Şimdi Ara

64 bit mi? 32 bit mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bana bi yol gosterin bilgisayarima visata kusucam ama 32 bit mi 64 bitmi kurmaliyim kara veremedim:S
    core2duo 6400 islemcim ve 1 gb 667mhz ram var yardimci olurmusunuz.64 un animasyon ve grafik programlarinda performasi cok etkiledigini duydum. nerdersini ne yapayim?



  • bence 32 bit kur çünkü 64 bit in gerkesiz bir yavaşlaması olduğu söyleniyo birde daha doğru düzgün 64 bit programlar yok pek bir işine yaramaz vista 64 yani.
  • ben tam tersini duymustum:S
    baska bilen deneyen yokmu?
  • bu arada onemlimi bimiyorum ama 32 bit ve 64 bit olmak uzere iki tane vista ultimate im var.
  • Ekran kartın D10 destekli ATi kart ise CCC de driver sorunları var.
    Yok D99 destekli ise benim gibi 64 bit kur, aşağı yukarı tüm donanımın 64 bit driveri var artık. %30 performans farkı hissedersin.
  • 64 bit destekli yazılım kullanırsan daha performasn alırısın, fakat çok az firma 64 bit destekli. Genel olarak ,ise 64bit işletim sisteminin eksileri daha fazla.
  • 32 bit kur kesinlikle. Çünkü 64 bit Vista'da driver sorunu yaşıyorsun. Tabi ilerde çözülünce 64 bit kur , 64 bit bilgisayarının tüm özelliklerini kullanır. En nihayetinde 64 bit. Ama 32 bit tam kullanmıyor. 4gb rami , 3.5gb gibi birçok düşüklük olabilir. Ha birde 64 bit Vista'da yavaşlama değil hızlanma var. 32 bit bana göre daha yavaş. Şu an 32 bit Vista Ultimate kullanıyorum ama 64 bitle kıyaslarsak hız bakımından kesinlikle 64 daha hızlı.
  • 64bit fos
    2003temi çıkmıştı sanrım ona göre işlemci alın deniyor 2008 oldu hala 32bitteyiz
  • ARKADAŞIM VİSTAYI BİLMEM AMA XPDEKİ DENEYİMLERİME DAYANARAKTAN ŞUNU SÖLÜCEM UMARIM DİKKATE ALIRSIN...

    ÖNCELİKLE TEST PROGRAMLARINDA 32BİT XP BİKAÇ PUAN ÖNDE BUNUN NEDENİ DRİVERLARDAN KAYNAKLANIO...

    EĞER 64BİTLİK Bİ YAZILIM KULLANMICAXAN Kİ NORMAL KULLANICI İSEN KULLANMAZSIN HİÇBİ GEREİ YOK 64BİTİN...

    AMA ŞUNUDA UNUTMAMAK GEREKİR QUAKE4 VE FARCRY GİBİ SAĞLAM OYUNLAR 64BİT DESTEİ VERİP DAHA PERFORMANSLI ÇALIŞIOLAR Kİ İLERDE OYUNLARIN BU SİSTEMDE OLUP OLMUCAĞI BELLİ DEİL...

    BEN HEM 32BİTİ HEMDE 64BİTİ KURDUM WE SONRADAN 32BİTE GEÇTİM YANİ HALA 64BİTİ KULLANMAMIZI GEREKTİRCEK BİKAÇ OYUN DIŞINDA BİZ NORMAL KULLANICALR İÇİN Bİ ZORUNLULUK YOK...

    AYRICA 64BİT ÇİFT ÇEKİRDEK DESTEİ WERİO SAWSATALARINA İNANMA ÇÜNKÜ 32BİTTE ÇİFT ÇEKİRDEK ÇALIŞIO ANCAK XP ESKİ OLDUĞU İÇİN TAM PERFORMANS KULLANMIODU ANCAK ONADA Bİ YAMA ÇIKARIP O SORUNU HALLETTİLERKİ BU SORUN VİSTADA YOKTUR...

    YANİ UZUN LAFIN KISASI EĞER 64BİT YAZILIMLA İŞİN YOXA 32BİT KUR DERİM...




  • 1gb ram ile 64bit hiç boşuna kurma 32bitten daha yavaş çalışır. 4gb üzerine ram alırsan 64bit ozaman faydasını gösterecektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rec

    1gb ram ile 64bit hiç boşuna kurma 32bitten daha yavaş çalışır. 4gb üzerine ram alırsan 64bit ozaman faydasını gösterecektir.



