Şimdi Ara

5900x Ciddi Isı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,


    5900x islemci mevcut, silverstone pf 360 sivi sogutucu ile (sözde) sogutuluyor. Yaklasik 8 ay once toplamistim sistemi ilk zamanlar sorun yoktu yalniz son donemlerde islemci bosta iken 55-60 derecelerde yuk altinda ise 90 derecelere cikiyor. Bu degerler cok yuksek ama neden bunun icin fikrinize ihtiyacim var ?


    Termal macun yeni, sivi sogutucu tam ve duzgun takili, herhangi bir oc islemi yapilmadi default fabrikadan nasil ciktiysa oyle kullaniyorum. Bana sanki sivi sogutucuda problem var gibi geliyor ama baska onerileriniz var ise paylasabilir misiniz ?




  • Böyle güçlü işlemcilerde voltajlar elden geçirilmeli olduğu gibi kullanılmamalı min. voltaj bulunup yada bulandan öğrenilip offset yada manual olarak o voltaja düşürülmeli.
  • Sıvı sogutucunun içindeki Sıvı artık sogutulamıyor olabilirmi? Sogutulamayan sıvı ısınmış sıvı tekrar tekrar devirdaim oluyordur belki.

    Sıvı sogutucunun içindeki sıvının sıcaklıgını kontrol etmek lazım.Yada başka bir sıvı sogutucu alıp deneme yanılma yöntemi yapmanız lazım. Yine cozum olmazsa Kaliteli Kule tipi hava sogutmaya geçin Çift fanlı büyük bakır borulu Ağır bi kule tipi iş görücektir. 6ay 1 sene arası sıvı sogutucuların sogutma işlevi büyük oranda azalıyor die duymuştum.

  • pf240 var bende 11700k ile kullanıyorum daha da çok çeken ısınan bir işlemci ve sıkıntım yok.360 bir de sizinki ve son dönemde olmuş kesin soğutucunuzda sorun var pompa olabilir devri düşmüş olabilir bir yazılımla biosla default ayarı bozulmuş olabilir fanlarda sorun olabilir.

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    5 sene corsair h100 i kullandım. hiç dediğiniz olay ile karşılaşmadım.

  • Merhaba hocam,


    Bende 5800x kullaniyorum ve sicaklik ile ilgili birsey yasadim sizide bilgilendirmek isterim. Bostaki sicaklik sorununuz bununla ilgili olabilir bir kontrol edin derim. Sicakliklari surekli takip ederim ve islemcim overclocklu. Ekran kartim Evga RTX 3070 ve son guncelleme sonrasi islemci kullanimi ve sicakligin arttigini fark ettim. Onceden bosta 35-40 C olan sicaklik 50-60 C arasinda calismaya basladi. Kontrol ettigimde islemciyi NVRLA.exe'nin kullandigini ve sicakligin bu yuzden arttigini gordum. Nvdia bunu icin guncelleme yayinlamis ve bu guncellemeyi yaptiktan sonra bosta calisma sicakligi normale dondu. Sikinti ile ilgili bilgiye ve guncellemeye burdan bakabilirsiniz. Yuk altindaki sicaklik biraz fazla gorunuyor. Fan ve pompa ayarlarinizi kendiniz manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Birde Curve Optimizer kullanarak islemciye ayar yapip kullanirsaniz sicaklik ve hiz konusunda maximum performans alabilirsiniz. Google'da aratirsaniz bircok ornek var. Sicaklik ve islemci skorlarini paylasiyorlar. Sizde o ayarlari referans alarak en iyi ayarlari bulabilirsiniz.





  • _HollowMan_ kullanıcısına yanıt

    Degerli yorumunuz icin oncelikle tesekkur ederim. Ben sivi sogutucu ile ilgili problem oldugunu dusundugum icin Amazon ile irtibata gectim ve bana sifir olarak yenisini yollayacaklarini soylediler. Yalniz bu surec oncesi aksam sizin belirttiginiz islemlere bir bakayim ama fanlarin siddettini ve pomba basinc ayarini nereden yapacagimi inanin bilmiyorum belki onun icin bir destege ihtiyacim olabilir sizden onerdiginiz bir program var ise kullanabilirim. Suan icin basinc degerleri bu sekilde;

    5900x Ciddi Isı Sorunu




  • ScRyedd kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Cok iyi olmus yenisini yollamalari. AI Suit 3 diye bir program var asus anakartlar icin. Link windows surumunu sectikten sonra Utilities altinda o programi bulabilirsiniz. Bir video var orda ayrintili gostermis nasil ayarlayacaginizi. Link Yada bios uzerindende yapabilirsiniz. Bunun icinde bir ornek video buldum. Sizin anakartiniz ile ayni model degil ama cok benzer sekilde biostanda yapabilirsiniz. 2. dakikadan itibaren fan ayari yapiyor. Link Umarim isinize yarar. Bir deneyin bakalim :) Biraz fark yaratir bunlar ama benim size asil onerim Curve Optimizer ayarini yapin. Guclu ve isinan islemciler oldugu icin bu ayardan sonra sicaklikta bayagi fark yaratiyor. Ben yaptiktan sonra 8-9 derece fark etti ve benchmark skorlarida bayagi iyi eskisine gore. Full yukte 78 dereceyi gecmiyor artik.





  • tavsiyem bir noctua alıp kullanın. yıllardır kullanıyorum tam güçte bile fan sesi yok.

  • ScRyedd kullanıcısına yanıt
    İade etmeden dışarda çalıştırıp kontrol etseydiniz anlaşılırdı aslında.

    Edit: konu eskiymiş sonuç ne oldu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 20 Aralık 2022; 11:45:53 >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

    Sifirini yolladilar suan icin hernangi bir problem yok 1 senedir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.