Şimdi Ara

29 yaşına kadar her sene harçları ödesem kaydım devam eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaşım 23.şubatta 24 olucam aöf iktisat 1. sınıfım 2. senem . 29 yaşına kadar her sene harçları ödesem ama kalsam kaydım devam eder mi?



  • Evet devam eder

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÖF de okuma süresi yok. O sebeple devam eder hatta 29 yaşını doldursan da devam eder. 29 yaşını dolduranca tek sıkıntı askerlik olur ve askerlikte AÖf de okumaya engel değildir.

    Hem askerlik yapan hem aynı anda AÖF de okuyan insanlar var. Asker olmak AÖF de okumayı engelliyor olsaydı AÖF sınava giriş belgesinde Önemli Uyarılar Kısmında yer alan 9. maddede resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz diye bir not düşmezdi.

    Dediğim gibi AÖF de okuma süresi ve yaş sınırı yoktur. Para ödediğin ve kaydını yaptırdığın sürece istediğin kadar AÖf öğrencisi olak kaydın devam eder. AÖF iki şekilde kaydın silinir.

    1. Kendin başvurup silinmesini istersen kaydın silinir
    2. Üst üste 2 sene kayıt yaptırmazsan kaydın silinir

    2. maddede yazdığım kural sanırım kaldırıldı çünkü ben daha önce işletme okuyordum fakat 2 sene kayıt yaptımamıştım gecen sene başka bölüm kazanınca kayıt için gittiğimde bana kaydımın sistemde hala gözüktüğünü ve yeni kazandığım bölüme kayıt olabilmem için işletme kaydının silinmesi için dilekçe doldurmam gerektiği söylendi. Aynı gün hem o dilekçeyi doldurdum hem yeni bölüme kaydımı yaptırdım.




  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.Bazı kimseler askerden mi kaçıyorsun diyor alakası yok gidicem ama şuan önemli işlerim var 29 yaşına kalmam zaten 1 2 seneye giderim ama ben merak ettiğim için sordum.Bi ara başbakan 7 yılda okulu bitiremeyeni atıcaz filan diyordu oda gelmedi galiba yasa?
  • uA_emir07 kullanıcısına yanıt
    http://www.acikogretim.me/acikogretimde-ogrenim-sure-sinirlamasi-var-mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahsilli serseri

    http://www.acikogretim.me/acikogretimde-ogrenim-sure-sinirlamasi-var-mi

    7 yıl sonunda atılıyormuyuz yani?
  • uA_emir07 kullanıcısına yanıt
    Yaziyor ya iste oku.okumayi sevmedigim icin link verdim sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uA_emir07 kullanıcısına yanıt
    Atılmıyorsun. 7 yıl dolunca sadece öğrenci haklarından yararlanamazsın.

    Öğrenci hakları nelerdir dersen kısaca anlatalım.

    1. 7 yıllık süre dolunca Askerlik erteleme işlemini artık okul yapmaz.
    2. Toplu taşıma araçlarında yapılan indirimlerden yararlanamazsın
    3. Sinema ve Tiyatro gibi öğrenci indirimi yapan yerlerin indirimlerinden yararlanamazsın
    4. Kamu hizmeti veren ve öğrenci indirimi yapan diğer kurumların indirimlerinden yararlanamazsın

    Okula kayıt olabilir ve sınavlara girebilirsin. Yani AÖF den atılmazsın.

    Bu yukarıda yazdığım haklardan okulun açıklamasına göre yararlanamazsın fakat 2.3 ve 4 maddelerden uygulamada yararlanmaya devam edebilmek mümkündür çünkü o yerler asla öğrenim sürenle ilgili bilgi sahibi değiller. Öğrenci kimliğine öylesine bakıyorlar yani herhangi bir sisteme girip de kontrol etmedikleri için senin kaç yıldır öğrenci olduğunu bilme şansları yok. Belge üzerinde bu gözükmüyor. Gerçi AÖF dediğine göre 7 yıl dolunca Öğrenci Kimli alınıp yerine sadece sınavlarda geçen sınav kimliği adında bir kimlik verilir deniyor fakat öyle bir işlem filan yapıldığı yok.

    Kısaca askerlik dışında kalan öğrenci haklarının hepsinden aynen faydalanmaya devam ediyorsun. Çünkü işin gerçeği bu haklardan yararlanmanı engellemiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 25 Ocak 2015; 21:00:18 >




  • 4-5 gün önce direk eskişehir aöfyü aradım.Orda konuştuğum kişi lisans için 7 yıl olan azami ögrencilik süresi dolmuş olsa bile kayıt yenilediğiniz sürece maksimum 29 yaşına kadar askerlik tecil işleminin yapıldığını söyledi.

    Aöfnün kendi sitesinde sıkça sorulan sorular bölümündede üniversite şu bilgiyi paylaşmış.Yukarıdaki durumu destekleyen bir bilgi yani.Kaydını yeniletmeyen diye parantez içine almışlar direk.

    1111 sayılı Kanundaki düzenleme ile azami öğrenim süresini aşan 29 yaşın altındaki öğrencilerden “Kaydını Yeniletmeyen” öğrencilere Askerlik Şubelerince “Yoklama Çağrısı” çıkartılmakta olup cezai işlem başlatılmaktadır.

    29 yaşın altında askerlik çağı gelmiş olup güz dönemi veya bahar döneminde kaydını yeniletmeyen öğrencilerin cezai işleme tabi olmamaları ve mezuniyet haklarını kaybetmemeleri için mutlaka Askerlik Şubelerine bizzat başvurmaları gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReCKLeSS17 -- 25 Ocak 2015; 23:35:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.