    ABARTTIN RAM İLE 32 VEYA 64BİTİN NE ALAKASI WAR

    ARKADAŞLAR 32BİT VEYA 64BİT YAZILIMLA ALAKALI BİŞE DONANIMDAN SADECE İŞLEMCİYİ İLGİLENDİRİO
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soulcubee


    quote:

    Orjinalden alıntı: rec

    1gb ram ile 64bit hiç boşuna kurma 32bitten daha yavaş çalışır. 4gb üzerine ram alırsan 64bit ozaman faydasını gösterecektir.



    ABARTTIN RAM İLE 32 VEYA 64BİTİN NE ALAKASI WAR

    ARKADAŞLAR 32BİT VEYA 64BİT YAZILIMLA ALAKALI BİŞE DONANIMDAN SADECE İŞLEMCİYİ İLGİLENDİRİO


    64bit ram adresliyebilme yeteğinidir. 2üzeri32farlı tek pakette veri göderirsin. 64bit ise paketler 2kat değil dafa büyüktür 2üzeri64 yanyana çarp.

    her pakette veriler daha büyüktür. Eğer 1gb ramle 64bit uygulamsı çalıştıracaksan vay haline.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rec


    quote:

    Orjinalden alıntı: soulcubee


    quote:

    Orjinalden alıntı: rec

    1gb ram ile 64bit hiç boşuna kurma 32bitten daha yavaş çalışır. 4gb üzerine ram alırsan 64bit ozaman faydasını gösterecektir.



    ABARTTIN RAM İLE 32 VEYA 64BİTİN NE ALAKASI WAR

    ARKADAŞLAR 32BİT VEYA 64BİT YAZILIMLA ALAKALI BİŞE DONANIMDAN SADECE İŞLEMCİYİ İLGİLENDİRİO


    64bit ram adresliyebilme yeteğinidir. 2üzeri32farlı tek pakette veri göderirsin. 64bit ise paketler 2kat değil dafa büyüktür 2üzeri64 yanyana çarp.

    her pakette veriler daha büyüktür. Eğer 1gb ramle 64bit uygulamsı çalıştıracaksan vay haline.



    PEKİ SÖLE BAKALIM 64BİTLİ 1GB'DA TAKILCAK Bİ YAZILIMDA TEST EDEYİM SONUCU SANA SÖLİM BAKALIM BAKALIM HAKKATEN ÖLEMİ




  • BYTE DERGİSİ

    64 bit, işlemcilerin tek bir çevrimde taşıyabileceği veri miktarını ifade eder. Bu sebepten gerekli yazılımsal ve donanımsal destek sağlandığında, 64 bit bir işlemci 32 bit olan versiyonuna göre 2 kat daha fazla işlem hacmine sahiptir. Aynı zamanda 64 bit teknolojisi, dosya boyutu ve daha fazla bellek adresleyebilme özelliklerle sunucu tabanlı sistemlere büyük çözümler getirmiştir.


    VİKİPEDİ

    Windows XP 64-Bit Edition, Microsoft Windows XP'nin 64 bit tabanlı bilgisayarlar için özel olan sürümüdür. 32 bit sürümüne göre çok daha yüksek miktarda hafıza ve disk kapasitesi desteğiyle öne çıkar.
    Normal olarak 64 bit bir işletim sisteminde çalışan programlar da 64 bit olmak zorundadır. Fakat üretici firma bu sorunu WoW64 adını verdiği bir çeşit emülatör yoluyla aşmıştır, böylece hem halihazırda çok büyük bir çoğunluğu 32 bit olan yazılımlar, hem de 64 bit yazılımlar bu işletim sistemi üzerinde aynı anda çalışabilmektedir. Bu emülasyon hemen hemen tüm uygulama programlarında işe yarasa da, aygıtların yazılımlarla çalışabilmesini sağlayan 'aygıt sürücüsü' adı verilen programcıklar ve işletim sisteminde arka planda çalışması gereken bazı programlar (virüs tarayıcı/temizleyici, güvenlik duvarı, v.b.) emülasyon kipinde çalışamaz ve bu yüzden 64 bit olarak yeniden yazılmaları gerekir, bu işletim sisteminin zayıf yönlerinden biri olarak değerlendirilebilir. Bundan başka, 32 bit uygulama programları, yukarıda bahsedilen yüksek hafıza ve disk kapasitelerinden yararlanamazlar, çünkü emülasyondan dolayı 'kendilerini 32 bit Windows üzerinde çalışıyor sanırlar', bu gelişmiş özelliklerden yaralanabilmek için, yine uygulama programlarının da 64 bit olarak yeniden yazılması gerekmektedir. Öte taraftan, 32 bit yazılımları destekleyen Windows XP 64-Bit Edition, 16 bit yazılımlara destek vermemektedir. Yukarıda belirtilen sebeplere ek olarak, donanım üreticilerinin sınırlı desteği yüzünden ve 64 bit işlemcilerin pazara sürülme tarihleri görece yeni olduğundan, yaygın kullanılan bir işletim sistemi haline gelmemiş, yaygınlaşmamasının sonucunda hataları zor ortaya çıkmış ve bazı bakımlardan 32 bit Windows XP kadar kararlı hale gelmemiştir. Üretici firma 2007 yılında piyasaya sürmeyi planladığı Windows Vista'yı pazarın hakim işletim sistemi olması hedefiyle tasarlayıp geliştirdiğinden, sözü edilen eksikliklerin yeni sürümde büyük ölçüde giderilmiş olacağı öngörülmektedir. 32 bit işlemci içeren donanım sistemlerine Windows XP 64-Bit Edition işletim sistemi kurulamaz.Windows Xp 32-Bit'teki gibi Ram (Random Access Memory)3 gb inin sonrası algılanır.

