Şimdi Ara

90-93 Honda Accord nasıl bir araçtır ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar iyi forumlar..

    Bu ara 90-93 model Honda Accord 2.0 ile ilgilenmekteyim ,alma gibi niyetim var..Ozellikle kilometrelerinin yüksek olduğunu gördüm ve dayanıklı olduğu kanısına vardım tabi,sizler daha iyi bilirsiniz..Tabi kafamda biraz tereddüt var..Bir kaç şey sormak istiyorum..

    Nasıl bir araçtır üzer mi ,dayanıklı mı ?

    Motorları nasıl uzun ömürlü mü ?

    Kronik sorunları varmı , varsa nelerdir ?

    Aracı alırken nelere dikkat etmem gerekir ?


    Mutlaka şuna bak dediğiniz neler var


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • konu günceldir..
  • Accord nasıldır tam bilmiyorum ama civic vardı bizde ef kasa çok güzel bir arabaydı.Kronik sorunları var mıdır bilmem ama milyon kilometre garantisi vardı sanırım honda da.
  • öncelikle aracımın satılık ilanında olduğunu ancak bu yazacaklarımın kendi aracımı satıp satmamakla hiçbir ilgisi olmadığını tamamının sizi bilgilendirmek amaçlı yazıldığını bilmenizi isterim. 1990 modelini 2 yılı aşkındır kullanmaktayım. sorularınızdan hareketle şunları söyleyebilirim. öncelikle 20 yaşını geçmiş bir araç olması nedeniyle ucuzuna kaçmamanızı ve bakımlısını almanızı tavsiye ederim. özellikle alsatçıdan değil aracını tanıyan kullanıcısından alın. bu söylediğime dikkat ederseniz sizi üzmez emin olun. motor olarak da mekanik olarak da dayanıklı bir araçtır. arama motoruna "million mile joe" yazarsanız dayanıklılık konusunda ne demek istediğimi anlarsınız :) bu yönüyle efsane olmuş araçlardan biridir. yedek parçası boldur. rahatlıkla internetten bile satın alabilirsiniz. önemli bir kronik sorunu yoktur ama yine de bilginiz olsun. stabilize yollarda direksiyondan tıkırtı sesi duyabilirsiniz. hemen hemen hepsinde vardır. çözümünü bulanı henüz duymadım. o yıllarda abs yerine alb sistemi kullanılmştır ve henüz çalışanına rastlamadım. manuel olanlarında 2. viteste seyir halinde özellikle sağa dönüşlerde bir sürtünme ya da çıtırtı sesi duyarsanız geri vites dişlisi hilalini sabit tutan küçük susta kırılmıştır çok basit bişeydir ancak işçilik süresi açısından biraz vakit aldığından size 450 tl ye malolabilir. bana o kadara maloldu çünkü :) bunlar dışında kronik sorunu olduğunu duymadım varsa da ben yaşamadım. parasını fazlasıyla hakeden bir araçtır. şanzımandan destekli hidrolik direksiyonu, elektrik ayarlı sürücü koltuğu, sunroofu, kliması, elektrikli anteni, elektrikli aynaları ve soğutmalı torpidosu en extrem özellikleridir. hatta soğutmalı torpidosu olduğunu çok nadir kullanıcısı bilir. diğerleri ya klimaları arızalı olduğundan ya da klima açıkken torpidoyu hiç açmadıklarından bilmezler. aracın tek can sıkıcı yanı türkiye koşullarını göre yere fazlaca yakın oluşudur. aracı alırken bütün donanımlarının mutlaka çalışıyor olmasına dikkat edin. zira bu kullanıcısı hakkında size çok ciddi bir fikir verecektir. cam otomatiklerinin, klimasının, sanroof unun, elektrikli aynalarının kapı kilit otomatiklerinin, çalıştığından daha da önemlisi motorunun sağlıklı oluşuna dikkat edin. rolantisinin düzenli olup olmadığını kontrol edin. otomatik şanzımanıyla ilgili bir bilgim yok ama sorun çıkarttığını duymadım. daha ayrıntılı ve teknik bilgiye ihtiyaç duyarsanız yardımcı olabilecek düzeyde bilgiye sahibim. eğer bir tane alırsanız buradan aklınıza takılan her türlü sorunu konusunda yardımcı olabilirim.




  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    10 yaşını geçmiş bir araç.... iyi düşün almadan önce
  • Mehmet Bey,

    Konuyu takip ediyorum. 10bin tl ye saihibinden.comda buldum ama araç hakkında tereddütlerimiz var çok yakar çok masraf açar şeklinde.
    Broadway e 7 bin TL vermek yerine bu araç 10bin fazlasıyla eder sanırım.

