Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
8
Favori
10.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az önce bayiden ZTE H3600 kurulumu için geldiler. O sırada aşağıdaki switch durumunu sordum. Arkadaş hiçbir şekilde bayilik bir durum olmadığını söyledi. Yapabilecekleri hiçbir şey yokmuş. Bütün kontrol merkezdeymiş. Sadece yeni bina ve inşaatlar için 1000 Mbps switch ve GPON olduğunu söyledi. Ben de dedim GPON değil sırf 1000 Mbps switch için soruyorum dedim. O da sadece yeni binalar ve yeni aboneler için dedi. Peki binadaki SuperOnline abonesi olmayanlar başvursa değişir mi dedim, yok dedi.


    Yani bayilerin yapabileceği hiçbir şey yokmuş. Çözüm SO merkez üzerinden. Ve bina eskiyse yapacak bir şey yokmuş. Benim bütün mahalle 100 Mbps switch, İstanbul'un en prestij yerlerinden biri ama sırf eski diye yapacak bir şey yokmuş. Sen git Esenyurt, Bağcılar gibi nerede ise Türkiye denmeyecek yerlere sırf yeni inşaat diye GPON çek, bize gelince "yapacak bir şey yok" de, oldu canım.





  • sirjohn78 S kullanıcısına yanıt

    Benzer bir kurulum benim evimde de var, hatta ekip geldi kendileride doğruladı. Şuan son durum nedir sizdeki? switch sonrasında 1gbit alabildiniz mi?

  • FTTB altyapı ile gigabit hız almak isteyen arkadaşlar 500Mbps üstü paketleri tercih etmesin, switchlerin büyük çoğunluğu 2x1Gbps ile beslendiği için hattınız QOS limiti olan 800Mbps'i geçemiyor hatta kullanıcı sayısı fazlaysa yoğun saatlerde 450Mbps'e kadar düşebilmekte, ancak 1x10Gbps kapasite tanımlanırsa tam anlamıyla 1Gbps alabilirsiniz onu da yüksek konumlarda tanıdığınız yoksa yapmıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konu başlığı yanlış olmuş hocam.


    Güncellemiyor değil..


    Maçası yemiyor ve Güncelleyemiyor.


    Bu daha doğrusu oldu..

  • Geçen broşür koymuşlar kapıma. Aradım sitenin internet görevini verdiklerini elemanı. Veremediğin hizmetin broşürünü niye kapıma koyuyorsun diye sordum. Abi gelecek dedi. Switch mi değiştiriyorsunuz iyi dedim. Yok Cat6 ile gelecek dedi. Ulan zaten cat6 benim SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]  Yalan dolan. 30 metre ilerimde ftth var. 5 sene önce yapılan site diye koyuvermişler. Halbuki benim site 10 senelik. Güncelleme yaptıkları da yok. Sitede oturanların çoğunluğu da genç insanlar. Emekli aşırı fazla yok. Tabi bizim insanımızın pek ilgisi yok internet ile. Eski oturduğum mahalleye bir kaç sene önce vdsl anca geldi. Adsl ile 8 mbit alan tanıdığım var SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]  Elemanın dediği olur da güncellerlerse switchleri geçerim. Yoksa aralıkta taahhüt bitiyor. 500 liraya 1000 alabilecek iken 300 liraya 100 alacak değilim.





  • Şimdi superonline’dan sms geldi bölgenizdeki maksimum hız kapasitesini arttırmak için altyapı çalışması yapılacak diye. Sonunda 100+ alabilecez. Telefon açıp bilgi alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Sevindirici gelişme. Görüşmeyeli herhangi bir talebiniz oldu mu altyapının gelişmesi konusunda. Rica etsem iletişime geçtiğinizde Barış Mah. de sorar mısınız zahmet olmaz ise.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir aksiyona girmiş miydiniz yoksa durduk yere mi geldi?


    Site yöneticisi olarak görüşsem 100mb üzeri için altyapıyı güncellerler mi sizce? 12 yıl oldu tam olarak kutu koyulalı.

