Şimdi Ara

5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
10
Favori
3.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

    sırf şu yüzden bir daha gigabyte anakart almıcam.

  • ByMurat_ kullanıcısına yanıt

    aynen çünkü x3d modeli seçmenin seçmesi çip ondan direkt -30 yiyor ama adamlar da ona göre fiyat istiyor. ver sen coşkuyu yemezse başkasıyla değiştirirsin beni şahit gösterirsin burada.5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios  yok şaka mimkin değil düşük kalite olsa zaten x3d diye satmazlar yani bu çok satılan değil az nadir olup dünyanın parasına satılan bir şey o yüzden hepsi kalitelidir. anakartını yazmamışsın ama sanmam ki son biosta gıcıklık yapacak bir model olsun yani b450 x470 bile olsa amd'nin dandik bir anakartı yok bu konularda. a320 520 olsa zaten seçemiyor olurdun şimdi -25 seçebildiğine göre sıkıntı çıkmayacaktır hayırlı olsun güle güle kullan.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam 5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios 1 saat önce kurulumunu yaptım ekran kartı driver vs.... derken sıkıntısız masaüstünü görebildik.5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios İlk izlenimlerim henüz oyun testi yapmadım ama 5800X e göre daha stabil geldi bana ısı,masaüstü kullanım vs... 5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios  anakart tarafında da ısrarla asus anakartını tercih eden biri olarak Asus ROG Strix B550-XE Gaming mevcut, soğutmada ise ASUS ROG RYUJIN 360 RGB LiveDash OLED 360mm var 5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios 





  • gayet güzel. test etmek için varsa last of us ya da uncharted4 kurabilir ya da kuruluysa gölgelendiriciyi nasıl yaptığına bakabilirsin. normal işlemcilerde %100 kullanım olur x3d işlemcilerde işlemci bir kolu arkada yapar çok düşük kullanım olur. cachenin işe yaradığını gösteren pratik bir yöntem yoksa ekran kartına göre fark görmek için 5800x ile daha çok uğraşman gerekebilir değişik oyun ve ayarlarda çünkü bu işlemciyi 7900xtx falan zorlamıyor. çözünürlüğe göre bu da değişebilir ben 4k kullanıyorum yine 4k'da 7900xtx kullanan @Zenohsama üstadla cyberpunk2077 benchmarklarımız benzer çıkıyor ama onda 7950x3d var fark olarak. yani 5000 serisi ama günümüz oyunları ve kartları için gayet yeterli ilerde ne olur bilinmez. 4090 1000w sobasını alıp deneyemediğim için sırf güç kaynağımı değiştirmek istemediğimden dolayı bilemiyorum ne kadar yeter ona oyunlarda ama onda da oyununa göre değişiyor mesela RDR2'de 7900xtx ile 4090 arasında pek fark yok. o kart kas gücü aynı 7950x3d gibi ama oyunlar kullanamıyor. cine24 başlığımda 4090 benden iki kat fazla puan aldı ama bu fark oyunlara yansımıyor. özet geçersem yeni işlemcinden fark görebilmen eski işlemcine göre hemen olmayabilir. en kısa ve kolay yol sadece last of us ya da uncharted4'te yok artık neredeyse her oyunda var gölegelendirme işlemini yaparken görürsün ama tlou ve uc4'te bu iş diğerlerine göre uzun sürüyor daha bi gözlenesi. tekrar hayırlı olsun.





  • Herkese Selam, Bende de 5800x3de var Anakartım x570 a pro, bios son sürüm. Soğutucum arctic liquid freezer II 360


    Eskiye doğru baya okuma yaptım ama bu işleri hiç bilmediğimden yine de sormak istedim


    Bios a girip yapacağımız tek ayar Curve yi -30 olarak mı ayarlamak? yoksa yapılması gereken başka bir şey var mı?


    İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 15 Ekim 2023; 1:11:47 >
  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    soğuk bir pazar sabahından günaydın. aslında bütün mesajları okumanız gerekmiyor. ilk mesajda bugüne kadar sürekli bahsedilen yok PPT EDC şunu şunu yapın yok preferred core disable yapın gibi seçenekleri tek tek deneyerek test ediyorum ve en yüksek skor neredeyse hiç ayar yapmadığımız all -30'da çıkıyor. diğer bütün mesajlar sadece bu ayarı yaparak oyun testleridir. win11 ve son bios kullanıyorsanız sadece all core -30 ayarı yapmanız yeterli olabilir. elimde 4 5 ryzen sistem olup denemiş olsam bunu kesin olarak söylerdim ama tek sistemde önceki biosa göre böyle bir değişim oldu bende. onu enable bunu disable reddit gibi yerlerde sayfa sayfa ayar yapmadan yani dediğimi denemenizde fayda var. dediğinizi yaptım(sadece all -30) bir de böyle yaptım bende daha güzel oldu diyen varsa da gösterebilir detaylı bilgi vererek anakart bios windows program oyun gibi.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Günaydın, gününüz güzel geçsin.


    W10 kullanıyorum umarım çok fark yaratmaz.


    -30 değerini girdiğimde bana sunacağı şey daha az sıcaklık değeri ve buna bağlı azda olsa performans artışı değil mi? doğru biliyorum.


    Dün hiç ayar yapmadan sistemi biraz denedim cpu'nun gördüğü oyun içi max sıcaklık 66 derece. FHD'de oynuyorum.

  • Mesela şuan kombo strike 3 yaptım. bariz bir şekilde güç kullanımı ve sıcaklık değerleri düştü yanında ise fps düşüşü de var sanki

  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    kombo bu işlemi otomatik yapıyor ve 3 en yüksek değer. tabi atın yemini azalttıkça daha yavaş koşacaktır. kombo 2 veya 1 deneyebilirsin. win10 varsa bence böyle git ayarsız kullanma çünkü ben denedim olmuyor win10'da ayarsız. elle all -30 denemeyeyim dersen kombo 1 veya 2 daha pratik olur.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, Teşekkürler


    Sistemi daha yeni kurdum zamanla hepsini deneyeceğim. sonuçlarda bariz bir fark görürsem buradan neyi nasıl aldığımı paylaşırım. bu işlerin acemisi olduğumdan elimi biraz korkak tutup garanti oynamaya çalışıyorum.

    belki de bu uğraş yersizdir, bu gibi küçük oynamalar sisteme herhangi bir zarar vermez ama tecrübem olmadığından yavaş yavaş gidiyorum :)


    Şuan Malum doğru driveri bulmaya çalışıyorum amd de :) nette dolaşırken anlık donma yapıyor, tarayıcıyı kapatabilirsem düzeliyor.

  • napervasız kullanıcısına yanıt

    eski anakart hocam desteği bile beklemiyordum

  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

    bende b550 var curveyi yine senin gibi elle giriyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napervasız kullanıcısına yanıt

    haydaa, size ayıp etmiş o zaman gigabyte. ha şunu söyleyeyim sağlamlık ve güven olarak asrock & gigabyte favorimdir, msi'ın yazılımları iyi ama hataları fazla, asus ise bildiğimiz asus. tr de asla yanına yaklaşılmaz.

  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    ati ekran kartı değil mi çünkü amd sürücü işlemci için çipset var 5.08'li bir şey ondan sıkıntı çıkmaz süper über sorunsuz işlemci bu kafa ağrıtmaz. ayar da dediğin gibi çok da uğraşmana gerek yok soğutma ve hız arasındaki dengeyi bulursan bırakırsın o da en kolay kombo 2 1 denemekle olur çünkü elle all -30 harici bir şey yapmamalısın all -25 gibi çünkü bu model -30 kaldırıyor yani neden -25 yapacaksın ya yap ya yapma elle. ati sürücü olarak 23.9.1 tavsiye ederim tarayıcı sorunları olmaması için. ben denedim tek tek şu son betalar dahil.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    gpu için 23.9.3 denedim baya sorun yaşadım tarayıcılarda şuan eski sistemde kullandığım 23.8.2 sürücüne döndüm galiba iyi gidiyor


    cpuda ise 4.09.23.507 a döndüm en son sürümdeydim ama sorun hangisinde diye bir ondan bir bundan geri gttim bakalım bir yerde duracak :)


    şuan kombo 3den gidiyorum halen daha bir hafta sonu geniş zamanda hepsini deneyeceğim.


