Şimdi Ara

91.gün icraya verildim. Yardımcı olabilir misiniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncellikle merhabalar ben büyük bir hata yaptım şuanda başıma gelecekler hakkında doğru verilere ulaşamadım tecrubelerinize ihtiyacim var.

    Bir bankadan kullandigim krediyi 90.gun oduyordum 91.gune girdiğimde beni icraya vermişler şuanda bankanın uygulamasına giremiyorum ne kadar borcum var bilmiyorum.Bankayi aradığımda hukuk bürosuna devir ettiklerini uygulamaya borcunuzu ödemeden giremezsin dediler.

    Hemen e-devlet icra yazdım ve banka 02.06.2023 de bana icra göndermiş.

    İnternette ulasabildigim şeyler 7 gün içinde itiraz etme hakkin var sakin avukat birşeye imza attirirsa atmayın gibi gibi. Benim borcu ödeyebilecek durumum var malesef çok bilmişlik yaparak 90.gunde oduyordum büyük hata yapmışım.

    Tüm borcumu bu 7 gün içinde bankaya gidip ödersem icra kalkar mı?

    Kara liste dedikleri şeye mi girdim?

    Bu süreç içinde diğer bankalarda ki hesaplararima 7 gün geçmeden bloke konur mu?


    Bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok ama çok sevinirim.








  • İcra ya verildiğiniz an borcu kabul ediyor iseniz vekalet ücreti ,icra harç ve masraflar ile birlikte ana para ve faizi ödemeniz gerekir, Tebliğ den itibaren yedi gün içinde borcu öder iseniz vekalet ücreti 3/4 hesaplanır, bu yedi gün içinde herhangi bir haciz vs olmaz
    Borcu artık ya alacaklı avukat a yada ilgili icra dosyasına ödeyebilirsiniz
  • 120.000 gibi borcum vardı 70.000 e kadar düşürmustum.bunun üstüne faiz mi eklenecek.ayrica kara listeye mi girdim?

  • mrtsrky45 M kullanıcısına yanıt

    Ne kadar borcum var

    Nereye ödemem gerek hicbirsey yazmıyor. 7 gün geçmeden birsey yapamiyorlar mi?

  • Hukuk bürosunun adı veya avukatın adı yazıyorsa ona ulaşın. Size gerekli bilgiyi verecektir. Vatandaş uyap sisteminden görebilirsiniz.
  • 90 günlük sürenin takvim günü olarak hesaplandığını gözden kaçırmışsınız sanırım. (ay olarak hesaplanmaz.) Geçtiğimiz mart ve mayıs ayları 31 gündü. Bu hesapları değiştirir. Keşke burda sorsaydınız ben bizzat yardımcı olurdum.


    İcraya düştüğü için yapacak bir şey yok. Söz konusu masrafları ödemek durumundasınız. Ödeme seçenekleri için sizinle iletişime geçerler. Dosyanız kapanana kadar herhangi bir kredili ürün kullanamazsınız. çoğu banka da varolan kredili ürünlerinizi kısıtlayacaktır.

  • 7 gün içinde hesabima bloke konur mu yoksa 7 günden sonra mi bu olaylar başlar. Bilginiz var mı acaba

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    ...

  • umo123321 U kullanıcısına yanıt

    Banka hesabınıza gelen tutarı borçlu olduğunuz kuruma ödeyecek durumda değilseniz, yani zaruri ihtiyacınızsa herhangi bir banka hesabınızda nakit bulundurmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 4 Haziran 2023; 0:57:29 >
  • Abi şöyle 02.06.2023 de bana icra açılmış 7 gün itiraz hakkım var hani bu 7 günlük süreçte bana bloke koydura bilir mi? Keza itiraz etmelimiyim itiraz edersem olaylar bir yıl uzar mis biyle bir durum var mi

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    .....

  • Öncelikle geçmiş olsun ilk asama idari takip yemişsiniz ve kara listeye girdiniz.


    Normalde banka sizinle iletişime geçer ve borcu ödemeniz için yeni ödeme plani uygulardı anladığım kadarıyla tebligat ve telefonlara yanıt verilmediği için banka sizi direkt olarak icraya vermiş

    Borcunuza çektiğiniz kredi oranının en fazla %30’u oranında gecikme faizi uygulaniyor.Örneğin yuzde 2 den çektiniz 2.6 ya kadar faiz işletilebiliyor.

    Avukatlık ücreti de %20-%25 arası birsey olacak çektiğiniz tutarın diğer masraflarda eklenince maalesef taksidi ödememenizin cezası size kredi tutarı x2 gibi olacak.

