Şimdi Ara

5g kapsama haritası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
4.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıdaki bazı ss'lerde telefon 5G'de gözüküyor ama ses için de VoLTE bağlı diyor. Bu nasıl oluyor? Bahsettiğiniz çakma 5G'den dolayı mı yoksa telefonlar internet 5G'de ses LTE'de olarak mı çalışıyor?

  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

    batıda misal yunanistan ve Bulgaristan da DSS kullanılıyor n3 vs. bantlarda 5g kapsaması var yüksek hızlar yok diye AB ülkeleri ve batıda çakma 5g mi kullanıyor oluyorlar? Turkcell bile şebeke olarak pes ediyor artık istanbul da yoğun noktalarda 5g bir lüks değil gereklilik olmuş durumda

  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    VoLTE isim kurbanı bir özellik. İlk 4G çıktığında ses 3G üzerinden internet 4G üzerinden veriliyordu. Sonrasında ses veri üzerinden taşınmaya başlandı. Buna VoLTE denildiği için sanki 4G ye mahsus bir özellik gibi anılmaya başlandı ama 5G üzerinde zaten ses veri olarak iletiliyor. Bu yüzden konuşma esnasında VoLTE simgesi normal.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozhanbayram kullanıcısına yanıt

    Aslında o bölgede kullandığı bantların hepsinden yayın yapıyor hızlar güzel geliyor .

    5g yi daha hızlı verebilirlerdi .

    hız testi yaparken şebeke 4g ye geçmeye çalışıyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    yavaş olduğu için yazılmış bir yorum

    o bölge merkez olsa bile yüksek hızlar alınan bir yer

    orada daha hızlı bir 5g deneyimi bekliyordum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operaötler hazırız filan diyorlardı peki devlet neden bu akdar süre oldu hala adım atmıyor? Neyi bekliyoruz? Telefonlarda yaygınlaşıyor artık.

  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Turkuyede okadar yaygin 5g li telefon yok olsa bile 51 ilde ayni anda 5g hizmet verilmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 10 Ekim 2023; 9:26:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede 5G li telefon sayısı , 2023 yılı itibariyle , diğer telefonlardan ( 3G - 4G ) fazladır ..
    Samsung , Apple tüm modellerinde ,, Türkiyede en az 2 yıldır 5g li telefonlar satıyorlar ,,
    Artık 5G geçilmesi lazım ..
    2G veya 3Gnin de , özelliklede 3G kapatılması gerekli , 2G kalabilir ..
    Rizede ve köylerde bakıyorum , neredeyse herkesin elinde 4G li veya ondan daha fazla 5G li telefon görüyorum ..
    Etrafımda Tuşlu telefon hariç hiç 3G li telefon görmüyorum ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 10 Ekim 2023; 12:47:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • formula 1 kullanıcısına yanıt

    Bende öyle düşünüyorum. 10bin TL üstü modeller full 5g oluyor artık. Özellikle Samsung tarafında. Apple tarafi son jenerasyon modeller full 5g zaten. Bence artık hizlanmali ve yol haritası belirlenmelidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    burda insanlarin alim gucude onemli burda bi ara 5 ile 10 bin arasi uyguna 5g li telefon satiyordu samsung suan adam akilli 5g li bir telefon 10 bin uzeri

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    Şuanda telefon 5G'de görünse de şebeke tarafında 4G çekirdeği üstünde çalışıyor. Bu da esas sinyalleşmenin 4G'de yapılıp indirme tarafında bağlantıya 5G taşıyıcıların eklenmesi ile oluyor. Veri aktarımına göre bir kısmı 4G bir kısmı 5G üstünden indiriliyor. 5G bandında kullanım daha az olduğu için hıza katkısı daha fazla oluyor. Veri gönderme tarafında ise sadece 4G kullanılıyor. Bundan dolayı da esasında her şey 4G ama hız 5G ile destekleniyor.


    Gelecekte şebekeler 5G çekirdeğe geçtiğinde 4G ile bağlantıları kalmayacak. Bu durumda da VoLTE yerine VoNR kullanılacak. Ancak bunlar da hâlâ geliştirmede olan standartlar. Farklı şeyler de olabilir ileride.

  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    Devlet 5G frekans ihalelerinden güzel para kaldırmak istiyor. Ancak ekonomi kötü olduğu için operatörlere de bu kadar mali yükün altına girmek zor geliyor. Bundan bugüne kadar bir oturup anlaşamadılar. Bir de yerli donanım geliştirme hikayesi falan var ama o da işin arkada dönen kısmını saklamak için bir bahane gibi. Önümüzdeki sene artık bir şekilde yapacaklar ihaleyi ve yavaş yavaş etrafta sinyaller artmaya başlayacak.

