Şimdi Ara

30m lik hdmi kabloyu kaldiracak projektor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • degerli arkadaslar,

    Universitede ders verilen salonlarda perde, projektor ve bilgisayar arasindaki uzakliktan dolayi yaklasik 30m uzunlukta hdmi kablo kullanmak durumunda kaliyoruz.

    fakat cozunurluk daha yuksek olarak alinabilecekken 800x600 olarak gorunuyor projeksiyon cihazinda.

    Sormak istedigim soru su ; 30m uzunluktaki hdmi kabloyu herhangi bir eksilme,azalma kayip olmadan ne tur bir projektorle kullanabilirim ?

    HDMI kabloda sinyal guclendirme imkani var mi evetse ,30m lik tek parca kabloda sinyal guclendirme cihazini nerye konumladirmak lazim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardtracker -- 18 Mayıs 2015; 19:09:34 >



  • Olayın projeksiyonla alakası yok. Arada güçlendirici olmadan 30 m'lik hiçbir hdmi kablo sinyali düzgün taşıyamaz. Eğer projeksiyonunuz destekliyor ve 30m'ye
    gerçek 1080p sinyal iletmek istiyorsanız size tavsiyem sinyali ethernet üzerinden projeksiyon yakınına taşıyıp oradan kısa bir hdmi kablo ile bağlantı yapmanız.

    Şu şekilde bir cihaz gerekiyor;

    http://www.startech.com/AV/Extenders/HDMI/HDMI-over-Cat5-Cat6-Extender~ST121SHD30

    Burda muadili var mı bilmiyorum açıkcası.
  • cevap ve bilgi icin tesekkurler.
    anladigim kadariyla su bu sistemde bilgisayardanki hdmi cikisina kisa bir hdmi kablo takiyoruz daha sonra kablonun diger ucunu bu cihazin hdmi giris tarafina takiyoruz.

    daha sonra ethernet cikisina CAT6 kablomuzu takiyoruz,istedigimiz mesafeye kadar uzatiyoruz daha sonra bitisinde diger cihazin ethernetine giris yapip hdmi dan kisa bir kablo ile projektore giris yapiyoruz.

    bu cihazi kullanmak icin elektrik gerekiyor mu acaba ayrica.
  • Hocam 30 metre hdmi risklidir evet ama her kablo sıkıntı çıkarmaz.. Bazı HDMİ kablolar o sinyali taşıyamaz, bazı cihazlarda kablo seçebilir.Marka model sınırlaması veya kablo markası ile sınırlama yapamayız kolay kolay. Geri iade edebilecek şekilde 30 Metre farklı marka kablo alıp denerseniz işiniz görülebilir bu şekilde.. Ayrıca Extender'lar her mesafe için farklıdır. 50m- 100m - 200 m gibi farklı farklı cihazlar vardır ve mesafe arttıkca maliyetide artar. Evet entender enerji ile çalışır.Bazıları iki taraflı besleme ister bazıları tek taraftan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.