    Evinize tebligat geldikten sonra 7 gün itiraz süreniz var banka ilamsiz icra göndermiyor sanırım o yüzden itiraz hakkınız yok (hukukçular daha iyi bilir ) yalnızca dava açabiliyorsunuz ki itiraz ve dava bu aşamada pek yararınıza olmaz.

    Avukatın kim olduğunu bulun banka da bilgi verir sonra avukatı arayın ve ödeme yapacağınıza yokuşa sürmeyeceğinize ama avukatın da size yardim etmesine ikna edin.

    Üzülerek söylüyorum ki borcu ödeseniz dahi hiçbir banka size kredili ürün vermeyecektir




  • Gelen tebligatta beni adreste bulamamalari bir problem mi?

  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Abi birde bu 7 gün içinde hesaplarima bloke konur mu bilgin var mı yokda 7 günden sonra mi..

  • Adreste sizi bulamamaları durumunda aileden birine yaparlar hiç kimseyi bulamazsa muhtarlığa bırakır kapınıza not yapıştırır.

    Hesabınıza bloke konulması birkaç ayi bulur icra takibinin kesinleşmesi vs durumları var.Tebligat gelmesi de öyle

    Siz bu süreçte henüz yeni iken bankaya bir yapılandırma başvurusu yapın ama bunu önce arayarak daha sonra dilekce vererek gerçekleştirin bazı durumlarda bir kısım ödeme yapıp geri kalanını yapılandırma yoluyla işleri çözebiliyorlar.

    Avukat ve bankaya ulaşarak resmî olarak icra takibi başlamadan bu işi anlaşma yoluyla çözün hem borcunuz düşer hem de siciliniz daha çabuk düzelir
  • Uyap platformu üzerinden, icra dosyana ilişkin toplam borç tutarını görüntüleyebilirsin. Ayrıca, banka hesaplarına, maaşına veya taşınmazlarına vs. yönelik yapılan işlemleri de takip edebilirsin. Haciz ve bloke gibi işlemler genellikle birkaç aydan daha erken gerçekleşmez, ancak bu süreç dosyanın bağlı olduğu ilgili icra dairesinin yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

  • Dosyayı görüntüle diyorum fakat kesinlikle ne kadar borcum var harcim var kesinlikle gözükmüyor sadece alacaklı borçlu yazıyor 7 gün geçmediği için mi acaba?

  • zenmate kullanıcısına yanıt

    .......

  • umo123321 U kullanıcısına yanıt

    Dosya görüntüle dedikten sonra dosya hesabı kısmından görüntüleyebilirsin. Safahat kısmından da dosyayla ilgili yapılan işlemleri kontrol edebilirsin

  • Borcun tümüne harçlar vekalet ücreti faiz vs vatandaş Uyap üzerinden ilgili icra dosyasında dosya görüntüle deyip dosya hesabı kısmından görüntüleyebilirsiniz . 7 gün içinde itiraz hakkınız var . O süreç içerisinde bloke veya haciz durumu olmaz . İtirazlık durum yok ise 7 gün sonunda takip kesinleşir . Genelde banka hesaplarınıza bloke konur . Nakit para varsa o paraları çekin bankadan . Bazı bankaların avukatları banka blokesine ek taşınır yani ev haczi de istiyor . Ayrıca ilgili avukata ulaşıp borcun taksitlendirilmesini isteyebilirsiniz .
    Olası bir icra durumunda eğer ödeme durumunuz yok ise eve geldiklerinde bir belgeye imza atmayın . Ödeme sözü verdiğiniz taktirde ödeme yapamazsanız 3 aylık hapis cezası alıyorsunuz . ( bu ev haczi durumunda verilecek ödeme sözü ile gerçekleşir sadece )
    Ama bunun harici herhangi bir yaptırımı yok icranın . Üzerinize taşınmaz var ise onlara el konulabilir .
    Ayrıca mal bildirimi beyanında bulunmayı unutmayın . Sonra size sıkıntı çıkmasın .
    Benim de bankada 2 adet icram vardı . İkisinde de avukatlar ile görüşüp taksitlendirdim . Biraz zarara girdim ama çok şükür bitti borçlar .
    Şu an ticari işlerim ile alakalı 2 senet icram var 1 milyon üzerinde . Ödeme yapamıyorum maalesef . Hesaplarımın tümü blokeli vaziyette .
    Ayrıca bankadaki icra dosyaları kapandıktan sonra Akbank kredi kartı yolladı yüksek limitli . Ayrıca Turkcell finansman gibi yerlerden de kullanılabilir kredi limiti eklenmiş . Puan ise 1200 küsür olmuş . Yaklaşık 1 yıldır banka icralarım mevcut idi .
    Bu kadar hızlı ürün sağlayacaklarını düşünmemiştim . Dosyalar kapanalı 1 ay oldu




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.