Şimdi Ara

2tb taşınabilir ssd tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın forum dostları,
    2tb kapasitede harici ssd ihtiyacım var. Güvenli depolama için kullanacağım. Oyun vs. İçin değil. Okuma yazma hızı 500mb/sn üzerinde olması kafi. Fakat En az 10 sene kullanım ömrü istiyorum. Aklımda Samsung t7 shield var. Fakat diğer önerilere de açığım. Bir kaç marka daha baktım fakat fiyatlar hep birbirine yakın. Bu işte en iyi samsung mu? Her yerde samsung karşıma çıktı. Siz ne önerirsiniz?



  • Bügü B kullanıcısına yanıt
    Yok mudur anlayan?
  • Arkadaşlar, araştırma ve tavsiyeler sonucu T7 shield aldım. İlk izlenimlerimi anlatmak isterim. Cihazın teorik aktarım değeri saniyede 1gb. Fakat bu USB 3.2 gen2 ile mümkün olduğu söyleniyor. Benim workstation sistemimde usb3.1 var. Crystaldiskmark , as ssd gibi test sonuçlarında maksimum 460mb/sn hız gördüm. 350gb kadar karışık dosyalarımı (ki içinde hiç 2k,4k,8k film video vs bulunmuyor) aktardığımda 70mb/sn hızlarla, fastcopy üzerinden değerler aldım. Gerçekten hayal kırıklığı oldu benim için. 50-60 gb ayrı dosya attığımda, ara ara maksimum 260mb/sn hız yakalayabildim. Daha da önemlisi 10-15 dakika aktarımdan sonra, sıcaklık 55 dereceleri gördü. Odamın sıcaklığı 24 derece. Zararı olmasın diye soğutucu üzerine koyup ısınmasını önleyebildim. Lansmanında yer aldığı gibi dış ortamda ve ya güneş gören bir yerde falan olsa, neler olur tahmin edemiyorum. Alacaklar varsa aklında bulunsun. Çok yüksek paralar verip, bu sonuçlar ile karşılaşmak kötü bir tecrübe oldu. Umarım alacaklar için faydalı bir bilgi olmuştur. Sorusu olanlar için yardımcı olurum, yazmanız yeterli.




  • Bügü B kullanıcısına yanıt

    merhaba, ben de bu cihazı düşünüyorum ama benim için hızdan çok kullanım ömrü ve güvenirliği önemli yani veriler kaybolmamalı. SSD yerine normal 2.5 HDD mi almalı sizce?

  • BuZZLuCK kullanıcısına yanıt
    Bende aynı nedenden, ömür ve güvenlik nedeniyle aldım. Umarım bu yönde sıkıntı yaşamam. Ama HDD lere güven olmuyor. 2tb WD hdd den veri aktarımı yaparken, fiziksel bad sector oluştu ve bazı önemli verilerim gitti. Herşey(sıcaklık kontrolüm altındaydı, herhangi bir darbe yemedi, elektrik kesintisi yaşanmadı vs.) de normaldi. Fiİksel olduğu için geri de getiremiyorum. Düzenli takip ederdim. Yaşanmadan önce sağlık ve performans %100 “excellent” dı. Kötü bi deneyimdi. O yüzden SSD ye geçtim. Sana tavsiyem, NVME M2 SSD yi, güzel bir kutu alıp taşınabilir yapman. Daha performanslı ve güvenli olduğunu söylediler. Ben aldıktan sonra tavsiye ettiler ama siparişi iptal etmek istemedim. Kullanıyorum.
  • Bügü B kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, ona da bakayım ama zor gibi geldi öyle yapmak

  • Bende yıllar içinde biriken fotoğraf video anılar dosyalar gibi şeyleri saklamak için makul hızlarda ama yüksek güvenlikli bir şey arıyorum. Çok fazla SSD tecrübem olamadı çünkü 3 tane dahili SSD ansızın bozuldu bunlar farklı zamanlarda ama çok kısa kullanım sonucu oldu o yüzden SSD den korkuyorum ama yine de önerilerinizi almak isterim.

    Saygılar

  • Aslında teknoloji şans işi. Ama yinede tabiki güvenli ve bilindik markalar almakta fayda olduğunu düşünüyorum. SSD ler uzun süre kullanılmadığında içindeki veriler kayboluyor deniliyor. Oyüzden arada pc ye bağlamakta fayda vardır. 14 yıldır sandisk ssd işletim sistemi yüklü olarak kullanıyorum .





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.