Şimdi Ara

8K TL Bütçeli TV Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saygıdeğer arkadaşlar,

    Uzun süre önce kullandığım DH hesabıma kullanıcı detaylarıma ulaşamadığım için erişemedim ve yeni bir hesapla buradayım. Uzun uzun süreler oturacağım evimi döşüyorum ve benim için iyi bir TV almak gerçekten önemli. Konvansiyonel anlamda TV izlemektense ağırlıklı olarak PS4 oynuyorum (Pro'ya upgrade edeceğim), Netflix izliyorum (üyeliği upgrade edebilirim) ve bilgisayardan yüksek kaliteli içerik izliyorum. Sanırım benim için lag çok önemli olacak ve tabii ki Bluray vs. düzgün bir şey izlerken kaliteli görseller... Hafta sonları dışında genellikle karanlık vakitlerde TV kullanacağım.

    Salonumda üç aşağı beş yukarı 3m-3,5m arası bir mesafe olacağını düşünüyorum panel ve oturduğum yer arasında (3,5m çıplak mesafe var fakat kanepe/TV ünitesi payları derken 3m'ye yaklaşacağı inancındayım). Daha büyük daha iyi olur düşüncesiyle hep aklımda 65'' bir TV alma fikri vardı. Uzun süredir TV alışverişi yapmadığım için yeni teknolojilere pek aşina değildim, fakat buradaki yorumları okuduğum kadarıyla ve genel araştırmam uyarınca OLED teknolojisinin yeni nesil olduğu aşikar.

    Belirttiğim gibi yaklaşık 8.000 TL bir bütçem var. Maalesef 65'' OLED seçeneklere baktığımda 55'' ile kıyaslandığında rakamlar ciddi ciddi uçmakta ve maalesef bu kadar bütçem yok. Burada siz konunun uzmanı arkadaşların yönlendirme ve tavsiyelerine çok ihtiyacım var ve karar vermemde büyük rol oynayacağınızdan eminim. Bu alışverişi 1-2 ay içerisinde yapabilirim, çok acelem yok. Sorularım şu şekilde:

    1. Bütçeme uygun 65'' OLED bulamayacağımı düşünüyorum, öte yandan 55'' OLEDlerde sanırım bir şansım var. Ne dersiniz? Sizce 3m izleme mesafesi ve 55'' iyi bir kombinasyon mu? Sistemini bu şekilde ayarlamış olan ve çok memnun olanlar var mı? Belirttiğim gibi normal TV yayını izlemiyorum, PS4 oynuyorum ve seç-izle içerik izliyorum...

    2. 65'' ebat için OLED'den vazgeçmeli miyim? Çok güzel 4K UHD LED TV seçenekleri olduğundan da bahsedilmekte. Eğer OLED'den vazgeçersem bütçe olarak 65'' ebatına çıkabileceğime inanıyorum. Eğer benim zehrim OLED değilse bana benim bütçemde en iyi 4K UHD LED TV'lerden örnekler verebilir misiniz?

    3. OLED'de araştırdığım kadarıyla LG ve Sony, Samsung'a (QLED) nazaran daha mantıklı seçenekler. LG B7 serisinin baya methi var. Sizce 65'' OLED olmayan bir TV yerine 55'' LG B7 en doğru seçim mi?

    Sorumlarımdan da anlaşıldığı üzere büyüklük/bütçe/OLED çerçevesinde biraz sıkışmış durumdayım. Belirttiğim gibi 8.000 TL bir bütçem var. OLED'den vazgeçersem bir sürü marka/model seçeneği olacağını düşünüyorum, fakat nedense OLED teknolojisi gerek burada yazanlar, gerek yaptığım araştırmalar uyarınca çok çekici geliyor. Almışken de bu alışverişi bir kere yapmış olmak ve çok uzun süre mutlu olmak istiyorum. Bu sebeple destekleriniz çok önemli.

    Zahmet edip okuduğunuz için ve destekleriniz için çok teşekkür ederim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beygirbey -- 5 Şubat 2018; 18:19:34 >







  • güzel konu :)
    cevapları merakla bekliyorum.
    bende aynı mesafeden benzer bütçe ile tv arayışındayım.
    sonyx900 mantıklı görünüyor ama android kafa karıştırıyor.

    mu9000 alternatif olabilir bence.
  • En iyi opsiyon lg OLED b7. Uzun zamandır araştırıyorum. Bütçem denklemi ce direk alacağım. Şu An n11 de 7.400 TL ye var. Ancak Teknosa ve benzeri yerlerde 8000 altına bulunmuyor. Çok nadir bir iki lg bayi 7900 TL ye verebilir. (Bkz: marmara forum). Şurda bu fiyat deyince.merkezi arayıp özel fiyat verebiliyorlar. Aklınızda olsun.



    Kalite olarak sanırim bu fiyata daha iyisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, çok teşekkürler yorumlarınız için. Farklı fikirler önemli.

    65'' OLED olmayan bir TV mi yoksa 55'' OLED bir TV mi?

    OLED olmayan TV'lerde en iyi seçenekler hangileri olacaktır?
  • Hiç kafanı karıştırmadan git 55B7 al, neden şunu bunu almadım demezsin tüm LED tvlerden daha üstün, üst seviye led tvler arasında farkı anlamak çok çok zor ama B7 ile en iyi led tv yi yanyana koy farkı kendin gözünlede rahat görürsün.

    En iyi led tv'ler XE9005 ve 55XE9305 bunlarında 65inchi 10bin tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 7 Şubat 2018; 17:42:3 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • Bu arada merak eden olursa nasıl bu iş sonuçlandı diye. 2 sene kadar önce 65 inch b7 aldım bugün aşırı memnunum açıkçası... İyi ki almışım diyorum fiyatları da uçtu tabii kur farkından. saygılar.

  • Güle güle kullanın. 👍

    Ben de geçen ay aynı izleme mesafesi için 55" Arçelik OLED aldım, Tahminen aynı LG paneli kullanıyorlar. Görüntü kalitesi gerçekten çok farklı.

    Siz o mesafeden 65" den memnun musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fato65 F kullanıcısına yanıt

    merhaba, hayırlı uğurlu olsun umarım kazasız belasız kullanırsınız. ben çok memnunum ebattan ve mesafeden. hatta biraz zevk meselesi ama bana soracak olursanız bir tık üstü bile olabilirdi. Bigger the better diye düşünüyorum :) saygılar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.