Şimdi Ara

30k Bütçe İçin Başlangıç Mining Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, 10 küsür senelik yazılımcı olarak uzun süredir kendi yaptığım işleri bırakıp web3 teknolojilerine odaklanmış durumdayım. Bunun gelecek olduğunu kabullenmekte geç bile kaldım. Token, NFT işlerinden sonra bir de miningde ufak bir tarlam olsun diye düşünerek amatör bir giriş yapmak istiyorum.


    Gel gelelim yazılımdan ne kadar anlıyorsam donanımdan da bir o kadar anlamıyorum, o yüzden siz tecrübelilerin yönlendirmesine ihtiyacım var.


    Şimdi benim kripto paralardan kazandığım kenarda duran yaklaşık 20 bin gibi bir param var, bir de bu ay içerisinde şirketimden alacağım yıllık performans primleri var. Oradan da 10 bin tl ekleyeceğim üzerine. Yani toplamda 30k gibi bir bütçe ile amatör bir başlangıç yapacağım ama alacağım parçaların ileriye dönük genişletilebilir olması gerekiyor. Sorularıma geçecek olursam:


    1) Ben bu bütçeyi yaklaşık 20k ekran kartı 10k diğer parçalar şeklinde böleceğim. 10k'ya 12 slotlu anakart, i3 işlemci, 120gb ssd, 12 karta kadar destekleyebilecek power supply alabilirim diye düşünüyorum. Belki 1-2k geçer, böylece 1-2 ekran kartı ile başlasam bile mining eğer kar ettirirse diğer slotları da doldururum diye düşünüyorum bu yöntem doğru mudur?


    2) Ekran kartına ayırdığım bütçede ise ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Örnek veriyorum Gainward GTX1660 diye bir kart var 7k'ya satılıyor, elimdeki bütçeyle bundan 3 tane alabilirim. Ama Gigabyte RTX3060 Ti var sağlam bir kart gibi gözüküyor bundan 15k'ya bir tane alabilirim. Düşük fiyata 12 slotu doldurup para kazandıkça kartları büyütmek mi daha doğru yoksa pahalı kartları almak mı, bunun performansı ölçütü nedir?


    3) 12 ekran kartına güç verecek bir power supply alacağım diyorum ama 1-2 ekran kartı çalıştırırsam güç ona göre mi harcanır yoksa maximum gücü kullanmaya devam mı eder? Elektrik tasarrufu açısından power supplyi zamanla büyütmek daha mı doğrudur?


    4) İzlediğim videolarda ve yaptığım araştırmalarda bir tarafta RX580 furyası var, bir tarafta 3070'ler havada uçuşuyor. Bu amd ve nvidia farkı nedir?


    6) Yine videolardan izlediğim kadarıyla Binance pool, unminable, hiveos, trex miner kombinasyonu ile kazım yapılıyor. Bunun en düşük komisyonsuz yolu bu mudur yoksa referans mı kasıyorlar?


    7) Ben ETH için alıyorum ama setupımı Matic yani Polygon ağında da denemek istiyorum, bunun için tek yapacağım şey konfigürasyon değiştirmek mi olacak?


    8) Ses yalıtımı çok kötü bir apartmanda yaşıyorum ve komşular bu konuda biraz hassaslar. Alt ve üst komşuyu rahatsız edecek seviyede bir ses oluyor mu acaba bu setuplarda?


    9) Oturduğum binada iskan olmadığı için tüm binaya hala sanayi elektriği faturası kesiliyor, bu da zannediyorum normal bir eve göre %25 daha yüksek fatura anlamına geliyor. Bu kara ne ölçüde zarar verir?


    Sabırla tüm sorularımı okuyup yanıtlamaya çalışan varsa şimdiden teşekkür ederim, onun haricinde başlangıç seviyesinde paylaşacağınız tüm makale ve video kaynaklarına talibim. Mart ayı içerisinde kararımı verip Nisan ayında bilgisayarın kontağını çalıştırmak istiyorum.








  • bu zamana kadar girmediysen 3 ay daha girme. zorluklar çok arttı, haziranda merge gelirse eth'daki kapasiteyi altcoinler kaldırmaz. 30k az para değil. 6. ayın sonunda tekrar değerlendirilebilir.

  • 30K ya yazik edersin. Sana kac yilda geri gelecegi belli degil. Arkadasin söyledigi gibi zorlukta ath üzerine ath gelmis. Anlik biraz yüksekmis görünsede düsen trend icerisinde getiriler düsmeye devam ediyor. NFT, token derken mining bu isin ameleligi, ne gerek var. Mininge girmek icin daha kötü bir zaman bilmiyorum. 6.ay muhabbeti coinlerde ki yükselis beklentisi... Yani suan ikinci dibi görüp yükselen trende girmesini bekliyorlar. Dib ne kadar düsük olursa, o kadar saglikli yukari cikar falan fiso fismekan. Hicbir garantisi yok, her an manipüle edilen, sahipleri tarafindan dügmeye basilarak yukari ve asagi yönde hareket eden, sürekli bir marketmakerlarin muhabbetinin döndügü, seytan oyuncagi bir yapi. siz oturun evinizde, cikmayin disari, biz size bir gözlük, bir eldiven, belki elbise ;) , verecegiz ve siz sanal dünyanin özgürlügünü ve keyfini cikaracaksiniz. Bitti mi? Hayir sonra bunlari BOT lara bagliycaz, zaten disarda virüs var, ölüm tehlikesi yüksek, evden baglanin botlariniza, calisin, alisveris yapin, daha güvenli... Web3 bir harika :) gecenlerde decentralland da bir üniversitenin seminerindeydim, baya bilgilendirici oldu.

    Mininge geri dönecek olursak 3 adet gtx 1660ti günlük 3,5dolar civari getirisi olur. Aylik 105dolar yapar. 1500 lira aylik yapar. Elektirik faturasini ayrica hesaplayip getiriden cikarip net kazanci hesaplayabilirsin. 30k verdin ne zaman geri gelecek?

    https://minerstat.com/mining-calculator
    Bu siteden hesaplayabilirsin.

    Bahsettigimiz ath lar icin;
    https://www.binance.com/en/news/top/6864759
    https://beincrypto.com/ethereum-mining-hash-rate-reaches-new-ath/

    Diger yandan rtx serileri LHR ile geliyor biliyorsun. Mantikli olan rtx 3090 nin fiyati malum... Tercih senin, google fazlasiyla yeterli... Programla bilen biri ingilizce arastirma yapabilir. Yinede yapmak istiyorum dersen, senbilirsin.

    Komisyon genelde oluyor ama cok degil 4 saatlik ödeme basina bir kac cent falan, internetten bununla ilgili bilgi bulabilirsin... Ses konusu cok sorun olacagini sanmiyorum ama kullanilan kartin sogutma kalitesine göre degisir ama diger katlara kadar yayilsin sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 4 Mart 2022; 2:45:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://forum.donanimhaber.com/dh-mining-ana-konu-crypto-btc-eth-all-coins--127266319


    Gördüğüm kadarıyla sizin sorunuza ilgili konu içerisinde birçok açıdan cevap verilmiş durumda ve aklınızda belli başlı noktalar da oturmuş durumdadır.  


    Zaten birebir işin içerisinde olanlardan en net yerine göre en objektif yorumları alabilirdiniz ve aldınız da diye düşünüyorum. Yoksa dışarıdan bakan gözlerden (her kafadan bi' ses şeklinde) birçok farklı cevap almanız mümkündür.





  • Sonuç olarak girmekten vaz mı geçtiniz? Bu devirde girilmez mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.