Şimdi Ara

3G ve ADSL hatlarını birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle bu sorumu sormadan önce biraz açıklama yapmam gerekiyor.

    Şirket içinde 2 tane internet bağlantımız var birisi ttnetten sağlanan statik IP'lı internet ağımız. Aynı zamanda uzak bir serverla da VPN ağı var arasında. 2. hattımız ise türkcellin bize özel bir APN ile sağladığı 3G hattı bu hatta da APN sayesinde uzak cihazlarımızın (modem, PC, ethernet tabanlı elektronik cihazlar) local iplerinden erişim sağlayabiliyoruz. 3G hattımızın WAN ipleri 11.200.XX.XX şeklinde local ipler ise yine 11.XX.XX.XX şeklinde Ağ içerisinde tüm modemler aynı APN'e dahil bu sayede aynı ağ içerisindeki tüm cihazlardan birbirine erişim var.

    Şirkette ADSL modem olarak Draytek Vigor 2760N, 3G için de Teltonika RUT500 modem router kullanıyoruz.

    Soruma gelince şirket içerisinde aynı ağa dahil olarak normal web surfing, email gibi işlemlerde ADSL WAN IP'si üzerinden, 11.XX.XX.XX li ip taleplerim olunca 3G üzerinden internete çıkmak mümkün müdür? Şu anda her iki işlem için ya ağ kablosu değiştirmek ya da kablosuz ağı değiştirmek gerekiyor. Hem de 3G ye bağlı unutulan bilgisayarlar download işlemlerini de 3G'den yaptıkları için türkcellin faturası çok kabarıyor.

    Aynı sorun benim evde de var yani aynı film oyuncular farklı :) Benim 3G modemim Huawei E177, internet servis sağlayıcım ise uydunet. Şu anda Asus RT-AC68 routera kafayı takmış durumdayım daha satın almadım bu routerın üzerindeki USB bağlantısından Huawei E176'ya desteği var uydunet ise zaten WAN portu üzerinden girecek. Fakat araştırdığım kadarı ile ikisi aynı anda aktif olmuyormuş ancak WAN kesilirse 3G devreye giriyormuş ya da önceliği 3Gye vererek 3G kesilince WAN üzerinden internete çıkıyormuş. Fakat şöyle düşünüyorum önceliği WAN'a verdiğimde 11.XX.XX.XX li taleplerim cevapsız kalacağı için 3G devreye girer mi bilmiyorum. Ya da routerın ayarlarında 11.XX.XX.XX li bir talep gelirse 3G'yi kullan diye bir ayar varmıdır?

    Şimdi hem şirket için hem ev için, bu sorunu çözmek adına hangi cihazları, hangi yazılımları, hangi ayarları kullanmalıyım. Yada kısaca ne yapmalıyım :)







  • arkadaşlar bu konu benim için çok önemli ufak bir fikir bile işimi çözebilir yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.
  • erdemefe E kullanıcısına yanıt
    Draytek Vigor 2760N cihazınız çift internet bağlantısını destekliyor. NAT yaparak isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • erdemefe E kullanıcısına yanıt
    Bir adet genişband router ve 3g Router kullanarak hem ADSL hemde 3g hattını birleştirebilirsiniz. Sisteminizde VPN bağlantısını kullanımı için ve 3g cihazları için belirtilen modeller aşağıdaki gibidir sistem ile ilgili olarak kısa bilgi aktarılacaktır.

    TL-ER6120 VPN Destekli Genişband Router
    TL-MR3020 3G ROUTER
    TL-MR3040 3G ROUTER
    TL-MR3420 3G ROUTER
    TL-MR3220 3G ROUTER

    TL-ER6120 - 4 Adet ADSL sisteminizi toplamanızı sağlamaktadır. 3 ADSL bağlantısını topladığınızda Adette 3G Hattını birleştirdiğinizde ADSL hatlarda oluşabilecek kesintilerde 3G devreye girerek internet hizmetini sunmaya devam edecektir.

    Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • teşekkür ederim işyeri için uygun bir sistem fakat ev kullanımı için çok maliyetli daha uygun seçenekler araştırmam lazım.
  • Arkadaşlar 3g modem ve ADSL hattını birleştirmek diye bir şey söz konusu olamaz dikkatinizi çekerim fiziksel olarak ağdan tek bir banttan çıkabilrisiniz. OSI katmanlarına aykırı böyle bir şey söz konusu olamaz şu olur firewalldan şu şu ip adresleri bunu kullansın şu şu ip adresleri bundan çıksın diyebilirsiniz...
  • konuya biraz uzak kaldığım için ifadem yanlış olmuş kusurabakmayın. Aslında anlatmak istediğim tam olarak söylediğiniz şey fakat bu nasıl yapılır bilmiyorum o zaman tüm modem ya da routerlarda bu işlem firewall bölümünden yapılabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.