Şimdi Ara

99 model aracımda şaşe de çatlak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 99 model aracımda şaşe de çatlak

    99 renault 19 aracımda böyle bir çatlağı gördüm iskelet kısmında kaynak yaptırdım başka ne yapılabilir daha sağlam kalabilmesi için




  • Babywolf kullanıcısına yanıt
    Üzerine pütür attırın hocam muayeneden kalmasın
  • Kafanız mı güzel adam zaten kaynak yaptırdım demiş. Ben üzerine diyorum.
  • Sevgili kardeşim, tahminimce durumun iyi olsa zaten böyle bir araca binmezsin, şu an kaynak yapmak ve arkadaşın dediği gibi pütür atmak dan başka bir çaren yok. Ama imkanların el verdiği an bu arabadan kurtul, çünkü şasede böyle bir çatlak, ne yaparsan yap Allah korusun bir kaza anında, ölümcül sonuçlar doğurur.

  • ister bin ister sat o bölgeye kaynak yapılacak...sıkıntı olmaz binilir yani

  • kaynak geçici ve ilkel bir çözümdür. metal yorgunluğu ve korozyon şasenin her yerine işlemiştir. bu arabanın normalde preste ezilip, çelikhaneye hurda malzeme olarak satılması lazım.

  • Çatlağın sağında ve solunda yıpranma mevcut, direkt kaynatmak kısa süreli çözüm olur. Üstüne pütür atıp aracın sadece muayeneden kalıp kalmaması değil ki sorun! Şasede korozyon var, komple değiştirmek en iyi çözüm olur. Bu da pek mümkün değil gibi...

  • Önceden Renault 12 kullanıyordum. Arabayı iskelete kadar soyarak inceledim. Sizin otomobildeki çatlak arka tarafta gibi. Çekiş olmadığı için daha şanslısınız.

    Şasideki çatlağın sebeplerinden en iyi ihtimal aracın hor kullanılması. Yük atıldıkça, bozuk yollarda ralli yapıldıkça sürekli strese maruz kalan parça zayıf yerinden yırtılmış olabilir. Kaynatmak yeterlidir.
    İkinci ihtimal şasi kolunun çürümesi. Fabrika mumları bozulmadığı sürece içten çürüme zordur. R12 önde çift kat şasi olduğu için birleşim yerinde çürüme olur. O da yama ile tamir edilir.
    Üçüncü ihtimal en kötüsü. Bu durumda şimdi olmasa bile yakın vadede aracın duruşu ve gönyesi bozulacaktır. Günümüz araçları monokok şasidir yani tüm gövde birbirini destekleyecek şekilde çatılır. Alttaki kollar taban sacına biraz basar ve biter. Şasi kollarını destekleyen parçaların çürümesi ile şasiye yük biner ve zayıf yerinden yırtılır. Kaynak geçici çözümdür ve başka yerden yine yırtılır. Su tahliyeleri tıkandığı için içten çürüme olur. Araba soyularak çürükler de ameliyat edilmelidir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.