Şimdi Ara

5 Mhz işlemciyle Windows 7 çalıştırıldı: Açılması yarım saat sürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 Mhz işlemciyle Windows 7 çalıştırıldı: Açılması yarım saat sürdü
    Bugün, 1 GHz'in altında çalışan yeni bir x86 işlemci satın almak imkansız. Zira ana akım masaüstü işlemcilerinin hemen hemen hepsi 2 GHz’in çok üzerinde, hatta 3 GHz’i aşan temel saatlerde çalışıyor ve bunun çok daha üstlerine erişebiliyor. 1980’ler ve 1990’larda birkaç MHz’de çalışan işlemcilerden geldiğimiz nokta ilgi çekici. Örneğin, orijinal IBM PC'nin kendisi yalnızca 4,77 MHz'de çalışıyordu.



    Windows 7, yarım saatte açıldı



    5 Mhz işlemciyle Windows 7 çalıştırıldı: Açılması yarım saat sürdü
    Peki bu kadar düşük saat hızına sahip bir CPU üzerinde modern bir Windows işletim sistemi çalıştırılabilir mi? Sorunun cevabını ise YouTuber NTDEV veriyor. Geliştirici yapmış olduğu underclock işlemi ile bir Pentium-S işlemcisini sadece 5 MHz’e düşürdü. Bu değer, 2009’da çıkan Windows 7’nin önerdiği minimum 1 GHz işlemci gereksiniminde 995 MHz daha az. Öte yandan test sisteminde Windows 7'nin 1 GB RAM gereksiniminin çok altında olan yalnızca 128 MB RAM kullanıldığını da belirtelim.



    Ayrıca Bkz.Microsoft yanlışlıkla Windows 12 arayüzünü gösterdi



    Bu tozlu raflar çağından kalan sistem özellikleriyle Windows 7 Ultimate işletim sistemi çalıştırıldığında ise sistemin tam olarak açılması 28 dakika sürdü. Hatta sistem açıldığında Not Defteri gibi programların da kullanılabilir olduğu görülüyor. YouTuber ayrıca sistemi 36 MB RAM ile de çalıştırmayı başardı. Aşağıdan videonun tamamını izleyebilirsiniz.



    Windows XP 3 saatte açılmıştı



    Tahmin edilebileceği gibi, bu sistem özelliklerinde Windows 7 çok yavaş bir şekilde çalışıyor ve önyükleniyor ancak bu en kötü senaryo değil. NTDEV daha önce Windows XP’yi yalnızca 1 MHz’lik bir işlemci ile çalıştırmayı başarmıştı. Windows XP’nin açılması ise o testte yaklaşık 3 saat sürmüştü. Muhtemelen NTDEV’in bir sonraki adımı Windows 10 veya Windows 11’i çok yavaş bir sistemde açmaya çalışmak olacaktır.






    Kaynak:
    https://www.techspot.com/news/97086-takes-half-hour-boot-windows-7-running-5.html







  • Çok büyük bir başarı. Tebrik ediyoruz kendisini. Hatta alın size heykelini dikecek bir adam daha.

  • Lüzumsuz işler genel müdürlüğü, NTDEV yerleşkesi :)

  • ama 2mhz ile biz aya gittik canım. hemde 360.000 km ötede, bir çeşit AI de içinde olacak şekilde...

  • Saçma sapan vakit kaybı bir iş. Bunun haber değeri olması ise ayrı bir saçmalık.

  • Amaç ne acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim PC?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hani Amiga500 de falan çalıştırsa adamı anlayacağım.
    burada anlatılmak istenen bir mesaj var diyeceğim ama

    normal açılış süresini sen işlemci hızına böl gitsin bu kadar zaman kaybetmenin anlamı yok ki !

  • Hadi yahu. Ee yapabiliyorsanız siz bi deneyin bakalım yapabilecek misiniz. Burada ki amaç yetenek sergilemek zaten.

  • Ben Niğde'den Emine. Herkese selam ederim. Benim PC 10 yıl önce topladığımızda (2012) Anakart olsun, Ram olsun, Ekran kartı olsun, İşlemci olsun kelimenin tam anlamıyla canavardı. Şimdi kedi oldu kedi. Miyav Miyav. Birsey yapılamıyor. Yenilemek ise mümkün değil. Sadece istediğim ekran kartları bile en az 7000 TL'den başlıyor.

