Şimdi Ara

40-45 bin TL için tercihiniz ne olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan kullandığım aracımı 2011 yılında aldım. Bu süre zarfında evlilik, vs sebebiyle daha bagajı büyük bi araç almak gereği doğdu.. Aracım 2001LPG li Ford Focus GHİA HB. Yakıt olsun bakım olsun konfor olsun beni üzmeyen bi araç..

    Almayı düşündüğüm araçta istediğim özellikler şunlar;
    -Yakıt konusunda şehiriçi max 25-27 kuruş civarı bi tüketim.
    -Geniş bagaj ve arka koltuk diz mesafesi.
    -Düşük bakım ve yedek parça maliyeti.
    -100k km altı

    Aklıma yatan araçlar;
    -110 bg 6 ileri manuel 1.5 dizel Fluance (exp paket)
    -99 bg 6 ileri manuel 1.33 benzin/lpg li (life paket)
    -109 bg 5 ileri manuel 1.5 benzin/lpg li (invite)

    baktığım araçlar bunlar.. ama henüz herhangibirinde karar kılmadım.. Bu araçların kullanıcısı olan arkadaşlar var ise beklentilerim dahilinde yorumlarınızı ve varsa başka araç önerilerinizi bekliyorum.
    Not: Pejo ve Wv markalarına karşı soğuk olmam sebebiyle o markalar değerlendirme dışıdır..







  • 2010 lpgli focus titanium
  • Arkadaşlar, yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2011-mitsubisi-lancer-1.6-inform-117-hp-beyaz-boyasiz-263532446/detay/

    çok oturaklı ve fiyatının üstünde performans gösteren bir alet , ve çok az yakıtı var .
  • Sadece fikri vermek açısından civic de bulunabilir hocam o fiyata sanırım lpg olunca yakıt istediğiniz seviyede olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focusunu verip fluence almayı düşünüyorsan bindiğin arabayı kullanmaya devam et satma.

    bende 3 kişilik aileyim e46 3.16i 2005 model kullanıyorum ortalama tüketimim 9-11 litre lpg 116 hp 150 nm tork gayet başarılı bir araç sessiz konforlu geniş epey büyük bagaj hacmi yedek parça epey uygun araçta donanım olarak isteyebileceklerinin fazlası mevcut malum ikinci el olunca 5-6 binde ek kenara koyup sil baştan bakım yaptırabilir ve uzun yıllar kullanabilirsiniz. ya kullandığınız aracı satmayıp devam edin yada bir e46 ya binip sürün sonra +2010 fluenceye binin fikrinizi burada paylaşın ?
  • Aile arabası olarak o paralara dizel corolla bakardım.Gayet büyük yakıtı az konforlu bakımları biraz pahalı çıkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Allochthonous

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2011-mitsubisi-lancer-1.6-inform-117-hp-beyaz-boyasiz-263532446/detay/

    çok oturaklı ve fiyatının üstünde performans gösteren bir alet , ve çok az yakıtı var .

    invite paketler, araştıırdığım araçlardan bitanesi.. teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tu1907

    Sadece fikri vermek açısından civic de bulunabilir hocam o fiyata sanırım lpg olunca yakıt istediğiniz seviyede olur

    honda sahibi arkadaşlarım lpg ile 30 kuruş civarında yaktıklarını söyledikleri ve içi bana çok dar geliyo, o sebeple honda düşünmüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

    focusunu verip fluence almayı düşünüyorsan bindiğin arabayı kullanmaya devam et satma.

    bende 3 kişilik aileyim e46 3.16i 2005 model kullanıyorum ortalama tüketimim 9-11 litre lpg 116 hp 150 nm tork gayet başarılı bir araç sessiz konforlu geniş epey büyük bagaj hacmi yedek parça epey uygun araçta donanım olarak isteyebileceklerinin fazlası mevcut malum ikinci el olunca 5-6 binde ek kenara koyup sil baştan bakım yaptırabilir ve uzun yıllar kullanabilirsiniz. ya kullandığınız aracı satmayıp devam edin yada bir e46 ya binip sürün sonra +2010 fluenceye binin fikrinizi burada paylaşın ?

