Şimdi Ara

7.1 kulaklıklar vs Razer Surround programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bugün Razer Kraken 7.1 Chroma siparişi verdim. Ama aklımda birkaç soru var. Bunları yanıtlarsanız sevinirim.
    1- Kraken 7.1 Chroma gerçek 7.1 değil, sanal 7.1 ses veren bir kulaklık ve bu özelliğini kullanabilmek için de synapse 2.0 programı yüklü olması ve bu program üzerinden kalibre etmemiz gerekiyormuş. Tamam bu kadarını anladım. Ama aynı zamanda Razer'in Surround adını verdiği bir programı da var. (Free ve Pro versiyonları şeklinde ikiye ayrılıyor. Pro versiyonu 15 dolar) programın özelliği ise stereo olan bir kulaklığı sanal 7.1 destekli hale getiriyor. E o zaman ben niye 80-90 tl verip bir stereo kulaklık almak yerine yüzlerce lira verip 7.1 diye satılan bir kulaklığı alıyorum? Bu iki olay arasındaki farklılık ne? Birisi beni aydınlatabilir mi bu konuda?
    2- Razer kraken 7.1 Chroma nasıl bir kulaklıktır? (Mesela Logitech G930 ile karşılaştırıldığında)
    Hızlı cevap alabilmek için konuyu buraya açtım. Şimdiden teşekkürler.







  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de Koss PortaPro kulaklık var müzik dinlemek için almıştım. Razer virtual surround programını birkaç gün önce yükledim ve bu kulaklık ile deniyorum ama öyle aman aman bir fark görmedim. Ben de sanal 7.1 ses veren bir kulaklık düşünüyorum sırf film izlerken kullanacağım. Belki razer kraken 7.1 chroma alırım. Geldiğinde artısını eksisini bana da bildirirseniz çok sevinirim. Okuduklarıma göre razerin türkiyede garantisi olacakmış yani yutdışından alınan ürünlerde sırf bu yüzden bile tercih edilebilir. Neyse razer tiamat 7.1 dışındaki kulaklıklarda sağda ve solda olmak üzere toplam 2 tane hoparlör var. Sadece yazılımla sanal ses veriyorlar. Ben de neden bi şirket bu yazılımı satmaz diye düşünüyordum ve sonunda araştırınca razerin yazılımını buldum. Ama dediğim gibi çok bi fark göremedim. Aşağıdaki linkte verdiğim videoyu herhangi bir kulaklık ile deneyin gerçekten çok şaşıracaksınız :)

    http://youtu.be/QbOmya3X4kw




  • profecco kullanıcısına yanıt
    Evet kraken 7.1 sanal ses veriyor ama ben gayet tatmin oldum. Ses kalitesi çok güzel. Özellikle razer'in denetim Masası olan synapse 2.0 çok kullanışlı ve iyi bir program. bas ayarını en sona getirdim ve sesi aniden yüzde 50'den 100 yaptım. Ve inanırmısınız Gözümden yaş geldi basları çok iyi son seste kulaklık kafanızdan çıkacak resmen ayrıca tomb raider ve birkaç farklı oyunda denedim bu kulaklığı. Yine çok memnun kaldım. Ses konusunda hiç şüpheniz olmasın. Benim rahatsız olduğum tek nokta kulaklığın kulağıma baskı yapması oldu. Kulaklığın üst kısmı esnek bir Yapıya sahip. Kafam biraz büyük o yüzden esneterek takıyorum kafama ve esneklikten Oluşan bir baskı kuvveti uygulanıyor kulağa hafif. Kulaklık takılıyken çok rahatsız etmiyor. Ama ben 1 saat civarında kullandım. Çıkardığımda kulağım kızarmış ve hafif de ağrıyordu ama birkaç dakikaya geçti. Daha önce hiç bu tür bi kulaklık kullanmamıştım. O yüzden bünye Alışık olmadığı için de olabilir bu. Birkaç hafta daha kullancam bakalım sonuç ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Ben de alırsam böyle bir kulaklığı sırf 5.1 channel desteği veren filmlerde kullanacağım. Oyunlarda kullanamam çünkü dandik bir laptopum var. Cevabınız için teşekkür ederim. Siz de 5.1 channel ses desteği veren dts ya da ac3lü bir filmde dener misiniz? Gerçekten süper bir etki yapıyor derseniz alırım ben de :)
  • profecco kullanıcısına yanıt
    dts ve Dolby'nin birkaç tane 7.1 test videosu izledim. Sağ-sol ve ön çaprazlarda çok iyi iş çıkarıyor. Ama arkadaki seslerde o kadar iyi değil. Synapse 2.0'den kalibre etsem biraz daha güzel olur. Ama Gerçek 7.1'i beklemeyin derim ben. Ben gayet memnun oldum bana yetti bu kulaklık. Size de öneririm :D
    Güncelleme: Kalibre ekranında test ettim ve arkadaki sesler de gayet güzel duyuldu. Demekki videodan kaynaklanmış o arkadaki seslerin çok belli olmaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 10 Ocak 2015; 13:03:52 >
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    süper çok teşekkür ederim. zaten gerçek 5.1 kulaklıklar var roccat kave gibi ama yanında ses kartı yok. bir de ses kartı alamam 50 dolara :) bu arada türkiye garantisi için firmaya ulaştın mı ne yaptın tam olarak?
  • profecco kullanıcısına yanıt
    Ürünü aldıktan sonrawww.razerzone.com 'dan ürün kaydını yaptırıyorsun ve 1 yıl küresel garantisi başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 10 Ocak 2015; 14:38:59 >
  • Birincisi Kulaklık fiyatlarını belirleyen sadece Stereo, 5.1 ve ya 7.1 olmaları değil. Fiyat faktöründe marka değeri, sürücülerin kalitesi, Empedans değerleri önemlidir. Yani Kraken 80, 90 Tl lik bir kulaklık ile kıyaslanamaz.
    Kraken Sanal 7.1 dir, zaten Piyasada gerçek 7.1 olan bir tek kulaklık var o da Tiamat' tır.
    Razer Surround stereo kulaklıkların tamamını sanal olarak 7.1 e çevirebilen bir yazılımdır, oldukça da başarılı olduğunu söylemeliyim. Synapse 2.0 ise Razer in kendi ürünlerinin driveridir.
    Kraken iyi bir kulaklıktır ve doğru bir seçim yapmışsın. G930 içinde aynı şeyi söyleyebilirim, kablosuz olma gibi bir avantajı da var G930 un.
  • Kraken pro neon almayı düşünüyorum sizce sanal surround etkisi verebilirmi fps rpg oyunları ve filmler için istiyorum yada 400 tl ye kadar güzel bi sanal surround kulaklık önerebilirmisiniz sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trlion1 T kullanıcısına yanıt
    Dostum ben kraken 7.1'den surround olarak geyet memnunum. Eğer Razer Surround da bu düzeye yaklaşıyorsa seni tatmin edecektir ama benim memnum olduğuma başkası burun kıvırabilir belki ben de gerçek 7.1 deneyimlesem bunu beğenmeyebilirim. O yüzden net birşey diyemeyeceğim.
  • cevap için teşekkürler dostum plantronics gamecom 780 aldım 260 tl baya ucuz bi ürün işlevline göre 7.1 ses verebiliyor tasarımıda hoşuma gitti ilk surround deneyimim ve memnun kaldım :)
  • ee ?
  • sel0x1 S kullanıcısına yanıt
    ee ne anlamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.