    23.9.1 i de denerim

  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    23.9.1'e bahis arttırırım ben şu fluid motion icadı için kurdum kurdum sildim sürücüleri iyidir yani.


    çipsetten sorun çıkmaz ama dene bakalım bir şey çıkarsa biz de öğrenmiş oluruz.


    kombo 2 de dene de fps farkına bir bak merak ettim benim anakart asus bende yok o ayar.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Tekrar Merhaba. Tüm Kombo testlerini yaptım sonuç bu.



    Bu testlerde Ekran kartı varsayılan ayarda

    Burada ortalama fps'de Kombo 2 ayarı en üstte, Max Fps'de ise Kombo 1

    5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios


    Bu testlerde kombo strike  1 ayarında, kartım ayarlı ve ayarsız testi. Fotodaki sol taraftaki testlerde Fsr Kalite de, soldaki fotolarda ise kapalı


    5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios


    Karta ayar verdiğimde ortalama fps artarken Max Fps hep ayarsızın altında kalıyor.


    Kart ayarımda şu şekilde.


    5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios


    Şuan Monitörüm FHD olduğundan testleri FHD de yaptım.


    Özellikle Gpu'ya doğru bir ayar bulamadım. Yani Evet oldu bu bu ayarda kalayim dediğim bir değerle karşılaşmadım.


    kombo strike larda ise en azından cyberpunkta çokta fark yok, Sıcaklık değerleri arasında Max 66, min 59 dereceler gördüm. Galiba en düşük sıcaklık ise kombo strike 3 de oldu.


    Sizce bu testlerde en başarılı hangi kombo strike modu duruyor?


    Curvede denemek istedim ama ayarı bulamadım :) bakmam lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 18 Ekim 2023; 19:29:54 >




  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    Işın izleme Kapalı, Diğer tüm ayarlar full de

  • Curve -30 girdim, buldum ayarı ama sadece curve -30 yaptım başka herhangi bir ayar yapmadım doğru muyum?


    Kart ayarlı- curve -30 sonuç bu oldu. Ortalama Fps en yüksek çıktı ama Max FPs 260, Max fps yi en çok Kombo strike 1 ayarında 278 fps aldım


    Min FPSde düşük çıktı 55 fps. En yüksek min fpsyi Cpuya hiç ayar yapmadan almıştım 75fps sonraki en yüksek min fpsyide kombo strike 1 de aldım 71fps ile


    5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios



    Bu sonuçlardan hangisini kullanmak gerek tam emin olamadım ama galiba en iyi sonuç kombo strike 1

    Kimisi ortalamada yüksek gelirken kimisi Max ve min FPSde önde çıkmış ama bunlar anlık sonuçlarda olabilir.


    Curve-30 ayarı sadece voltaj düşürüyor değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 18 Ekim 2023; 20:9:55 >




  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    oyun sıkıntılı daha yama alması lazım 7950x3d'de bile düşük çıkabilliyor min fps. max da önemli değil arka arkaya yap farklı çıkabilir. ortalama önemli şu 174 çıkan hangi ayar onu beğendim ben.


    all -30 undervolt vs ne yapman gerekiyorsa hepsini yapıyor kombo da aynı şekilde ama -30 illa bir kombo ayarına denk gelmeyebilir bence boşver uğraşma fazla sıcaklık istediğin gibiyse ve ortalama fps 1 bile fazlaysa bu oyuna bakacaksan ki bence x3d farkeden bir oyuna bak onu ayarla geç ki kombo 2 ya da 1 olur bence çünkü 3 performans düşürür fazla undervolt yaptığı için ama sıcaklık nasıl oynar o senin karar vereceğin bir şey. shadow tomb raider varsa onu da dene bence.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.