  • Aradım gelen sms’i sordum. Öyle bir altyapı çalışması görünmüyor yanlışlıkla gelmiş olabilir dediler. O zaman ben talep ediyorum nasıl yapacağız dedim, beylikdüzü superonline yetkili ofisiyle konuşmanız lazım dedi adresi verdi. Yarın gidicem bakalım konuşmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]  altyapı güncellemedikleri gibi duygularımızla da oynuyor ş*refsizler.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Superonline turk telekom fiberi varsa ftth çeviriyor yoksa uğraşmıyor afyonda ilk altyapıyı getirdiği zamanlar ftth sistem yaptılar.

  • yok hocam. bizdeki FTTB direkt superonline'a ait. konuyu superonline kısmında açmamın sebebi de bu zaten. farklı iss deneyimlerini farklı konularda konuşmak daha doğru.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    anladım hocam sizin dediğinizi. büyük lütuf iki FTTH altyapı olması. hayırlı olsun.

  • FTTB kullanıcısıyım

    Geçen yıl uzun süreli mücadelemden sonra binalardaki 100mbps switchlerden 1 tanesini 1gbps ile değiştirmişlerdi.

    Ben de 500mbps kullanmaya başlamıştım.

    Son 2 gündür hızım 100'e düştü, kontrol ettiğimde switch ile router arasındaki ethernet bağlantı hızının 1000'den 100'e düştüğünü gördüm ve servisi çağırdım.

    Port değiştirdiler sorun çözüldü.


    Gelen arkadaşa sitede yüksek hızlı paketlere talep olduğunu ama tüm switchlerdeki portların 100'lük olması sebebiyle bu paketlere erişemeyen çok insan olduğunu söyledim.

    Talep varsa, biz satışçılara söyleriz muhtemelen switch değişimi yapılır dediler gittiler.

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Merhaba gittiniz mi acaba ne dediler? Aynı sitedeyiz sanırım bizdeki durumda aynı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheProNightly -- 29 Kasım 2023; 20:54:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim apartmanda superonline fiber altyapısı var, ancak 100lük switch takmışlar sanırım 200mbit lik tarife vermiyor. telefonda anlatıyorum 200mbps verirsen alıcam diyorum. Bana hikaye anlatıyor, nasıl değiştirteceğim ?

  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Geçen hafta SOL'ün bölge bayisinin saha elemanına sordum,

    Benim oturduğum yerde 9 blok var, sadece 1 blokta gigabit switche geçtik diğerlerinde de geçiririseniz millet yüksek hızlı paketleri kullanmak istiyor dedim.

    Abi kaç daire var dedi, talep eden var mı baya dedi, evet dedim. Ben satışçılarla konuşayım onlar halleder dedi.


    Yani bayinin bu konuda etkisi çok var aslında.

  • Arkadaşlar mutlu son bugün bizim apartmanda kutuyu değiştirmişler ve evde olan herkese uğrayıp yeni kablo takmışlar ben evde yoktum yarın gelecekler. Komşuya sordum gbit internet gelmiş.

    Daha önce yazmıştım bu konuda, sms gelmişti bölgenizde altyapı yenilemesi olacak diye o zaman 2 kere telefon açıp sorduğumda “öyle bişey yok yanlış sms gelmiştir size” demişlerdi. Aslında yanlış sms değilmiş. Yarın ekip gelecek eve gbit bağlantı dönüşümü için. 2009 / 2023 14 sene sonra değişti kutu. Darısı size..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 17 Aralık 2023; 20:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahbap_ A kullanıcısına yanıt

    FTTB sisteminde tüm binaya 2000-3000Mbps civarı çıkış veren bir Fiber giriyor. Tüm bina o fiberi ortak kullanıyor. Haliyle bu sistemde bir kişiye yüksek hız verip binadaki kapasiteyi doldurmak istemiyorlar.


    FTTH sistemde her kişi için ayrı Fiber hat olduğu için senin kullandığın hız binadaki başka birini etkilemiyor o yüzden rahatça yüksek hız veriyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.