Şimdi Ara

4060'lı Sistem Tavsiyesi - Bütçe 30.000₺ - 35.000₺

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese hayırlı günler dilerim. 😊


    Bir kaç ay önce RTX 4060 aldım. (MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X Beyaz 8GB OC GDDR6 128Bit DLSS 3) Şu an ki sistemim 2012'de toplamış olduğum bir sistem. Ekran kartım bozulduğu için 4060 aldım ve şimdi de sistemin geri kalanını almak istiyorum. Donanımla alakalı pek bilgim de olmadığı için kafama göre adına veya fiyatına göre bir şey yapıp saçma bir kombo yapmak istemiyorum Vatan, İtopya gibi yerlere gidip sormak için de pek vaktim olmadı. Evimin yakınındaki vatana gittiğim zaman pek ilgilenmiyorlar. Çalıştığım iş gereği şu sıralar pc'ye pek vakit ayıramıyorum ama genel kullanım amacım 3d modelleme, video edit, arada sırada hobi olarak unreal engine, unity gibi programlarda ufak projeler yapmak, after effetcs, premier pro, illustrator gibi programları da kullanıyorum genel kullanım amacım budur. Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok makbule geçer. İnanın hiç anlamıyorum benim birleştirdiğim sistemler de sağlıklı çalışır mı çalışmaz mı bilemiyorum. Ekran kartı hariç her şey lazım, kasa, güç kaynağı, ram, ssd vs. uygun kasa yoksa fiziksel olarakta alabilirim. Bütçem maksimum 30.000₺ - 35.000₺. Taş çatlasın 40.000₺ Geçenlerde 2 tane monitör aldım. 2 ekranım vardı şu an 4 ekranım var 1 tanesi gidecek 3 ekrana yakışır yukarıda saydığım işleri genel olarak yapabileceğim yaparken beni üzmeyecek bir şey düşünüyorum. Anakart DDR5 destekli ram olması, wifi ve bluetooth olması çok iyi olur. Ram olarak ise anakartın kapasitesinin hepsini kullanmak istiyorum 4x32gb de olur veya daha üstü olabiliyorsa. Çünkü aldım mı 10 yıl gidecek bir sistem topluyorum 2012'de de öyle yapmıştım 12. yılında bilgisayar hala çalışıyor ve işime de yarıyor ama daha da iyisi daha da işime yarar. Kasadaki parçaların RGB olup olmaması mühim değil. Bir kaç foruma daha önce yazmıştım ama kimse yardımcı olmadı. Bilgim olsa bu konular hakkında kendim toplar kimseyi de yormazdım ama en son bilgim 2012 yılında kaldı o dönemle şu an ki dönem arasında baya fark var. O dönem de 7-8k civarına toplamıştım bilgisayarı ki o dönem de 7-8k çok güzel paraydı. 4060'ı mecburiyetten aldım. Ekran kartım bozulduğunda işsizdim ve param ona yetiyordu anlık almam gerekiyordu şimdi alacak olsam 4080 falan alırdım.


    Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olursa. Amazonda ve diğer sitelerde olan indirimleri de kaçırmayıp parçaları almak istiyorum. Kendim montajını yapabilecek bilgim var. Yardımcı olan, olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim, hayırlı günler dilerim her şey her daim gönlünüzce olsunnn. 💛




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolgahanSoylu -- 18 Mart 2024; 13:10:7 >











  • murattekno kullanıcısına yanıt

    4070 li sistemi donanımlardan kısıntı yapmadan

    40-45000 civarı toplayabilirsin

    * 1.000 - 1.500 $ arası En İyi PC Oyun Sistemleri (2) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

  • @n201 Çok teşekkür ederimm. 🙏🧡 Tek fanlı değil de çift fanlı bir soğutucu önerme şansınız var mı? Şu an ben de çift fanlı var. Tek fanlı ile çift fan arasında bir fark olur mu bilmiyorum da almışken çift almak soğutma anlamında daha iyi olmaz mı?


    @murattekno Hazır sistemlerde bir şeyleri yüceltirken diğer yerden hep bir şeyleri kısıyorlar o yüzden hazır sistem pek düşünmüyorum kendim toplayıp 3-5 fazla vermek daha mantıklı geliyor.


    @Münebbih Ben de öyle düşünüyorum hazır sistemlerde kısıyorlar hep bir şeylerden. Zaten almışken 1 kere alıyoruz en az 5-6 yıl kullanıyoruz bir de 30-40 vermişken 3-5 daha koyup toplayıp o sistemden daha iyisini yapmak daha cazip gibi.

  • TolgahanSoylu T kullanıcısına yanıt
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-peerless-assassin-120-se-argb-fiyati,277759349.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 in önerdiği parçaları alınız. Çift fan falan, hikayedir. 1-2 derece anca farkettiriyor. 20 senelik overclock tecrübelerimde, elimden geçen sayısız hava soğutma ile yaptığım deneylerle sabittir. Zaten 7900 aşırı ısınan bi işlemci değildir

  • dahili Wraith Prism soğutuculu işlemci alırsan

    ayrıca soğutucu almana gerek kalmaz

    AMD Ryzen 9 7900 3.6GHz (Turbo 5.4GHz) 12 Core 24 Threads 64MB Cache AM5 İşlemci - Kutulu | Teknobiyotik

  • @metin abi 65 Anladım, teşekkür ederim.🙏😊 @Münebbih 'in dediği gibi kutulu alsam zaten kutu içinde kendi fanı çıkıyor galiba o yeterli olur mu?


    @Münebbih Teşekkür ederim. Önceki işlemcimi de kutulu almıştım belirli süre de kullanmıştım sonra sıvı soğutucuya geçmiştim. Kutusuz almaktansa kutulu almak daha mantıklı dediğiniz gibi. Sağ olun. 🙏🙏😊


    @n201 Sağ olun hepsini ekledim listeme, sizi de yordum kusura bakmayın. 🙏🙏

  • Kendi fanı yeterli olabilir. Yurt dışı incelemelerde epey bi bu şekilde okudum İşlemcinin TDP si ve çektiği watt çok düşük çünkü.O nedenle soğutucu almayın hemen. Çok büyük ihtimal ile stok fan işi bitirecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.