Şimdi Ara

26 yaşından sonra yazılım uzmanı olunur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Elektrik elektronik mühendisiyim.Otomasyon alanında uzmanlaşıyorum şuan. Son zamanlarda yazılım uzmanı olmak istiyorum fakat yaş baya geçti bu yaştan sonra kendimi yetiştirip bu alanda iş bulup çok yüksek firmalarda çalışabilir miyim? Yoksa hiç maceraya atılma mesleğin güzel mesleğinde ilerle mi diyorsunuz?



  • Ben IT master yapıyorum , sınıftakiler ortalama 25 26 yaş civarında. Eem mezunları da var. Onlar iyi yerlerde çalışıyorlar yazılımla alakalı bence sıkıntı olmaz.
  • Yaşın hiç önemi yok bence örnek veriyim Mimar Sinan mimarlığa 50 yaşından sonra başlamış yaptığı projeleri nasıl ama mükemmel..
  • Yaşın çok değil o yüzden olabilirsin. Ancak 35 üstü birisi olsaydın hiçbir kurum seni alıp yepyeni bir iş için tercih etmezdi. Kendi başına belki bir şeyler yapabilirdin, güzel işler de çıkarabilirdin ancak belli bir yaştan sonra belli bir derinlikte o alanda uzman olmak gerekiyor. Sonradan bunu yapmak oldukça zorlaşıyor. Gençken olduğu gibi yatay bir şekilde daldan dala atlayamıyorsun çünkü yaş geçtiği için artık sabit gelirinin olduğu bir işin ve derinleştiğin bir konu olmak zorunda kalıyor.
  • genelde 23-30 yaşları arası geleceğe yatırım amaçlı ne yaptıysan odur gibi geliyor. Bu yaşlarda kıpır kıpır güçlü kuvvetli olabiliyoruz dolayısıyla yılmadan çalışabiliyoruz. Fakat 3 yıl yazılımla alakalı kendime yetiştirsem 30undan sonra genç ve dinamik olduğumuz zamanlar gibi çalışamayabiliriz. Bu da beni korkutuyor. Ayrıca büyük şirketlerin genç ve çalışkan dinamik arkadaşları daha çok tercih edeceği kanaatindeyim.
  • Nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz? Ne öğreneceksiniz? vs.
  • Biraz sınırları zorla hızlı bir şekilde gelişmeye bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    C# .NET MVC ve sonrasında ilgi alanlarına göre yönelme. HTML JAVA CSS vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LOCOO

    C# .NET MVC ve sonrasında ilgi alanlarına göre yönelme. HTML JAVA CSS vs.

    Neye göre buna karar verdiniz?

    Bende c# öğreniyorum fakat hocamız biraz yavaş anlattığından falan birde pek güzel bişey duyamadığım için dersleri biraz saldım ve sanırım vazgeçeceğim.

    Yaşımız benzer bu arada
  • yüksek lisansta mısın? Elektronik ile yazılım çok ortak noktası olan dallar. o nedenle kendi uzmanlık alanlarındaki yazılım tarafına kayabilirsin. zaten çift daldan anlayanlar iş yerlerinde daha değerli oluyor. ben gerçi 18 yaşından beri kod yazıyorum ama makine müh doktorası yapıyorum şuan. çalıştığım şirkette de yazılım birimindeyim. asıl işim yazılım ama dalım makine. aslında düz bilgisayar mühendislerinden daha değerli oluyor bazı alanlarda çünkü her iki daldan da anlamak işe yarıyor. makine yazılımı örneğin makine nasıl çalışır bilmeden yapılmaz.

    intel ibm gibi şirketler de aslında elektronik üzerine kurulu olmasına rağmen yazılımla çok iç içe çalışmalar yapıyorlar. bence ana dalınla alakalı yazılıma başlayabilirsin. bence yaşın da genç :) yani yapılamaz diye bir durum yok. sadece tamamen geçmişi çöpe atmamanı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.