Şimdi Ara

4G'den kurtuluş yok: 2027 yılına kadar baskın teknoloji olacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
4.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnterest kullanıcısına yanıt
    belki yalandır hocam , abd nin huvei yi bitirme planı çerçevesinde herşey mümkün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilade B kullanıcısına yanıt

    Niyetlerinin, hedeflerinin uzun vadede çıkmak olduğunu düşünüyordum ama bu şekilde bir açıklama, bildiri yaptıklarını bilmiyordum. Vodafone, Arap Baharı ve Türkiye'nin ekonomisinin güçlü olduğu yıllarda uzun vadede Türkiye, Avrupa Birliği ülkesi olursa ekonomik olarak ciddi büyüme sağlayabilecek önemli bir pazar olabilir düşüncesi vardı belki de, Arap Baharı başarısızlığı sonrası bizim ekonomik sorunlar - batı ile yaşanan problemler derken Türkiye'de GSM sektörünün işi zor.


    Deprem olmasaydı bile ihale ücretleri nedeni ile firmalar 5G olayına hiç girmek istemiyorlardır, ( ekstra daha sık aralıklarla yerleştirilmesi gereken 5G baz istasyonlarının masrafı ). Şimdi depremler nedeni ile o bölgede iletişim alanında yaşanan ciddi zarar ve hasarların oluşturacağı maliyet, depremin Türkiye ekonomisine genel anlamda verdiği zararda girince bizim 5G'ye büyük şehirlerde, büyük ilçelerde erişebilmemiz baya sonra olacak gibi gözüküyor.





  • S918B kullanıcısına yanıt

    Veri gönderip gönderme olaylarını bilmiyorum ama bir şirket bir devlete gerçekten göbek bağı gibi bağlı olmasa kendini bu durumlara sokmaz şirket kaydını, merkezini farklı bir ülkeye çoktan kaydırırdı. Huawei, üzücü bir şekilde Çin'e muhtaç ve bağlı.


    Batı'da şirketler vergi tasarrufu yapmak için tüm ödemelerini, yönetim merkezlerini farklı ülkelere kaydırmaktan geri kalmıyorlarken Huawei bu konuda Honor markası dışında bu gibi bir hamle yapmadı yada yapamadı. Bu özel bir şirket için tedirgin edici bir durum. Abd'de de özel şirketler Abd'nin ulusal çıkarlarına, güvenliğine, terör veya savaş gibi önemli konularına rest çekemezler, ters düşemezler ama her konuda her daim Abd'nin bir bakanlığı, kamu kuruluşu gibi her denileni yapma, bağlı kalma zorunlulukları yok.


    Apple, her ne kadar da reklam veya basit bir olay olması nedeniyle göstermelikte de olsa Abd hükümetine biz, siz istediğiniz için ele geçirilen bir iPhone'nun şifresini marka, müşteri gizliliği nedeni ile çözemeyiz diyebiliyor. Bu nedenle FBI, iPhone şifresini İsrail'li özel bir şirkete kırdırmıştı. Bunun 10'da 1'i kıvamında reklam veya göstermelik için de olsa Çinli büyük bir firma Çin hükümetine veya devlet kurumlarına yapabilir mi? Hayır. Bu da diğer ülkeler için şöyle bir risk demek. Çin, kapitalizme geçti - bir şekilde uyum sağladı ama tüm şirketler devlet kurumu, şirketi gibi sürekli olarak ciddi bir bağlılığa ve sadakata sahip. Bu güvenlik için uzun vadede ciddi bir risk.





  • 60 G gelse ne olur 5 GB paketler 100 TL olduğu sürece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim Vodafone Türkiye operasyonundan pek memnun değil. Dijital servisleri de diğer iki büyük kadar tutmadı. Vodafone TV iptal edildi. Borusan Telekom ve KoçNet (BİRİADSL)'i satın aldı ve Vodafone Net ile sabit internet hizmeti sunmaya ve fiber altyapı çekmeye başladı. Sonra bu projelerden de vazgeçti. Şimdi ise sabit internet hizmetleri direkt Superonline, Kablonet ve TT altyapısı üzerinden sunulacak şekilde planlanıyor.


    Turkcell'in fiber yatırımları daha etkili oldu Vodafone'dan. Tellcom ile Superonline markaları ile belli bir ağırlığa ulaştı.


    Vodafone'un maalesef pek de şansı yoktu Turkcell ve Telekom üzerinde. Biri sabit internet altyapısı öbürü GSM altyapısı konusunda lider şirket. Sabit internet konusunda belli bir konuma erişmesini umut ediyordu çoğu kullanıcı en azından. Koçnet'ten beri sadık olan kitlesi de başka operatörlere dağıldı. 4G ihalesinde de aldığı 800-900 Mhz bantları ile geniş kapsama ve düşük internet hızları ile takdiri (!) topladı. Bu sebeple yapacağı sınırsız paket Turkcell ve Telekom için herhangi bir şey ifade etmiyordur zaten. Sınırsız youtube paketi de çoğu kullanıcıya yeterli geliyordur zaten.





  • Alt yazpı olmadan geçmnin bir mantığı yok zaten

  • Bunun neresi sıcak fırsat? Tartışma vr görüş bildirme bölümüne alınmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5G şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5g gelmeden artik telefon kullanmiyacam...protesto ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcıların yoğun olduğu bölümlere de haberi yansıtıyor ki daha çok kişiye ulaşıp tıklanma alsınlar. Yoksa konunun kökü "Anasayfa Haberleri" bölümünde, diğer bölümlere kısayol atılmış gibi düşünün.

  • bilade B kullanıcısına yanıt
    Halen geçmediğimize göre yerli ürünlerin çıkması ile geçeceğiz tahminen.

    Zaten şu ekonomik durumda geçmeninde imkanı yok zira devlet çok iyi bir ruhsat parası ister. Türk Telekom zaten devletin oldu, Vodafone salladı Türkiye’yi, sırf Turkcell öder oda çok ödeyemez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gelse nolcak operatörler 1 gb kotalı internet satmaya devam edecek.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Tcell de varlık fonunda. O da devletin  


    Çok iyimsersiniz yalnız :) 4G de yerli ve milli olacaktı. Sadece reklamını gördük. Aynı 5G gibi.

  • bilade B kullanıcısına yanıt
    Ben iyimserim zaten. Bu iletişim şirketlerini de zam yapmasın diye diye karlılığı iyice düştü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.