . Türk telekomun kullandığı VDSL sisteminde sokaklarda gördüğün beyaz kabinlere kadar fiber kablo gelir orada VDSL portları mevcuttur ve bu kabine bağlı olan bina ankastrelerine bakır kablo gider . Yani kısacası santralden kabine kadar fiber oradan da bakır kablo ile internet demek VDSL .
  • Görkem3535 G kullanıcısına yanıt
    Bende bu kutulardan birine bağlıyım burada VDSL yok , umarım bizimkinede fiber koyarlarda VDSL alabilirim . 30 mbit 30 mbittir o bile şuanki hızımın 2 katı .
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Bu eski saha dolaplarına fiber çekildiğinde dolap sadece ek olarak görev görüyor sinyali santraldeki VDSL portu veriyor ancak ADSL alırsanz bu eski dolaplardan eğer fiber çekildi ise 16Mbps alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada dediğiniz gibi twitterdan Paul Doany ye twit attım ;"Paul Bey,Ben Fatih Şehremini Mahallesi İskender Bostanı Sokak da oturuyorum.Bizim burada VDSL altyapısı yok lütfen yardım edin." şeklinde. TTnet destekten direk cevap geldi ;"Merhaba, konuyla ilgili incelemeleri yapıp yardımcı olabilmemiz için numaranızı DM ile iletebilir misiniz?". Bakalım belki buradan bir şeyler çıkar yarın o bir gün TT ekipleri fiber kabin koyarlar felan
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    İnşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    altyapı getirme konusunda paul abim pek bişey yapamaz ancak hat çektirme vs konularda yardımcı oluyor ben şikayet ettim yeni taşindiğim evde hat yoktu bunun için 2 aydır beklyidomu sonunda paul abime tweeti yapiştirdim yarın aradılar bişeyler dedi tam hatırlamıyorum sonra 2-3 gün sonra arandım tekrar biz bişey yapamyız bu konuda vs dedi arayan arkadaş 2-3 aydır bekliyorum internetsiz kalmaya mecburmuyum ben vs dedim tüm dilekçe vs herşeyi verdim müdürlüğe beni takan yok dedim 2 hafta içinde ekipler evime geldi yan binadan hat çektiler 30 dakika sürdü gelen abi twiterdan şikayet etmişsin ceoya şikayet üzerine geldik yoksa kolay kolay olmazdı işin dedi kazı yapmak gerekseydi 5-6 ay daha beklerdin büyük ihtimal dedi belediye izin vermiyor çabuk dedi sosyal medyanın başlarına bela oldugunu söyledi gelen ekip kimseye söylemememi söyledi ama önüme geleni söylüyorum belki işlerine yarar başka insanlarında benim gibi hat çekme veya arızalarda paul reise şikayetler işe yariyor ama altyapı yenilemesi için işe yaramaz büyük ihtimal maliyetli iş çünkü o gördüğün fiber dolaplar ciddi maliyet kablo o kadar pahalı değil hatta fiber kablo bakırla aynı para neredeyse eğer yakınında var ise belki yakında yenilenmeye giderler




  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Benim kabin eski adsl2+ kabini 20 metre ötesinde VDSL kabin var ama bizim kabin hala eski kabin , etrafta bir sürü VDSL kabini var ama eski kabinlerde mevcut , bende o kadar umutlu değilimde belki bir ihtimal dedim atayım bakarsın olur
  • adsl2+ de üzmez bence ben adsl kullanıyorum 16 mbps o bile yeterli geliyor bana ama bi fiber olsa fena olmazdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Bu eski saha dolaplarına fiber çekildiğinde dolap sadece ek olarak görev görüyor sinyali santraldeki VDSL portu veriyor ancak ADSL alırsanz bu eski dolaplardan eğer fiber çekildi ise 16Mbps alırsınız.

    Eski saha dolabından sonlanan fiber kablo için santrale vdsl için gerekli olan cihazlar yerleştiriliyor ve öyle vdsl elde ediliyor doğru mu anladım? çünkü yeni tip saha dolabı hiç yoktu benim okuduğum yer de
  • Görkem3535 G kullanıcısına yanıt
    Zaten halihaz8rda santralde ADSL VDSL portları bulunur santrale yakın aboneler direlt santrale bağlıdır. Ama uzaktaki abonelerin direkt santrale bağlanmama sebebi ise kablo uzunluğu sebebiyle sinyal kaybı oluşması. Ama siz bu dolaba fiber bağlarlarsanız sinyali nerede ise kayıpsız olarak uzak mesefelere taşıyabiliyorsunuz yani dolaptaki tek değişiklik bakır prensiballerin sökülüp fiber bağlanması oluyor dolaba sinyaliniz ise santraldeki VDSL kartında oluşturuluyor. Ama yeni tip fiber kabinlerde ise sinyaliniz kabinin içindeki VDSL kartında oluşturulur santral burada sadece yönlendirme işini yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    ben de çok yazdım bir cacık çıkmıyor kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.