    1990’ların başlarından beri bazı piyasalarda 64-bit mikroişlemciler kullanılırken, 2000’lerin başları PC piyasası için hedeflenmiş 64-bit mikroçiplerin doğuşu olarak kabul edilir.
    AMD’nin Eylül 2003’te ilk 64-bit IA-32 ile geriye uyumlu mimarisi olan AMD64’ü tanıtmasından sonra, Intel de kendi x86-64 ciplerini üretti ve 64-bit masaüstü çağı başlamış oldu. İki işlemci de eski 32-bit uygulamaları çalıştırabilirken, yeni 64-bit yazılımları da destekliyordu. 64-bit Windows XP ve 64-bit çalışabilen Linux ile yazılımlar da bu işlemcilerin bütün gücünü ortaya çıkarma fırsatı buldu. 64-bit e geçiş sadece yazmaç boyutlarının IA-32’ye göre artması değil ayrıca yaşlanmış CISC dizaynı için genel amaçlı yazmaçların sayısının da iki katına çıkması demekti.
    64 bit e geçiş, 90’ların başlarında PowerPC işlemcilerinin dizaynından beri amaçlanmıştı ve uyumsuzluk için büyük bir neden değildi. Mevcut tamsayı yazmaçları, ilgili data yolları gibi genişletilmişti fakat birkaç yıl boyunca IA-32’de olduğu gibi floating point ve vektör birimleri 64 bit veya daha fazlasında çalışıyordu. x86-64’e genişleyen IA-32’de olanın aksine, 64-bit PowerPC’ye yeni bir genel amaçlı yazmaç eklenmedi. Böylece, geniş adres alanını kullanmayan 64-bit modu uygulamaları çalıştırılırken elde edilen performans kazancı az oluyordu.


    PCNET DERGİSİ

    64 bit bir işlem hacmi birimidir. Yani, işlemci her seferinde kaç 0 ve 1 okuyacak onu belirtir. Mevcut işlemcilerin çoğu 32 bittir, yani aynı anda 32 adet 0 ve 1 okurlar. 64 bit olunca 64 adet 0 ve 1 okurlar yani bu da 8 byte demektir. Aynı zamanda 2 adet 8 byte'lık değeri de işlemci bazında çarpabilmen demektir ki assembler gibi dillerde bunun hız açısından önemi büyüktür.
    64 bit'i kurarken çıkan mesajlar dışında bir yerde göreceğini sanmıyorum. Çoğu program hem 64 hem de 32 bitte çalışacak şekilde tasarlanıyor. Eğer işlemcin 64 bit olursa daha hızlı olacağını söylemeye gerek yok...


    VE SON OLARAK MİCROSOFT

    Ürüne Genel Bakış

    Microsoft Windows XP Professional x64 Sürümü ve Microsoft Windows Server 2003 x64 Sürümleri

    Genel Bakış

    Microsoft® Windows® XP Professional x64 Sürümünün ve Microsoft Windows ServerTM 2003 x64 Sürümlerinin piyasaya sunulması 64 bit bilgi işlemi, geleneksel 32 bit çözümlerine karşı güvenilir bir alternatif haline getirdi. Artık bir yandan 64 bit işlemcilerin geliştirilmiş performans ve becerilerinden faydalanırken diğer yandan Windows XP ve Windows Server 2003'ün sağlam, güvenli ve tanıdık ortamlarında çalışabilirsiniz. Bu işletim sistemleri tek başına kullanıldığında çalışma şeklinizi değiştirebilir; bir arada ise iş hayatınızda bir devrim yaratma potansiyeline sahiptir.

