Şimdi Ara

500 bin bütçeye tam otomatik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba,


    Umarım konu yanlış forum altında değildir. Araçlar konusunda oldukça bilgisizim. Meramımı sizlere anlatmak isterim.


    Eşimle ben 2 senelik evliyiz, bir süredir biriktirdiğimiz gerek düğün takılarından gerek kendimiz üzerine koyduğumuz 485 bin tllik altınlarımız var. Altının durumuna göre +10/-10 yapabiliyor.


    Açık konuşmak gerekirse kredi çekmeye çok hevesli değiliz fakat şartları da zorlamak istiyoruz. (malum kredi faizleri çok yüksek 100 bin çekebilir miyim diye düşünüyorum ama emin olamıyorum)


    İkimizin de ilk aracı olacak ve acemiyiz. Toplasanız 5-6 kere trafiğe çıkmışımdır.


    Tam otomatik araç almak istiyoruz fiyattan da anlayacağınız üzere 2. el  


    Araçtan beklentimiz hafta sonları şehir içinde sağa sola gidebilmek, belki hafta içi 20-20 km git gel işe gidip gelebilmek. Çok çok başka bir beklentim yok açıkçası.


    Hatchback 5 kapı bakıyoruz genelde. 2010 sonrası olmasını daha çok tercih ediyorum. Onun dışında km konusu kafama takılıyor. Konuştuğum kişiler 200 bin ve üstü otomatikler (özellikle dizelse) alınmasını tavsiye etmiyorlar. Sebep olarak şanzumanları hassas oluyor otomatiklerin 200den sonra arıza çıkarır vs gibi şeyler söyleniyor.


    Ne yapmam gerektiğini çok bilemiyorum.


    Opel Corsa, Fiat Punto, Ford Fiesta, Hyundai i10/i20 gibi araçlara bakıyorum genelde ama sıfır bilgi tabi  KM'si kaçta, tramer kaydı ne kadar vs gibi şeylere bakıp bu güzelmiş falan diyebiliyorum ancak.


    Sizlerin bir tavsiyesi var mıdır bu kardeşinize?


    Teşekkür ediyorum şimdiden.








  • Corsa, i20 alınabilir. Yeterki çok kurcalanmamış, tercihen benzinli, elden ele dolaşmamış araçlar olsun. Bu araç arıza konusunda da sizi üzmez. Modelden çok temiz araç bulmaya odaklanın. Değişen 1-2 tane olması çok dert değil. Ağır kazalı olmasın yeter. Boya da çok dert değil. Sonuçta siz de acemisiniz kaza yapabilirsiniz. Tarcanlar gibi iyi bir yerde ekspertiz yaptırın mutlaka. Hatta satıcı Tarcanlarda ekspertiz yaptırmaya açık satıcı olsun.
    Umarım aradığınız aracı bulursunuz.
  • Ben olsam İ10 ve Puntoyu aklımdan geçirmezdim. Güvenlik kaygıları yüzünden.


    2010 yılları civarında İ20 ve Fiesta da yan hava yastıkları ve ESP yok diye hatırlıyorum. Bunları arabayı kısa süreliğine kullanacaksam satması daha kolay olur diye tercih edebilirdim.


    Corsa'nın güvenlik donanımları daha iyi yan hava yastıkları ve ESP var.


    Bir de ilk nesil Peugeot 308'i araştın. Saydıklarınızda daha performanslı, daha geniş, daha donanımlı ve daha güvenlikli bir araç.

    Kronik bir problemi var mı diye de araştırmanız lazım.


    Edit: Temizleri biraz bütçenizi aşıyormuş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 15 Mayıs 2024; 21:29:59 >
  • 500000 bütcenin hepsiyle alma en temiz olanlarda bile mutlaka aldıktan sonra masraf cıkacak.. Rayına oturtana kadar ugrasacaksın biraz harcama yapacaksın

  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum hocam cevap için.


    @GATIRCAN

    Sizlere de teşekkürler.


    Corsa biraz daha ön planda sizlerin söylediklerinden anladığım kadarıyla :)

  • bu bütçelere ne alırsanız alın ama yanınızda kesin 100 k olsun

  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

    100 k masrafı olan araba alınmaz o kadar değil..

