Şimdi Ara

3600 Mhz Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Anakartım msi z490 tomahawk modelidir ve öncesinde ddr4 xpg spectrix ramler ile 4000 mhz olarak kullanıyordum. İşlemci 11600k dır.

    Geçen gün pc yi söktüm anakart işlemcimi değiştirdim ve o arada anakarttan işlemciyi sökerken pin yamulmuş sanıyorum. Yamulan pini görüntüsünü ekte bırakıyorum.

    PC a1 ve b1 ram slotlarında ram olduğunda açılmıyordu ve Bu noktada pini yamuk olduğunu fark edip pini düzelttik. Şuan sorunsuz bir şekilde tüm slotlar çalışıyor.

    Ancak anakart işlemci ve ram aynı olmasına rağmen 3600 mhz 4000 mhz oc ayarlarında hep mavi ekran almaya başladım. G skill 3600 mhz ram de taktım ve onda da 3600 yaptığımda mavi ekran alıyor veya oyuna girer girmez crash yiyorum.

    Konuyla ilgili sizce sorun pinlerde midir? Bir kaç bilen arkadaşa sordum ama pinden olsa zaten pc hiç açılmaz dediler.

    PC nin tüm bileşenleri aynı ama eskisi gibi oc olarak kullanamıyorum sadece 2666 mhz de sorunsuz kullanabiliyorum.

    Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler


    Donanım
    Anakart:z490 tomahawk
    RAM: 2 farklı ram denedim biri 16x2 3600 mhz gskill diğeri ise xpg 4133 mhz 8x2
    İşlemci:11600k

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Pinden olsa hiç açılmazdı diye bir olay yok.Ryzen işlemcilerin eksik pinle çalıştığını sonrasında mavi ekran yediğini görmüştüm.Tavsiyem işlemci soğutucusunu az bir miktar gevşetin sonra tek ram ile xmp yi açarak 3600 ü deneyin tek ramde 3600 de sorun yaratmıyorsa sonra ikincisini takıp devam edin

  • Açıkçası anakart pin haritasından kontrol ettiğimde A1'i etkileyen pinin yamulduğu gözüküyor A2 ye etkisi olmaması gerekiyor aslında. Soğutucuyu gevşetme sebebi pine baskı yapmaması için mi?

  • Islemci pin yamulmasi ram stabilitesine sorun acabilir ve bunu fark etmeyebilirsiniz bile, benim senelerce bu sekilde kullandigim bir X58 sistemim vardi 6 tane ram slotu vardi hepsini kullanmadigimdan farkina varmamistim bir gun hepsini kullanmak isteyince fark ettim. Denemedigim yol kalmamisti en son olarak islemciyi soktugumda islemci pinlerinin bir kac tanesinin yamuk oldugunu fark etmistim, duzeltince calismaya baslamisti  

  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    Evet evet yamuk pin sebebiyle 2 slot çalışmıyordu ve anakart üzerindeki yamulan pini düzelttim şuan tüm slotlarım çalışıyor tek sıkıntı 3600 mhz de mavi ekran alıyorum eskiden 4000 mhz çalışan sistemin artık çalışmamasının nedenini araştırıyorum. Belki bios update sebebiyle oldu bilmiyorum sadece kesin olarak pinden olup olmadığını netleştirelim çalışıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.