  • formula 1 kullanıcısına yanıt

    O kadar da değil hocam. Samsung, Apple satıyor ama kaç kişi alabiliyor. Samsung amiral gemisi ve belli modellerinin 5G versiyonlarını satıyor. Ama daha uygun diye hâlâ 5G'siz modellerini tercih edenler fazla. Bizim okul mesela, 140 öğretmenin 10'unun telefonu 5G destekliyordur. Daha fazla değil. Öğrencilerde 5G'li cihazı olan yok. Velilerde de hiç denk gelmedim. Android Go'lu cihazlar görüyoruz hâlâ. Iphone tarafında da Iphone 11 vs. var çatır çatır. Evdekilerden birine 5G'li telefon aldım. Imei 4G'li cihaz IMEI'si olduğu için o da 5G kullanamıyor. :D Ha etraftaki köylü değil de tarlası bol olan çiftçi tanıdıklar da hiç telefon düşünmeden her sene en iyisiyle yeniliyorlar. Adam Iphone kaç Pro Max olduğunu bilmiyor. Sorunca en yenisi diyor. :D

    Hani sosyo ekonomik durum önemli. 15 bin üstü telefonlarda 5G yaygınlaşmaya başladı ama özellikle arayan soran biri olmadıkça hâlâ 4G'lisini tercih edebiliyorlar. Burası işçi bölgesi. Burada o kadar çok cihaz yok dediğim gibi. Ama daha zengin yerlerde durum farklıdır tabi. Müdür, patron mahallesinde yeni Iphone'lar falan var baya. Orada destekli cihaz sayısı fazladır.





  • sis651 kullanıcısına yanıt

    İnsallah hocam seneye olur. Ha ekonomi yükü vs doğdrudur ama birçok kişi bu yükün daha devam edeceği kanısında. O zaman da daha çok gider bu iş.


    5G li telefonlar evet az sayıca ama artış hızı bence iyi durumda. 10bi tl üstü modellerde rahat bulunuyor. Yakında her fiyat aralığında 5g olacak hatta başladı bile samsung m14 5500tl banında ve 5gli exynos 1330 ile geldi. 5G gelsin hatta çıksın artık giriş modellere bile kaymış olacak bu hızla samsungta olduğu gibi. 5G nin bir iki seneye geleceğini düşünürsek o sıralar bayağı yaygınlaşmış olur diye düşünüyorum. Çıktıktan sonra dahi meraktan talep artacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 11 Ekim 2023; 22:42:39 >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    İşte olay şu. Eskiden 4G ihalesi yapıldığında döviz kuru ne kadardı, şimdi ne kadar. 4G ihalesinde devlet 2 milyar avrodan fazla para kazandı. Bu ihalenin operatörlere şuanki maliyeti 67 milyar lira civarında. Hem böyle bir bedelin altına girip hem de 5G güncellemeleri için gerekli yatırımlara başladıklarında faturalarımızı nasıl şenlendireceklerini düşünemiyorum. :D


    Bir de şu var konu ile ilgili. Aşağıda LTE + N78 NR şeklinde bir 5G NSA hız testi var. Testte kullanılan veriye bakarsanız tek testte çok ciddi bir veri kullanılmış. Evde kullandığım ilk İnternet paketi 4GB kotalı idi. Birkaç saniyede bu yeniyor. Kullanıcı en ufal bir hatasında çok ciddi bir veri harcayabilir. Yani bu hızları kullanabilecek kotalar da lazım bize. Yoksa birkaç hız testinde kota bitince bir daha 5G'yi direk kapatıp hiç açmayacak kullanıcılar da olacaktır.


    5g kapsama haritası




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    4 milyar EUR kazandı devlet LTE'den.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Vodafone kendini doğrultamadı deniyor 4g ihalesinde ödenen bedel yüzünden ciddi mali yük sonuç olarak abonelere yansıtılıyor bu maliyetler

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Doğru, benimki ihale öncesi asgari gelirmiş. Açılış. :D

  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Sadece 4G ihalesi değil, Vodafone'un finansal problemleri Telsim döneminden yadigar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Belki o 4 milyar EUR'nun kar değil, gelir olarak bile geri dönüşü gerçekleşmemiş olabilir hala.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.