  • Çok büyük bir iş başarmış. Heykelinin dikilmesi lazım.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    O bilgisayarlarda windows yada herhangi bir gui li işletim sistemi yoktu. Win7 yada 8-10 her ne ise bu işletim sistemlerini gömülü kullanan (gui ve kullanılmayan servisleri barındırmayan) bu sayede gayette güzel işleyen çok düşük konfigürasyonlu cihazlar (mesela osiloskoplar, sinyal jeneratörleri, spektrum ve network analizörleri) var. O zamanlarda da yapılan iş temelde hesap kitap işi ve ortaya Commodore64 gibi birşeyi koyup herşeyi ona bağlamış olduklarını düşünmüyorsunuzdur umarım. Assembler gibi düşük seviyeli dillerle düşük işlemci ve bellek kullanıp ciddi işler yapmak mümkün. Bugün mikrokontrolör dediğimiz ortalama 8 MHz de çalışan 128kb bir nevi disk belleği ile 8-16kb sramlı işlemcilerle gayet ciddi cihazlar işliyor. Bunların da daha düşük tipleri ile buzdolabı, çamaşır makinesi cd çalar vs bir sürü cihaz işliyor. Beğenmediğiniz NTDEV'in çalışmaları bile bu anlamda değerlidir. Sonuçta bir şekilde bu sistemi çalıştırmış. İşin acı kısmı da bu yapılanları küçümseyenlerin gereksiz sandıkları bu tip işlerin 100 de 1 ini bile yapabilecek bilgi/beceri ve tecrübeden yoksun olmaları.

    Yapılan işin önemini anlayanlar var tabi. Ne kadar cahilce yorumlar yazdığınızı da (genelde eleştrilenlere diyorum) farkedin artık.


    Şunu da ekleyeyim. Uzayı geçin atmosferin üst tabakalarına çıktıkça , yeryüzünde süzülen radyo ışınımları (alfa beta gamma gibi) daha da artar. O ortamlarda düşük nm li yüksek hızlı donanımlar daha çok hata yapar. O nedenle de yüksek hız yerine yüksek güvenlik sağlayan düşük hızlı, kapasiteli sistemler kullanılır. Bunlardan da her işe ayrı ayrı modül şeklinde bir sürü kullanılır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 29 Aralık 2022; 22:35:47 >




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt

    Değmez hocam5 Mhz işlemciyle Windows 7 çalıştırıldı: Açılması yarım saat sürdü 

  • Yok hocam değer. Konu ilgini çekmiyorsa yazmadan cevap, çıkar gidersin değil mi. Sırf laf olsun diye cahilce yazanlara cevap vermek lazım ki saçmaladıklarının farkına varsınlar. Sırf kendi dünyası küçük ve onun için önemsiz diye yapılan birşeyi değersizleştirmek ve bilmediği konularda gereksiz şeyler yazanlara cevap vermek lazım ki meraklı insanlar yanlışı görsün biraz bilgi edinsin. Bazıları değerlendirme yaparken herşeyi bir tutuyor. Mesela SAvunma sanayiinde çalışırken 3 nesil test sistemini de kullanırdım. ilk nesil eski ekipmanlar için ve 1960-70 li yıllara aitti . Hala aktif olarak komut satırı bazlı program işletir testleri yapardık. yıl 2014. O yılların ekipmanları da hala askeri alanda NATO tarafından yurtdışında kullanılıyordu. Yani 60-70 lerin teknolojisi ile uzaya gidilmiyormuş felan hikaye. Hala o dönemin uçakları uçuyor, ekipmanları çalışıyor bile. B52 uçakları kaç yaşında hala ABD gibi süper güç aktif kullanıyor biraz araştırılsın. Youtube de içi dışı teknolojisi tarihi hepsi detaylı bulunuyor.





  • Ee biz boşuna demiyoruz Windows 7 gelmiş geçmiş en iyi Windows işletim sistemidir diye .

    Arkasında düzinelerce güncelleştirme almış Vista üzerine inşaa edilmiş işletim sistemi Windows 7 , haliyle her türlü koşulda bir şekilde kendisini sürdürebiliyor. Kaliteli işletim sistemi uçup kaçan donanımlarda iyi çalışan işletim sistemi değil ,zor koşullarda kendisini idame ettirip sürdürebilen işletim sistemidir.





    Geç düşük işlemciyi Windows 10 ve üstünü klâsik HDD kur bakalım neler oluyor?

    Disk%100 dolu hatası en başta gelir .



    Eski bir dizüstü bilgisayarında kullanıyorum taş gibi çalışıyor ama tarayıcılar desteklerini çekiyor .

  • Hayat sevincim bu işlemci gibi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7...

  • Psp bile 333mhz acaba bu değerlerde kaç dakikada açılır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.