Şimdi Ara

2K ÇÖZÜNÜRLÜK İÇİN EKRAN KARTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba! Sistem topluyorum. 2k çözünürlükte monitör almayı düşünüyorum kısmetse. Sizden 2k çözünürlükte, yüksek grafik performansı gerektiren oyunlarda ultra ayarlarda tatmin edici fps değerleri verebilecek (50 ve üzeri) bir ekran kartı önerisi bekliyorum. Ekran kartında illaki olacaksa coil whine, ısınma problemi düşük seviyede olsun. Servis süreci sıkıntısız olan ve garanti süresini diğerlerine göre daha uzun tutan bir marka önermenizi rica ediyorum. Bir de toplamak istediğim sistemin kasası pencereli olacağı için rgb ışıklandırma özelliği de olursa sevinirim. Teşekkür ederim.



  • 1070 al geç.
  • Marka, model?
  • bakın bendeki sistem ile 2k da çoğu oyunu high-ultra arası oynamaktayım. 470 2k azcık ayar kısınca 75 fps her oyun. ve 75 hz 2k freesync monitörümle süper akıcı ;)

    full ultra zaten gereksiz oluyor 2k da. onun için 1080p ultra yerine 2k high-ultra arası tercih edilmeli :) 75 hz freesync süper görüntü veriyor.
  • GTX 1070 işini görür.
  • Orta vadede GTX1070 işini görür hocam. Alayım 3-4 sene unutayım diyorsan GTX1080 indirimi kovalamak lazım.

    Marka model olarak bütçeni bilmemekle birlikte aşağıdaki üç karttan birini öneririm;
    - ZOTAC AMP! Extreme
    - EVGA FTW
    - GALAX/KFA2 HOF
  • 1080 altı riskli olur, 1070 şu anda yetiyor gibi görünse bile 2 seneden itibaren son teknoloji oyunlarda yine zorlanmaya başlayacak 2k ve üzerinde. Ha yine süper oynatır ama herşey ultra olmaz işte. Yani 1070 kısa/orta vade yeter 2k'ya, ama kartı alıp uzun süre kullanmak amacınız varsa indirimden 1080 kollayın. Fakat şu anda piyası yanıyor, bu fiyatlara donanım almak bence çılgınlık.
  • Ben pg279q ile 1070 kullanıyorum ultrada ,60-100 arası fps alıyorum,1070 rahat işinizi görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Orta vadede GTX1070 işini görür hocam. Alayım 3-4 sene unutayım diyorsan GTX1080 indirimi kovalamak lazım.

    Marka model olarak bütçeni bilmemekle birlikte aşağıdaki üç karttan birini öneririm;
    - ZOTAC AMP! Extreme
    - EVGA FTW
    - GALAX/KFA2 HOF

    Hocam evganın vrm modüllerinde ısınma sorunu olduğu söyleniyor. Hatta firma da bu sorunu kabullenmiş ve ücretsiz olarak termal pad yollama kararı almış. Ürüne zarar vermeden uygulandığında garanti dışı kalmıyormuş. O yüzden sc ve ftw serisini eledim. Ftw 2 serisinde böyle bir problem olmadığı söyleniyor.
  • Bu sistemin geri kalan bileşenleri yok mudur? Nedir, ne değildir bir yazsanız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Bu sistemin geri kalan bileşenleri yok mudur? Nedir, ne değildir bir yazsanız.

    Eğer HB kampanyası gibi bir kampanya olur da fiyatlar düşerse tek gtx 1070 yerine çift rx 480 de kullanabilirim. Aynı fiyata gelmiş olur. Şu an için ilk ekran kartı kovalıyorum. Yorumlar, performans testleri sonucunda ryzen 5 1600 veya 1600x de alabilrim. Aslında i7 7700k düşünüyordum ama anlık ısı artış problemi yüzünden soğudum diyebilirim.
  • uzun süre arkama dönüp bakmayım diyosanız 1080 alın geçin ..
    bütçe sorunsa 1070 alın oda sizi baya götürecektir.. bütcenize baglı herşey..
  • Çift Rx 480 yerine tek Gtx 1080 çok daha mantıklı bir seçenek olur. Sonuçta aynı fiyata denk geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX1080 altında bir kart alırsanız, hayal kırıklığına uğrarsınız.
    İstediğiniz tatmin edici performansı diğer kartlar sağlamayacaktır.
  • adachild A kullanıcısına yanıt
    Sadece VRM değil hem VRM hem de VRAM ile ısı dağıtıcı blok arasında temas problemi vardı (iki defa PAD seti gönderdiler). Lakin bu hatanın görülme sıklığı düşük seviyede. Günümüzde hata yaptım deyip öne çıkanı linç etme çok popüler o yüzden biraz abartıldı. Ama bu hata olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Belirli zamandan sonra üretilen kartlarda bu problem de giderildi yani artık sorun var demek çok doğru olmaz. Ayrıca bahsedilen düzeltmeyi yapmak 3-4 dakikalık bir olay. Yine de ben de bugün alacak olsam ACX 3.0 yerine ICX 1.0 olan FTW2 alırdım. EVGA global garanti olarak bu firmaların arasında en olumlu geribildirim verilen firma.