  • AJFA kullanıcısına yanıt

    Corsa ve Hyundai yürüyen cöp, Corsa yerine Ford Fiesta öneririm.. Ford kütük ama daha sağlam, Honda'dan önce Focus kullanıyordum, kısa süre Fiesta da kullandım.. Ic malzeme kalitesi düsük fakat kaporta daha sağlam.. O paraya Fiesta güzel..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 13:10:4 >
  • Bende manuel punto kullanıcısıyım model değiştireceğim için dediğiniz araçlarda takibimde. Bütçeniz temiz modellere biraz düşük kalabilir. Size kalmış durumda ne bilim bu fiyata temiz otomatik zor gibi.

  • Paetzold kullanıcısına yanıt

    hocam temizden kasıt nedir mesela? değişen kapı, çamurluk vs olmaması mı yoksa motor, şanzıman gibi parçaların temizliği mi?

  • Accent era, i20 getz rio elantra veya cerato al başka araca bakma
  • AJFA kullanıcısına yanıt

    Forumda geçen konu vardı brodway mı ne alıyor arkadaş ekspere sokuyor kaportası yani dışı temiz yakın zamanda araç motor yiyor. Konuyu bulamadım atardım yoksa böyle çok örneği var. Düzgün bir ekspertize gidin kesinlikle kaportaya bakar lafla sonra motor iyi falan der geçiştirirler. Motor konusunda dikkatli olun. Yorgun kaç elden geçtiği belli olmayan, kurcalanmış oynanmış araçlara düşerseniz uğraşır durursunuz masraf üstüne masraf. Boyayı çok dert etmeyin acemisiniz sonuçta sizde bir kaza yaşayabilirsiniz.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Miller niye satıyor sanıyorsunuz masrafından bikmistir

  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

    Hocam az önce bir arkadasa tavsiye niteliginde bir sey yazmıstım, sana da yazayım..


    Forumu kullanırken, yüzün görünmüyor diye, gercek hayatta ortaya atmayacagın, seyleri, sırf zevkine yazma..


    Yani 100 K masrafı olan araba da vardır elbette fakat genel olarak temiz bir arac 100 K masraf cıkartmaz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 16:30:7 >
  • Getz al hocam.biraz bin degistir.
  • fiat bravo bakın. yarı otomatiktir ama sağlamdır. yukarıda sayılan arabaların hepsinden sağlam, güvenli ve konforludur. özellik bakımından da hepsinden iyidir. c sınıfıdır. motor da hepsinden iyidir. 120 bg 1.4 benzintüp ya da 1.6 multijet ödüllü en sağlam dizel motorlardandır. say say bitmez.

  • Bende bakıyorum eşime ama düzgün bulamadım. Hep son sahibi olunacak araçlar var. Otomatiklerde büyük masraflar da çıkabiliyor onu göze de almak lazım. Şu ara Peugeot 206 bakıyorum 1.4 cam tavanlı otomatik ama sorunlu çıkması muhtemel deniyor. Selenoid valf arızası veya şanzıman filtresi dolabiliyormuş. 350bin iken bütçe bizde 500e çıkacağız bu gidişle..
  • Duologic düşünen arkadaşlara bilgi için yazayım. 1.4 2012 punto var iki yıl oldu alalı. 35 bln km kullandık. Geçen ay robot arızası verdi ve baskı balata bitikti daha önce. 25 bin robot revizyona 10 bin baskı balataya verdim. Baskı balatayı sarf malzeme sayarsak. En ihtimali yüksek arızası robottur o da bu piyasada normal bir Fiyat sayılır.
  • 2011-12 Ford Fiesta 1.4 benzinli olanlar tam otomatik sağlam şanzıman olanlardır.

    Ben de geçen sene nisanda aldım 2011 titanyum paket en ful olanı, o zaman ful de olsa pek bi özellik yokmuş ama arka park sensörü, far ve silecek otomatik olması yeterli oluyor.

    Araç aldıktan iki üç ay sonra motor yedi, 30 bin liraya rektefiye yaptırdım, kredi kartına taksit imkanı oldu biraz, çok sıkıntı olmadı çok şükür. Aynı işlemi şu an 50 bin liraya yapıyor usta. Kenara 50-100 bin lira koy diyenleri önemseme hocam. Klima motoru falan derken 50 bin liradan fazla masraf yaptım ama bir senedir eşek gibi her yere götürüyor bizi, uzun yol bile yaptık iki kere, biri ailecek.

    Aracın şanzıman sağlam, motor sıfırdan yapılmasına rağmen şanzımanda bir kablo haricinde sorun çıkmadı çok şükür.

    Ben acemi eşim kullanacak diye komple boyalı aldım, o şekilde 400 bin lira piyasası. 500 bine biraz temizi bulunabilir belki.




  • Dizel otomatik accent era bakın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.