    64-Bit Farkı

    32 bir ve 64 bit Windows arasındaki en büyük fark bellek desteğinden ileri gelmektedir. 32 bit işletim sistemleri, işlem başına tahsis edilmiş en fazla 2 GB'lık bir bellek alanına sahip en çok 4 gigabaytlık (GB) sistem belleğini desteklerken yeni x64 işletim sistemleri, işletim sistemine bağlı olarak, 32 ila 512 GB'lık RAM alanını desteklemektedir ve donanım kapasiteleri ve bellek alanları genişledikçe, 16 terabayt (TB) büyüklüğe kadar sanal belleği destekleme potansiyeline sahiptir.

    32 bit işlem gücünün sınırlarını zorlayan kullanıcılar için bu, büyük dosyaların daha hızlı açılabileceği ve karmaşık hesaplamaların daha kısa sürede gerçekleştirilebileceği, kısaca daha fazla verimlilik ve etkinliğe sahip olunacağı anlamına gelmektedir.

    64-Bit Bilgi İşleme Kimler İhtiyaç Duyar?

    64-bit bilgi işlem, performansı bir üst düzeye çıkarmaktadır. Windows XP Professional ve Windows Server 2003'ün 32 bit sürümleri çoğu kullanıcının işletim sistemi gereksinimlerini karşılamaya devam edecektir. Ancak çok miktarda veri ile çalışan kullanıcılar veya büyük oranda bilgiyi kısa sürede işlemesi gereken kuruluşlar için 64 bit, performans ve verimlilik açısından kayda değer bir sıçrama tahtası anlamına gelmektedir.



    Windows XP Professional x64 Sürümü; 3D modellerle, animasyonlarla, CAD projeleri ile veya diğer büyük veri kümeleri ile çalışan kullanıcılar için idealdir. Örneğin:

    • Video, animasyon veya 3D modellerle çalışan dijital içerik yaratıcıları.

    • CAD, CAM veya CAE'den faydalanan mekanik tasarımcıları ve mimarlar.

    • Karmaşık simulatörlerden faydalanan mühendisler ve bilim adamları.

    • Büyük miktarda veriyi kısa sürede işlemden geçirmesi gereken finans analizcileri.



    Windows Server 2003 x64 Sürümü, bellek ağırlıklı veya büyük ölçekli veritabanlarına veya uygulamalara sahip kuruluşlar için idealdir. Örneğin:

    • Hızlı veritabanı işlemlerine bel bağlamış firmalar. • Global firmalar, devlet ve eğitim enstitüleri.

    • Karmaşık modellere ihtiyaç duyan teknik ve finansal sektörler.

    • Daha fazla kullanıcıya hizmet verme ihtiyacı duyan e-ticaret siteleri. • Uygun maliyetli bir yükseltme gerçekleştirmek isteyen, mevcut bilgi işlem sistemleri miadını doldurmuş firmalar.




    Gelişmeler

    Artık üstün seviyede BT ve yazılım geliştirme gereksinimleri bulunan kullanıcılar istikrar, güvenilirlik veya güvenlikten ödün vermek zorunda kalmaksızın 64 bit bilgi işlemin gücünden faydalanabilir. Windows XP Professional x64 Sürümü ve Windows Server 2003 x64 Sürümleri 32 bit hızındaki benzer çözümlerle aynı özellikleri çok daha üstün bir performansla sunmaktadır.


    Microsoft Windows XP Professional x64 Sürümü

    Windows Server 2003 Service Pack 1 kod esasına bağlı olarak geliştirilen Windows XP Professional x64 Sürümü, 32 bit sürümünün olağanüstü güvenilirliğinin ve özelliklerinin tümünü barındırmakta ve buna ek olarak 64 bit işlemcinin beraberinde getirdiği ek güç ve becerileri sunmaktadır.

    En Önemli Faydaları:

    •Kullanım Kolaylığı. Günlük görevlerin hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan basit ve yalın bir kullanıcı arayüzünün keyfini çıkarabilirsiniz.

    •Uyumluluk. 32-bit ve 64-bit uygulamaları eşzamanlı olarak çalıştırabilirsiniz.