    Hiç aklımda olmayan bi araçtı.. Önerin için teşekkürler.. Açıkçası konfor olarak Ford kalitesini yakalayamacığımın farkındayım. Ama dediğim gibi bagaj ve iç hacmi bazen sıkıntı yarattığı için değiştirme fikri hasıl oldu..
    Bmw çok sevdiğim bi marka ancak önyargılarım mevcut.. Marka ile ilgili biraz daha bilgi verirsen sevinirim..
    -Yedek parça ve bakım konusunda reel fiyat paylaşırmısın..
    -Lpg uyumu ve sonrasındaki performası nedir?
    -Önerinizden sonra kabaca fiyatlara baktım ama skala çok geniş.. Örnek olarak 2006 model 3,16i 100k-150k kilometredeki bi aracın piyasası nekadardır tahminen?

    Tekrardan teşekkür ederim..




  • Araç büyüklüğünü sıkıntı etmesen 1.3 j kasa astralar diyeceğim ama elindeki araba da belli,bence aracın güzel hocam hiç çıkartma elinden.Sonra başın ağrır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skuti61

    Aile arabası olarak o paralara dizel corolla bakardım.Gayet büyük yakıtı az konforlu bakımları biraz pahalı çıkabilir.

    Temiz 100k kilometre altı corollolar baya pahalı malesef..
    Teşekkürler..
  • hocam skalanın geniş olması donanım farkından kaynaklanıyor bir sunroof 370 euro bi-xenon 1750 euro bunun gibi örnekleriz vede temizse eğer iyi fiyat isterler genelde bu tür araç sahipleri ha bire alıp satmazlar en iyisini almıştır biner keyfi satıcı genelde denk gelir. lpg uyumu atmosferik motorlarda yüzde yüz en verimlisi prins lpg kiti benzindemi lpgmi ayırt edemezsiniz. kitin maliyeti 3600 tl. bagaj hacmi oldukça geniş iç mekan deseniz oda öyle sürücü veya yolcu gibi ayırım yapmadan her koltuğa donanımı koymuşlar. bmw motorları hatta şöyle diyeyim atmosferik motorların ömrü piyasadaki motorların içinde en uzun ömürlü olanlarıdır 100-150k kilometre başlangıçtır. ama bir konuyu atlamamk gerekiyor tem,iz kullanılmış olması gerekir mesela sigorta kayıtlarından sigortacınızdan kaç kez el değiştirmiş geçmişine bakmanız en mantıklısıdır. 1-2 kez el değiiştirmişlşer genelde tercih edilmeli ve en önemlisi sabır işi düzgününü bulmak için epey aramak gerekiyor mesela ben alırken 2.5 ay sonra bulabildim. bugün hangi araç olursa olsun yetkili servisine tamirat için gittiğinizde maliyetler epey yüksek olur bmw özel servisleri var epey uygun fiyatları orjinal parçayı servis dışında çok kolay bulabiliyorsunuz eski araç olunca parça sıkıntısı pek yaşanmıyor. hatta seçenekleride çok ister uygun fiyatlı ister yan sanayi ister orjinal. birkaç örnek vereyim mesela triger komple değişim 900 tl 150k km gidiyor ömrü en az. alt takım komple yaptırmak 600 tl. ön cam işçilik hariç 398 euro megane 3 ön cam+işçilik 1050 tl :D belki diğer araçlara göre yüzde 30-40 fazla parça fiyatı veriyorsunuz ama aldığınız parçanın kullanım ömrü 2-3 kat en az. uzun vadede düşünülecek bir araçtır bu tarz arabalar. eğer bu yıl seneye satayım derseniz o işten bişey anlamazsınız. gerçi alınca bakımlarını yaptırınca satasıda gelmiyor insanın o direksiyona oturunca benim ne demek istediğimi insan ancak o zaman anlar ne kadar anlatsamda kelimeler yetmez. merak ettiğiniz ne varsa sorun. tavsiye olarak e46 veya makyajlı e90 bakmanız yani 2002-2005 arası ve 2009-2012 arası. son olarak bmw öyle motor yapmışki tam 2002 den 2012 yılına kadar turboya geçene kadar aynı motoru kullandı. 1600 cc nin arka tekere ilettiği güç 116 hp krankta +130 hp daha iyisini toyota yaptı 2013 yılından sonra.