    GTX1080 aşağısı üzer diyen arkadaşlara çok katılmıyorum. Dediğim gibi 4 sene için yetersiz ama üzmez. GTX1070 FTW kartımı stabil olarak 2164MHz/9500Mhz kullanabiliyorum ve bu durumda kart 65°C'yi geçmiyor stres testlerinde dahi. %100 fan ile 60°C'nin altında kalıyor. Bu overclock performansı ile de (ki bu seviyeye bahsettiğim üç kart da gelebiliyor) stok GTX1080 ile aradaki fark %1-%2 civarında kalıyor. Yine de 2000TL civarında GTX1080 yakalarsanız yapıştırın direkt. GTX1080FTW3 benim bugün alacak olsam kovalayacağım kart olurdu.

    Ek olarak her oyun adam akıllı destek getirene kadar SLI veya CF olayından uzak durun. Fiyat performans oranı olarak hala başarısızlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 8 Nisan 2017; 16:52:19 >




  • 1080 almalisiniz. 1070 ile ultrada 60 in altina inecektir. Ultra şart degil bi iki ayar kisarim diyorsaniz size kalmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Nisan 2017; 17:25:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1070 birçok oyunda 1080p de 60 altına ara ara inmeye başladı bile.Butçe uygunsa 1080ti alınmalı 2 sene ayar kısmazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Evga'nın sitesinde yanlış hatırlamıyorsam 1 Kasım'dan sonra üretilen ürünlerde bu hatanın giderildiği yazıyordu. Seri no ile kontrol edilebiliyor sanırım. Ayrıca site üzerinden Evga'ya şöyle bir mesaj attım:

    Hi! I''m from Turkey. I bought Evga Gtx 1070 8g SC from amazon.de on 6th April 2017. After i bought it i heard a problem about vrm heating and you have accepted this fault. Do I still have problems with this product? Shuld i return it to Amazon? Thanks...

    Çok geçmeden hemen cevap geldi:

    Hello,

    Products purchased recently should already have the thermal pads and VBIOS update installed. There were a small percent of users who experienced component failure, which while rare is something that can happen with any electronic device. Please let us know if we can assist you in the future.

    Regards,
    EVGA

    Son zamanlarda satılan ürünlerin termal pad ve vbios güncellemesine sahip olduğundan, küçük bir kullanıcı yüzdesinin yaşadığı bu hatanın her elektronik cihazda yaşanması muhtemel olduğundan bahsetmiş.

    Şimdi ben ayın 3'ünde sipariş verdim pazartesi Amazon'un dediği gibi teslim almadan iadesini yapmayı düşünüyordum. İkilemdeyim. Muhtemelen sıkıntı giderilmiş seridir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    1080 altı riskli olur, 1070 şu anda yetiyor gibi görünse bile 2 seneden itibaren son teknoloji oyunlarda yine zorlanmaya başlayacak 2k ve üzerinde. Ha yine süper oynatır ama herşey ultra olmaz işte. Yani 1070 kısa/orta vade yeter 2k'ya, ama kartı alıp uzun süre kullanmak amacınız varsa indirimden 1080 kollayın. Fakat şu anda piyası yanıyor, bu fiyatlara donanım almak bence çılgınlık.

    +1

    süpersin üstad

    ya işi biliyorsun yada sistemin de gtx1080 var

    dediğin gibi

    2k da işler aynen dediğin gibi
  • coil whine sıkıntı çoğunlukla oluyor iki şekilde az veya çok olan şekilde oda şansa kalıyor

    diğer durumda

    ısınma problemi düşük seviyede olsun.

    demişsiniz

    o zamanda sıvı soğutmalı model almanız gerek hemde coil whine sorunu olmaz

    gtx1080 full hd yatarken uykuya geçerken sıcaklıklar fazla değil yani kısaca full hd kart ısınmıyorken

    aynı karttı çözünürlük 2k ya olunca herşeyi son ayarda 4 veya 5 saat oyun oynayınca kartın ısısı ne oluyor birden hani o full hd 50 60 dereceyi geçmiyor denen kart bak 2k da kaç derece oluyor

    bide benim ekran kartında iki adet fan var sıvı soğutmalı model


    Servis süreci sıkıntısız olan ve garanti süresini diğerlerine göre daha uzun tutan bir marka önermenizi rica ediyorum.


    servis olayı ülkemde sıkıntılı ama sıvı soğutamlı modeller daha uzun ömürlü olabilir ama sen istediğinde

    rgb ışıklandırma özelliği

    diyorsun

    bilemiyorum




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.