    •Güvenlik. 64 bit bilgi işlemin beraberinde getirdiği hız ve güce sahip üstün Windows XP Professional Service Pack 2 koruması.

    •Daha üstün verimlilik. Ağır iş yükleri için yüksek performanslı 64 bit uygulamaların yanı sıra eşdeğer veya daha yüksek hızlarda mevcut 32 bit uygulamaları kullanabilirsiniz.

    En Önemli Özellikleri:

    •64 bit işlemcilere yönelik optimizasyon sayesinde uygulamalar 64 bit teknolojisinin daha yüksek hız ve verimlilik düzeyinden faydalanabilmektedir.

    • Otomatik Sistem Kurtarma sisteminizin veya sabit diskinizin hata vermesi durumunda sisteminizin kurtarılmasını sağlamaktadır.

    •Windows Güvenlik Merkezigüvenlik ayarlarının değiştirilmesine ve güvenlik güncellemelerinin yüklenmesine yönelik merkezi bir konum sağlamaktadır.

    •Otomatik Güncellemeler bilgisayarınızın en yeni güvenlik yamaları ve en önemli sistem güncellemeleri ile sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

    •Windows Güvenlik Duvarıkullanıcıların ağ ortamında başka kişilerle birlikte çalışmasını engellemeksizin güvenliği artırmaktadır.

    •Uzak Masaüstü özelliği kullanıcıların Uzak Masaüstü Protokolünden faydalanarak ağ erişimine sahip her ortamdan PC'lerini kontrol edebilmelerini sağlamaktadır.


    Microsoft Windows Server 2003 x64 Sürümleri

    64 bit uygulamaların ve işlemcilerin sunduğu ek verimlilik özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Microsoft Windows Server 2003 x64 Sürümleri, 32 bit işlemcilerin sınırlarını zorlayan firmalar için tasarlanmıştır.

    En Önemli Faydaları

    •Uyumluluk. 32-bit ve 64-bit uygulamaları aynı Windows ortamında çalıştırabilirsiniz.

    •Güvenlik. Windows Server 2003 ürün ailesinin sunduğu aynı koruma özelliklerinin yanı sıra 64 bit bilgi işlemin beraberinde getirdiği daha üstün hız ve güç.

    •Güvenilirlik. Windows Server 2003 Sürümleri ile benzer bir oluşumun yanı sıra 64-bit uygulamaları çalıştırma becerisi.

    •Daha üstün verimlilik. Ağır iş yükleri için yüksek performanslı 64 bit uygulamaların yanı sıra eşdeğer veya daha yüksek hızlarda mevcut 32 bit uygulamaları kullanabilirsiniz.

    En Önemli Özellikleri

    •64 bit işlemcilere yönelik optimizasyon sayesinde uygulamalar 64 bit teknolojisinin daha yüksek hız ve verimlilik düzeyinden faydalanabilmektedir.

    • Otomatik Sistem Kurtarma sisteminizin veya sabit diskinizin hata vermesi durumunda sisteminizin kurtarılmasını sağlamaktadır.

    •Grup Politikası yönetimi BT yöneticilerinin kullanımı kolay bir arayüz üzerinden kendi Windows bilgi işlem ortamları üzerinde daha üstün bir kontrole sahip olmasını sağlamaktadır.

    •Uzak Yardım özelliği, Windows XP veya Windows Server 2003 ailesinde yer alan herhangi bir ürün ile çalıştırılan bir bilgisayardan uzak bilgisayarlara elverişli bir şekilde erişim sağlanmasını mümkün kılmaktadır.

    •Yazılım Güncelleme Servisleri Microsoft'un sunduğu en önemli yama sürümlerini otomatik olarak yönetmenize ve bunları hedef bilgisayarlara aktarmanıza yardımcı olmaktadır.




    Sistem Gereksinimleri


    Microsoft Windows XP Professional x64 Sürümü


    Desteklenen İşlemciler
    • AMD Athlon 64


    • AMD Opteron


    • Intel EM64T desteğine sahip Intel Xeon


    • Intel EM64T desteğine sahip Intel Pentium 4

    RAM
    256 MB RAM

    Sabit disk alanı
    1.5 GB büyüklüğünde kullanılabilir sabit disk alanı

    Video kartı
    Super VGA (800x600) veya daha yüksek çözünürlükte video kartı

    CD-ROM veya DVD sürücüsü
    3

    Klavye ve Microsoft Mouse veya uyumlu bir işaretleme aygıtı
    3

    Önemli: Windows XP Professional x64 Sürümü, 64-bit Intel Itanium tabanlı sistemlere başarılı bir şekilde kurulamamaktadır.