  • kkartaln kullanıcısına yanıt
    hocam skalanın geniş olması donanım farkından kaynaklanıyor bir sunroof 370 euro bi-xenon 1750 euro bunun gibi örnekleriz vede temizse eğer iyi fiyat isterler genelde bu tür araç sahipleri ha bire alıp satmazlar en iyisini almıştır biner keyfi satıcı genelde denk gelir. lpg uyumu atmosferik motorlarda yüzde yüz en verimlisi prins lpg kiti benzindemi lpgmi ayırt edemezsiniz. kitin maliyeti 3600 tl. bagaj hacmi oldukça geniş iç mekan deseniz oda öyle sürücü veya yolcu gibi ayırım yapmadan her koltuğa donanımı koymuşlar. bmw motorları hatta şöyle diyeyim atmosferik motorların ömrü piyasadaki motorların içinde en uzun ömürlü olanlarıdır 100-150k kilometre başlangıçtır. ama bir konuyu atlamamk gerekiyor tem,iz kullanılmış olması gerekir mesela sigorta kayıtlarından sigortacınızdan kaç kez el değiştirmiş geçmişine bakmanız en mantıklısıdır. 1-2 kez el değiiştirmişlşer genelde tercih edilmeli ve en önemlisi sabır işi düzgününü bulmak için epey aramak gerekiyor mesela ben alırken 2.5 ay sonra bulabildim. bugün hangi araç olursa olsun yetkili servisine tamirat için gittiğinizde maliyetler epey yüksek olur bmw özel servisleri var epey uygun fiyatları orjinal parçayı servis dışında çok kolay bulabiliyorsunuz eski araç olunca parça sıkıntısı pek yaşanmıyor. hatta seçenekleride çok ister uygun fiyatlı ister yan sanayi ister orjinal. birkaç örnek vereyim mesela triger komple değişim 900 tl 150k km gidiyor ömrü en az. alt takım komple yaptırmak 600 tl. ön cam işçilik hariç 398 euro megane 3 ön cam+işçilik 1050 tl :D belki diğer araçlara göre yüzde 30-40 fazla parça fiyatı veriyorsunuz ama aldığınız parçanın kullanım ömrü 2-3 kat en az. uzun vadede düşünülecek bir araçtır bu tarz arabalar. eğer bu yıl seneye satayım derseniz o işten bişey anlamazsınız. gerçi alınca bakımlarını yaptırınca satasıda gelmiyor insanın o direksiyona oturunca benim ne demek istediğimi insan ancak o zaman anlar ne kadar anlatsamda kelimeler yetmez. merak ettiğiniz ne varsa sorun. tavsiye olarak e46 veya makyajlı e90 bakmanız yani 2002-2005 arası ve 2009-2012 arası. son olarak bmw öyle motor yapmışki tam 2002 den 2012 yılına kadar turboya geçene kadar aynı motoru kullandı. 1600 cc nin arka tekere ilettiği güç 116 hp krankta +130 hp daha iyisini toyota yaptı 2013 yılından sonra.




  • Sahibinden OrjinaL 3.16i Hatasız Safir Siyah
    İlan No: 238007189
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-orjinal-3.16i-hatasiz-safir-siyah-238007189/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim..
    Yarın sanayi deki ustama da sorup listeme ekleyeceğim.. Dediğiniz gibi temizini bulmak zor olacak, inşallah denkgelir..

    @mevsimsiz_kar45



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkartaln -- 5 Şubat 2016; 20:51:40 >
  • kkartaln kullanıcısına yanıt
    inşallah paranız nakit olduğu zaman iyi indirimler alabilirisiniz genelde sanayi ustaları reno fiat tofaş dışında arabadan anlamazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

    inşallah paranız nakit olduğu zaman iyi indirimler alabilirisiniz genelde sanayi ustaları reno fiat tofaş dışında arabadan anlamazlar.

    İşte araç seçiminde kriterlerimden biri de bu..
    Meslek gereği önümüzdeki 3-4 yıl doğu-güneydoğu da görev yapacağım.. Oralarda usta/yedek parça bulmak sıkıntı. Bakıcaz artık..
  • Fluanceyi direk ele

    Dizel corolla alabilirsin
    Daha yeni sattım 85k daydı araçım ilk sahibinden
    Kız gibiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford Focus Titanium
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.