    Bilmiyorum kafam karışık. Eğer aldıktan sonra masraf çıkarırsa bütçeyi tam anlamıyla sarsmış olurum.
  • ben zengin değilim ve 90 modelini 3 yıla yakın kullandım. çok yakar konusu bence bilmeyenlerin kullanmayanların 2000 cc karburatörlü araç korkusudur. bu araç enjeksiyonludur bunu başta belirteyim. (90 modellerde nadiren de olsa karburatörlüleri vardır dikkat edin enjeksiyonlu olduğundan emin olun) ben 87 model 1.4 reno 12 ye de bindim 98 sw torosa da bindim. yakıtlarını kıyaslayacak olursam inanın onlardan çok çok da fazla yakmıyor. tabi motorunuz ve lpg sisteminiz sağlıklı çalışıyorsa. hele şahinlerden bile az yakar emin olun. ama nihayetinde 1600 cc enjeksiyonlu ve sağlıklı çalışan başka bir araçtan da daha az yakmasını beklemeyin. sonuçta 133 beygir 2.0 ve 1400 kiloluk bir araçtan bahsediyoruz. bu saydığım araçlarla sadece yakıt konusunda bir kıyaslama olabilir. başka konularda bir kıyaslama yapma gereği duymuyorum zira gerek yok. tabi yakıtın en önemli faktörlerinden biri kullanıcıdır bunu da unutmayın. masraf konusu tamamen aldığınız aracın ne kadar bakımlı olduğuna bağlıdır. ben kullandığım süre içerisinde çoğunlukla keyfi masraflar yaptım. bunların dışında her eski araçta ne tür ufak tefek sorunlar olabilirse onlara masraf ettim. yaptırmasam da olur şeylerdi çoğu. masraf sayıyorsanız fren disklerini değiştirdim. debriyaj balatasını değiştirdim. ön motor takozunu değiştirdim. aks körüklerini değiştirdim. rotillerini değiştirdim. rot körüklerini değiştirdim. bu saydığım şeyler her araçta zamanla değişmeyi gerektiren parçalardır zaten. ön fren disk takımı 120 tldir. körüklerin yerlisi 10 tl japonu 30 tldir.rotillerin orjinali 60 tldir yan sanayisi 17 tldir. ön tamponu 110 tldir arka tampon 120 tldir. ön çamurluk 90 tldir.ön far 130 tldir. sinyal 25 tldir. arka stop 60 tldir.aynası elektrikli 130 tldir. evet şahinin tamponu 45 tldir ama en ufak bir dokunuşta bomba gibi patlar. bir renoyu baştan aşağı soyun ve çürüklerini yaptırın ve komple fırın boya yaptırın 4 sene sonra yine çürür. ne güvenlikleri ne yol tutuşları ne de komforları vardır. ama sadece parçaları ucuzdur ve bakkalda bile bulunabilir. çünkü sık bozulur. bir renonun çamurluk ağzı sacını bile bulabilirsiniz zira 20 defa da yaptırsanız çürür. bir tofaşın podye podye sacını rahatlıkla bulabilirsiniz zira 50 km üstü süratlerde bir şeye çarparsanız podyeleriniz de eğilir. bu nedenle parçaları da bol bulunur. accordun parçalarınını bulmak konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. internetten rahatlıkla bulunabiliyor. büyük şehirlerde zaten sorun yoktur. ben benimkini sattım. ama şimdi o kadar pişmanım ki anlatamam. farklı başlıklarda da bilgi paylaştım bu konuyla ilgili onları da inceleyebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_91944273/f_//tm.htm#103169052




  • ARKADAŞLAR BEN DE BU CB3 KASAYA MERAKLANDIM ALMAK İSTEDİĞİM Bİ ARAÇ VAR YANLIZ ARAÇTA Bİ SORUN VAR KRİNIKMIDIR BİLEMEM SORUN ŞU ARACI SIKŞTIRDIĞIMIZDA YANİ ÜST DEVİRLEDE KULLANDIĞIMDA ARACIN HIZ GÖSTERGESİNDE ARIZA LAMBASI YANIYOR DAHA SONRA ALT DEVİRLERDE KULLANMAYA BAŞLADIĞIMIZDA BİR MÜDDET SONRA ARIZA IŞIĞI SÖNÜYOR SİZCE PROBLEM NEDİR ARACI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA BUNDAN DOLAYI KARASIZ KALDIM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.