Şimdi Ara

97 oktan benzin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben arabamı alırken(imzamda) 95 oktan kurşunsuzdan başka benzin kullanmayın dediler 97 oktan alan bir corolla gördüm geçende. petrol ofisinde 95 le aynı fiyata 97 oktan satılıyor acaba motora bir zararı olurmu



  • Bu konuya çok kereler açıklık getirildi. Motor 95 oktana ayarlıysa 97-98-100 oktan benzin kullanmanın hiç bir faydası olmadığı gibi zararı bile olabilir. Yakıt tüketimi azalmak bir tarafa artabilir. 95 oktana ayarlı motorun çalışma düzenini bozabilir, verimini düşürebilir.

    Bu oktan olayı benzinin kalitesi ile ilgili veya içerdiği güçle enerjiyle ilgili birşey değil. Silindirle piston arasında sıkışan yakıtın parlama zamanının gecikmesi için düşünülmüştür. Bu da niye gereklidir. Çünkü sıkıştırma oranı yüksek olan yeni nesil benzinli motorlarda 95 oktanlık benzin yüksek sıkıştırma oranı nedeniyle oluşan yüksek basınçta ateşlemeyi beklemeden kendi kendine erken parladığından bunun yerine 98 oktan yakıt kullanılarak bu kendi kendine parlama olayının önüne geçilmiştir. Motorun vuruntu diye tabir edilen verimsiz, düzensiz çalışması engellenmiştir. Hepsi bu !!!

    Aracın kullanma kılavuzunda ya da yetkili servisince önerilen oktan dışında yakıt kullanmanın hiç bir ama hiç bir faydası yoktur. Bilakis pahalı benzin kullanarak boş yere zarara girilmiş olunur.

    Katık olayına gelince, katıklarla formülüze edilmiş yakıt kullanmak faydalıdır. Yakıt tüketimi ve motoru korumak adına katıklı benzin kullanmak çok faydalıdır. Ancak sürekli ve üzun kullanımlar sonucu bu faydalar ortaya çıkar. 95 oktan kullanması gereken motorlar için V-power 95 katıklı ideal bir yakıttır. Yakıt tüketimini düşürür.

    SON SÖZ: Marifet oktanda değil katıktadır.

    Benzer bir başlığa yazdığım cevap yukardaki. Ek olarak 95 oktan kullanılması önerilen bir motorda 100 oktan kullanırsan ateşleme zamanında gecikmeler yaşanabilir, motorun çalışma düzenini bozabilir diye düşünüyorum. Başka zararı var mıdır teknik olarak bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special123456 -- 31 Ağustos 2006; 17:01:18 >




  • bir kere aldım 97 oktan po, bir daha da almam. Bir depoda neredeyse 50 km.'ye yakın daha fazla yaktı.. Bir arkadaş da topic açmıştı zaten "abi ne zaman bitecek bu benzin" sloganını, "ulan ne zaman bitti bu benzin" yapmıştı. Al benden de o kadar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.