Şimdi Ara

6 katlı apartmana wireless paylaşımı ve ap seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biz 6 katlı apartmanımıza interneti paylaşmak amacıyla wireless lan kurmak istiyoruz. Modem 3. katta duracak.Her katta iki daire var ayrıca her iki dairenin arasında da yukarı
    kadar uzanan mutfak boşluğu var.Bizim istediğimiz her dairenin sinyal gücünün maksimum olması.apler mutfak boşluğuna koyulacak.

    Maksimum sinyal gücünü almak için hangi apleri önerirsiniz d-link dwl-2100,airties ap400, zyxel g-570s, bir de linksys WAP54G bunların arasından bir seçim yapacağım muhtemelen. Bu cihazları kullanan arkadaşlar yorumlarını yazabilirse cok sevinirim.

    Son olarak vdsl2 ye başvuracağız telekomun vereceği modem ile ilgili en ufak bir fikrim yok acaba aplerle bir uyumsuzluk yapabilir mi?


    Arkadaşlar sabahtan beri araştırıyorum kafam patladı artık dayanamadım böyle bir başlık açtım.Cevaplarınız bekliyorum.Şimdiden teşekkürler



  • Yurtdışından bir adet buffalo whr-hp-g54 alın çıkış gücü içindeki anfi ile 722 mw oluyor. Üstüne dd-wrt kurmanız laızm bunun için. Antenide yatay yani yere paralel olacak şekilde kullanırsanız yayın hem yukarı hem aşağı katlara kadar ulaşır ve maksimum çekim gücü elde edersiniz.
    cihazı dd-wrt yüklü şekilde feppaspot.com dan alabilirsin. Ben ordan 2 tane almıştım, ups ile kargolattırdım 2-3 günde elime geçti.

    vdsl2 ile uyumlu çalışır ancak 32mbit i işlemek her routerin harcı değildir ona göre. büyük ihtimalle buffaloda 32mbitte tıkanır kalır. İşlemcisi 264mhz olan asus wl-500w yi düşünebilirsin bu durumda ancak onun çıkış gücü 251 mw ile sınırlı. Alternatif olarak vdsl2 modemin internetini 2 ye bölerek, 2 ayrı router ile interneti dağıtabilirsin böylece daha yüksek bant genişliği dağıtılmış olur (üstkat ve altkat diye 2 ayrı SSID olur) ve 2 adet buffalo ile işi çözersin sorunsuzca.




  • buffalo kendi arasinda en fazla 1.25 MB/s yapabiliyor bu da 10 Mbps ye esit.
    32 mbit denilen baglanti teorik olarak max. 25 mbit demektir VDSL2 ye gore.
    Tamamen 25 mbit i kullanmak icin mikrotikden dusuk birseyin kurtaracagini sanmam.
  • vdsl2 modemi ipyi otomatik olarak dağıtamıyor mu? Yani illaki router özelliği olan bir cihaz mı almam mı gerekiyor. diyelim 5 access point alsam repeater modunda çalıştırsam olmaz mı? Ne gibi sorunlar çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lajvard -- 15 Haziran 2009; 13:18:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.