    Microsoft Windows Server 2003 Standard x64 Sürümü


    Minimum CPU Hızı
    • AMD Opteron Model 140 (1.4 GHz)


    • Intel Xeon işlemci 2.80 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)


    • Çoklu İş ParçacığıTeknolojisine sahip Intel Pentium işlemci


    3.20 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)

    Önerilen Minimum CPU Hızı
    • AMD Opteron Model 140 (1.4 GHz)


    • Intel Xeon işlemci 3.60 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)


    • Çoklu İş ParçacığıTeknolojisine sahip Intel Pentium işlemci


    3.60 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)

    Minimum RAM
    512 MB

    Birden Fazla İşlemci Desteği
    En çok 4

    Kurulum İçin Minimum Disk Alanı
    4 GB

    Microsoft Windows Server 2003 Enterprise x64 Sürümü


    Minimum CPU Hızı
    • AMD Opteron Model 140 (1.4 GHz)


    • Intel Xeon işlemci 2.80 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)


    • Çoklu İş ParçacığıTeknolojisine sahip Intel Pentium işlemci


    3.20 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)

    Önerilen Minimum CPU Hızı
    • AMD Opteron Model 140 (1.4 GHz)


    • Intel Xeon işlemci 3.60 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)


    • Çoklu İş Parçacığı Teknolojisine sahip Intel Pentium işlemci


    3.60 GHz (800 MHz FSB ve Intel EM64T)

    Minimum RAM
    512 MB

    Birden Fazla İşlemci Desteği
    En çok 8

    Kurulum İçin Minimum Disk Alanı
    4 GB

    Özet

    Windows XP Professional x64 Sürümü ve Windows Server 2003 x64 Sürümlerinin piyasaya sunulması ile birlikte 64 bit bilgi işlem bilgisayar kullanımının merkezine oturmaya başladı. Geliştiricilerin hem 32 hem de 64 bit Windows sistemlerinde çalıştırılabilen tek bir kaynağı derlemesini sağlayan, gelecek düşünülerek tasarlanmış Yazılım Geliştirme Kiti sayesinde yazılım geliştiricileri pek az zahmete girerek kendi uygulamalarının 64 bit sürümlerini çıkarabilmektedir. Microsoft, Intel ve AMD firmalarının teşviki ve desteği sayesinde şu anda yüzlerce 64 bit uygulama çok çeşitli yazılım geliştiricisi tarafından hazırlanmaktadır.

    Windows XP Professional x64 Sürümü ve Windows Server 2003 x64 Sürümleri hakkında daha fazla bilgi almak içinwww.microsoft.com/x64adresini ziyaret edebilirsiniz.

    © 2005 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. Microsoft, Windows, Windows logosu ve Windows Server Microsoft Corporation'ın ABD ve diğer ülkelerdeki ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır.




  • SANIRIM YETERLİ BUARADA KIZMAYIN KARIŞMASIN DİE 3AYRI MSJ ATTIM İLKDEFA YAPIOM "AMMA POST KASTIN" DEMEİN SONA... AMAÇ BİLGİLENDİRMEK...
  • cok cok tskler arkadaslar ellerinize saglik cok faydali oldunuz
  • İki sorum olacak.
    BOX lisanslı olarak Vista Business 32 bit alıp kursam, 1-2 sene sonra 64 bit'e geçmek istersem tekrar para verecek miyim??
    Bir de, şimdi benim OEM XP Pro lisansım vardı ama 25'den fazla aktivasyon yaptığım için iptal oldu. Vista Business Upgrade BOX alırsam, benim XP lisansımı kabul eder mi UPGRADE ürün???
    Şu Windows'daki lisans işine bir türlü kafam almadı.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • @soulcubee

    Test yaptnız mı? bekliyorumda!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rec

    @soulcubee

    Test yaptnız mı? bekliyorumda!



    program sölemedinki hem oyunlar(64bit destei olan oyun) we pc test yazılımlarıyla daha önce test etmiştim
  • Bu programları elinde varsa 512 1gb 2gb 4gb şeklinde ve aynı testlerin 32bit versitonlarını aynı ramlerde denersen süper test edersin

    7zip 64bit
    CİNEBENCH 64bit
    PRIME95 64
    SCIENCE MARK 64
    PassMark 64
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.